|
|
||||
|
||||
![]()
η προσαρμογη των ειδων οπως και η φυσικη επιλογη ειναι πραγματα με τα οποια ασχοληθηκε ο δαρβινος και που θελουν πολλα χρονια για να γινουν.....δεν εχουμε τοσο χρονο με τα ενυδρεια μας......
επισης γινονται με πολλα θυματα....δηλαδη προσαρμοζονται η επιλεγονται καποια ...αλλα ξεκληρωνεται σχεδον ολος ο πληθυσμος..... κι εσενα τα ψαρακια σου δε θα προσαρμοστουν στο ενυδρειο σου..απλα θα σου πεθανουν..... κι οτι εχει προσαρμοστει στα νερα μας ειναι μετα απο πολλες αναπαραγωγες και επιλογη απογονων!!!
|
||||
|
||||
![]()
και τι κανω? ουτος η αλως δεν έχω και πολλες επιλογες. Το να τα δωσω πισω δεν νομιζω ο πετ-σοπας να τα παρει. Βεβαια εχω και την επιλογη της γατας γαι μια νοστημια δεν νομιζω να ελεγε οχι.Αρα το μονο που μου μένει είναι να ξεκαθαριστει η κατασταση απο μόνη της. Εκτος και αν έχετε να μου προτεινετε κατι αλλο.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
επισης καποιοι πετσοπαδες τα δεχονται.... μενει σε σενα αν θες να τα αφησεις και οπου παει η να προσπαθησεις να τα δωσεις.....αρκει να μην ειναι παγκασιους γιατι κοιτα τι τραβαω εγω εδω!!!! και μαλιστα για ψαρια που δεν ειναι δικα μου... http://www.aquatek.gr/vb/showthread....F3%E9%EF%F5%F2
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάλι ταυτίζομαι με τη πρόταση "το ότι επιβιώνουν δε σημαίνει ότι είναι και καλά." Για αυτό και προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο.
------------------------- Το αντιμετωπίζεις λάθος το θέμα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη KOKOBAS : 27-03-08 στις 12:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι οτι δεν συμφωνω με την αποψη σας ομως αν το ακταστημα που αγορασα τα ψαρια δεν κοιτουσε μονο το δικο του συμφερων δεν θα βρισκομουν εγω τωρα στην δυσαρεστη θεση να κοιτω θα καθε πρωι το ανυδρειο να δω αν εχω καποια απωλεια η οχι .
------------------------- το μονο που δεν θα δωσω ειναι το pagasius.Το πολυ πολυ να μεταφερω ολα τα μεγαλα στο 200 και να κρατησω τα μικρα στο 60 λιτρων .Τι λετε? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη viviane : 27-03-08 στις 12:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
επισης να σου πω οτι δε σε "μαλωνουμε" εδω αλλα προσπαθουμε να σε βοηθησουμε..γιατι σε καταλαβαινουμε.... οσο για το παγκασιους να ξερεις οτι θα εχεις προβλημα γιατι μεγαλωνει υπερβολικα....αν τωρα το δωσεις σε ενα πετ σοπ θα το ξεφορτωθεις ευκολα....οχι βεβαια πως το ψαρι θα εχει καλυτερη καταληξη....αλλα επειδη εγω κατηγορηθηκα που δεν τα παω στο πετσοπ να τα ξεφορτωθω το λεω να ξερεις τι μπορει να αντιμετωπισεις...
|
||||
|
||||
![]()
Το καταστημα μπορει να κοιτουσε το δικο του συμφερον, αλλα αν σου πουλαγε πχ μια αρκουδα θα την επερνες?
