|
|
||||
|
||||
![]()
καλα που ξαναποσταρατε και δωσατε αφορμη να διαβασουμε κι εμεις οι πιο νεοι τα καθεκαστα...ισως καλο θα ηταν αυτο το ποστ να γινει υπομνημα για να το διαβαζουν περισσοτεροι....
εγω παντως θα βγαλω απο το ντουλαπι τα λαστιχενια παπουτσακια θαλασσης (δεν εχω δει τιποτα πιο πλαστικο σε παππουτσι) και θα τα κανω παντοφλιτσες ...τουλαχιστον οσο ασχολουμαι με τα ενυδρεια μου.......και λεω να αρχισω να δουλευω στα ενυδρεια με το διακοπτη του πολυμπριζου κλειστο!
|
||||
|
||||
![]()
οχι, το Δοκιμαστικό δέν ανάβει...
![]() απλά βάζω μεσά στο νερό τα ηλεκτρόδια...
|
||||
|
||||
![]()
Να κανω κι εγω μια αφελη ερωτηση ?
Γιατι να μην ειναι υποχρεωτικο σε ολες τις συσκευες να εχουν γειωση ? |
|
||||
|
||||
![]()
EINAI..για ολες τις ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ συσκευες.
Αναλογα με την κατηγορια προστασιας τους... Το θεμα ειναι οτι ενα παραλληλογραμμο κουτι γεματο νερό ΔΕΝ θεωρειται ηλεκτρικη συσκευη.. |
|
||||
|
||||
![]()
Ενώ ένα trigon ?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ειμαι ηλεκτρολογος αλλα επειδη εχω ασχληθει ερασιτεχνικα με ηλεκτρονικες κατασκευες παλιοτερα(πειρατικους ραδιοφωνικους σταθμους-εξου και το ''Βετερανος'',-καταλαβες φιλε?) νομιζω πως αφου το ρευμα (οπως σωστα λεχθηκε) θα ακολουθησει τον ευκολοτερο δρομο που δεν ειναι το σωμα μας, αλλα ο χαλκος των καλωδιων που το οδηγουν στην ασφαλεια, συνεπως εμεις δεν θα παθουμε τιποτε απλα θα πεσει η ασφαλεια και ακομα πιο ευκολα ο ρελες εαν υπαρχει. Εαν μιλαμε για μικρες διαρροες που δεν θα διεγυρουν την ασφαλεια πιστευω πως μονο θα μας γαργαλυσουν.
Θα ηθελα μια διευκρινηση για την ενταση του ρευματος που ειναι ικανη να σκοτωσει τον ανθρωπο. 20 mA μου ακουγωνται πολυ λιγα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.physics.ohio-state.edu/~p616/safety/fatal_current.html Σε άλλες, πιό συντηρητικές αναφορές βρίσκεις ότι ακόμα και τα 20mA μπορούν να σκοτώσουν.. Προφανώς η "κόκκινη γραμμή" διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. |
|
||||
|
||||
![]()
να κανω και εγω μια ερωτηση????
αν φοραμε χειρουργικα γαντια παλι θα πεθανουμε ![]() ![]() επισης εγω παντα βγαζω τις πριζες και παντα φοραω γαντια |
|
|||
|
|||
![]()
koyrastika na diabazo ! eleos
!!! τελικα τι να κανουμε να εχο γειωση η οχι ???? και κατι αλλο τις προαλες αλαζα λαμπες και εκανα και μια καλη αλλαγη νερου. οποτε χαζεψα και γεμισε το DIV μεχρι πανω ! μεσα και ι λαμπα!!! το πηρα χαμπαρι οταν ειδα την υπερχειληση οτι δε βγαζει. !!! προσοχη τωρα !!! δεν επεσε ι ασφαλεια !!! ουτε το ρελλε!!! ι λαμπα δουλευε μεσα στο νερο !!! και ολα μια χαρα !!!!!!!! τρομαζω περνω πολυμετρο και μετραω!!!! και τι βλεπω????????? 0 βολτ!!!!!!!!!!!!!!!!! (ι λαμπα δεν εχει στεγανα ντουι! κοινος με κλεμες ειναι συνδεμενη!!!!) ηλεκτρολογοι για ριχτε φως!!!!!!!!!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα σε ολους σας. Πιστευω οτι σωστα εχει τοποθετηθη το θεμα διαβασα ολες τις γνωμες και σχεδον εχει βγει απο ολους σας και το συμπερασμα. Αν μπορουμε να βαλουμε μια γειωση ινοχ γιατι να μην το κανουμε και επισης ενα κεντρικο διακοπτη που να κοβη το ρευμα σε ολες τις παροχες πριν επεμβουμε προσωπικα για οτιδηποτε.
Εγω λογω της δουλειας μου θα σας προτεινω μια καλη λυση για την επιλογη του συρματος. Ζητηστε απο συνεργεια σκαφων της περιοχης σας ντιζες παλιες χειριστηριων χωρις να πληρωσετε καποιο κοστος. Αυτες εσωτερικα περιεχουν ενα καλο δυσκαμπτο ινοχ συρμα που μπορει να παρει οποιοδηποτε σχημα και να μπει χωρις να φαινετε σε μια γωνια του ενυδριου βγαζοντας μια γραμμη γειωσης. Σε ατομα που εχουν ενυδρια αλμυρου νερου ισως χρειαστη να τοποθετηθη και μια μικρη ανοδιοση οταν τοποθετηθη γειωση γιατι πλεον εχουμε πεδιο. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|