|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
μαγειρική σόδα......souper market......
|
|
|||
|
|||
![]()
ξερεις τις αναλογιες?
|
|
||||
|
||||
![]()
σε καθε ενυδρειο θα εχεις διαφορετικα αποτελεσματα. Βαζεις 1-2 κουταλιες και μετα απο 2 ωρες μετρας....Μεχρι να φτασεις στην επιθυμητη τιμη.... Επειτα σε καθε αλλαγή θα κανεις το ιδιο......Μετα απο λιγο καιρο θα εισαι σε θεση να ξερεις ποσο περιπου να βαλεις σε καθε αλλαγη .......
|
|
|||
|
|||
![]()
1 κουταλιά της σούπας ανεβάζει περίπου 2 μονάδες ΚΗ στα 100λίτρα νερού,οπότε προσοχή!Θα έχεις και μια μικρή άνοδο στο ΡΗ,ενώ το GH δεν επηρεάζεται καθόλου!
|
|
|||
|
|||
![]()
κ μολις ανεβει το kh θα σταθεροποιηση το ph,ευχαριστω!
|
|
|||
|
|||
![]()
Παρακαλώ,αν και αυτό περι σταθεροποίησης ΡΗ είναι μεγάλη ιστορία...Συνοπτικά,το νόημα της υπόθεσης είναι να μην εξαντληθεί η buffering capacity του ενυδρείου(δηλαδή να μη γίνει το ΚΗ=0),γιατί τότε το παραμικρό οξινοποιητικό στοιχείο(τα νιτρικά οξέα που παράγονται από το μεταβολισμό πχ)θα οδηγήσουν σε...βουτιά θανάτου το ΡΗ!!!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Για να μην το κανουμε γυρω γυρω ολοι:
Εχεις μετριο νερο βρυσης, το μαλακωνεις με τυρφη και black water, και θες να το ξανα ανεβασεις με σοδα? Τι ψαρια εχεις? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πως μπορω να βρω οσες φωτογραφιες εχω ανεβασει στο φορουμ | orck | Greek Aquarist's Boards | 3 | 06-03-08 15:26 |
Πως μπορω να καταλαβω αν το guppy μου ειναι εγκυος??? ΑΡΧΑΡΙΟΣ | ob-la-di | Ζωοτόκα | 8 | 22-04-07 22:16 |
Πως μπορω να καταλαβω αν το molly μου ειναι εγκυος??? ΑΡΧΑΡΙΟΣ | ob-la-di | Ζωοτόκα | 1 | 22-04-07 14:44 |
Πρεπει τελικα να μετραμε το GH/KH? | Panagiotis | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 16-03-05 23:53 |
Ξερει κανεις που μπορω να βρω το Dr.Axelrod's Atlas of... | Panagiotis | Βιβλιογραφία Γλυκού Νερού | 9 | 02-02-05 20:17 |