Και οι αντιπροσωπειες αυτοκινητων πουλανε αυτοκινητα, αλλα αμα δεν ξερεις να οδηγεις κινδυνευεις να σκοτωθεις και να σκοτωσεις. Με ολη την καλη θεληση, δεν σου τη λεμε, απλα βρισκεσαι σε ενα αδιεξοδο για το οποιο εχεις ενα μερος της ευθυνης. Και αν θες να κρατησεις το pagasious ετοιμασου να του προσφερεις την πισινα που του χρειαζεται. Δυστυχως ΔΕΝ μπορεις να αλλαξεις τις απαιτησεις που διαμορφωθηκαν σε δεκαδες χιλιαδες χρονια σε αυτές που εχεις επειδη ετσι ετυχε... |
|
||||
|
||||
![]()
Βρε παιδιά συγγνώμη, αλλά ειδικά με τα παγκάσιους, δεν έχει παργίνει το κακό. Δηλαδή μήπως τελικά και τα pet shop είναι η αιτία του κακού, γιατί δε μπορεί ο νέος χομπίστας να ξέρει όλες τις κατηγορίες. Βλέπει ένα ψάρι, του αρέσει, ρωτάει αν ταιριάζει και ο άλλος λέει πάντα ναι. Εκαι που θέλω να καταλήξω είναι ότι θα μπορούσε μέσα από το φόρουμ να ξεκινήσει μαι διαδικασία πανελλήνιας αξιολόγησης των PET shop, από τα οποία ψωνίζουμε. Εγώ λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας θα μπορούσα να ετοιμάσω ένα καλό ερωτηματολόγιο, το οποίο να συμπληρώνουν όσοι θέλουν, αλλά δεν έχω ιδέα πως θα γίνεται ηλεκτρονικά η συμπλήρωση.
|
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Εχει προταθει κι αλλες φορες αυτο.
Ενα πετσοπ συνηθως γνωριζει πελατες ή σε κοβει, κι αναλογα σου συμπεριφερεται. Σε μενα δεν θα πει παρε παγκασιους, στον ασχετο θα το πει ενδεχομενως - τι να αξιολογησεις? Δυστυχως (με λιγες εξαιρεσεις) στο φορουμ ή στο συλλογο καταληγει καποιος αφου την εχει πατησει και ψαχνει να σωθει. Το γιατι επιμενουν να φερνουν παγκασιους, παπαγαλοψαρα, βαμμενα, σφυριδες και ροφους, ειναι αλλη ιστορια. Και πουλανε, οποτε αμα παιζει κερδος τι να λεμε, και ξεκιναει γενικως απο μια νοοτροπια λαθους ανταγωνισμου (αμα δεν το πουλησω εγω θα το πουλησει ο διπλα)... |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, αλλά μπορεί να γίνει μια προσπάθεια για να μάθουμε όλοι. Θα βοηθήσει και την επαρχία, αλλά και την Αθήνα και ενδεχομένως να βοηθήσουμε και κάποιους σαν εμένα, που ξέρουμε μόνο το water inn, να μάθουμε κάποια τοπικά μαγαζιά, που αξίζει οτ κόπο. Επίσης μπορεί άλλα καταστήματα να είναι πιο καλά στο γλυκό νερό, άλλα στο θαλασσινό, άλλα στα ψάρια και άλλα στους εξοπλσιμούς. anyway...μια ιδέα είναι, αν θέλετε τη συζητάμε να μη φάμε και το θέμα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ενω καποιοι αλλοι : 1. Dyed Fish Campaign 2. A new animal welfare bill will ban children under the age of 16 from buying pets and will make it a crime punishable by a year's imprisonment to give goldfish away as prizes at fairs 3. Become an undercover reporter ΥΓ για κοιταχτε αυτο καπου στα τρια τεταρτα της σελιδας, μετα τα θυλαστικα, πουλια, ερπετα και αμφιβια πιανει και τα ψαρια και λεει : CLASS ACTINOPTERYGII (FISH) Pangasiidae Pangasid catfish http://www.cites.org/eng/app/appendices.shtml Ο τιτλος του εγγραφου : "convention on international trade in endangered species of wild fauna and flora" μεταφραση : "σύμβαση σχετικά με το διεθνές εμπόριο στα απειλούμενα υπό εξαφάνιση είδη άγριας πανίδας και χλωρίδας". .
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΨΑΡΙΩΝ | newfish | Malawi | 11 | 12-12-11 14:38 |
ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΨΑΡΙΩΝ | Efi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 18-01-07 14:32 |
επιλογη ψαριων | steady | Malawi | 20 | 07-01-07 23:14 |
Ασυμβατοτητα ? | Manos179 | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 29-06-06 21:22 |