|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Paracheirodon herbertaxelrodi (cardinal tetra) ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και επί τη ευκαιρία, κάποιος μου έλεγε ότι αν δεν υπάρχει άλλο μεγαλύτερο ψάρι στο ενυδρείο, δεν κινούνται τόσο πολύ σαν κοπάδι, αλλά πάνε και κάθονται σε άσχετα σημεία.. Ισχύει κάτι τέτοιο? π.χ. ξεκινώντας το ενυδρείο μου, μέσα στην "άλλ'αντ'άλλων" σύνθεση, είχα 2 ροδόστομους και 3 καρδινάλιους.. που προφανώς ήταν λάθος, αφού ήταν υπερβολικά λίγα άτομα για να σχηματίσουν κοπάδι.. παρόλα αυτά, οι δύο ροδόστομοι κολυμπούσαν συνεχώς δίπλα δίπλα, ενώ οι καρδινάλιοι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.. ή μάλλον, δυο λαλούν κι ένας χορεύει.. ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
και στο δικο μου βλεπω τους ροδοστομους να ειναι πιο "δεμενοι" απο τους καρδιναλιους........
|
||||
|
||||
![]()
Οι καρδινάλιοι το έχουν αυτό το κουσούρι, "σπάνε" το κοπάδι ενώ αρλεκίνοι και ροδόστομοι είναι πιο δεμένοι. όσο για το ενυδρείο του φίλου μας προτείνω να το τιγκάρει στο φυτό και μάλιστα λόγω ύψους περισσότερο με moss riccia pelia και άλλα τέτοια χαμηλά σε ύψος φυτά μόνο και μόνο για να μην τρελαίνεται με τα κλαδέματα. όσο για ζωντανά θα πρότεινα γαρίδες και τίποτα άλλο. καλορίζικο και πάλι
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αν κανετε τις πραξεις θα δειτε οτι το ενυδρειο ειναι πολυ μικρό σε ογκο νερού..
Μιλαμε για 38 λιτρα ΜΕΙΚΤΑ. Αφου μπει χαλικι, κανα ξυλο και καποιο εσωτερικο φιλτρο ειναι ζητημα αν θα μεινουν 30 λιτρα καθαρά. Κοπαδακια και μαλιστα με ροδοστομους (που ειναι οτι πιο ευαισθητο κυκλοφορει) δεν ειναι οτι καλυτερο. Επισης το ενυδρειο εχει πολυ μικρη επιφανεια επαφης με τον αερα οποτε ισως να εχει και προβληματα οξυγονωσης... Με τοσο μεγαλη επιφανεια και τοσα λιγα λιτρα, θερμικά το καλοκαιρι ειναι πιθανον να βρασει (και εδω η λυση με τα ανεμιστηρακια δεν θα κανει και πολλα πραγματα λογω μικρης επιφανειας..) Αν θες να το παλεψεις κανα δυο apple snails και ενας μονομαχος ισως.. Μεχρι εκει. Προσοχη στο χειρισμο του δωροθετη ομως.. Πρεπει να στοιχισε μαλλον αρκετά και με αυτά τα λεφτα να εφτιαχνες ενυδρειαρα αλλά αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το πεις με τιποτε... Ισως αν το χρησιμοποιουσες σαν βαζο για υδροχαρή φυτά κατι να γινει.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
στο ενυδρειο μου εχω διαστασεις 60 μηκος και 30 πλατος και υψος...δηλαδη ογκο=54 λιτρα και επιφανεια επαφης με τον αερα 0,6*0,3=0,18 τετρ.μετρα αρα περιπου ιδια επιφανεια για τα μισα περιπου λιτρα....αρα και πιο ευκολη η οξυγονωση του στενομακρου ενυδρειου σε σχεση με το δικο μου... κανω λαθος??
|
|