|
|
||||
|
||||
![]()
Κωνσταντίνε
όπως γνωρίζεις στη Θεσσαλονίκη τα νερά είναι αλκαλικά και σκληρά. Εγώ έχω ph 8,3-8,5 με GH 17-20. Έχεις μετρήσει πόσο είναι το ph της βρύσης σου; Διότι είναι πολύ πιθανόν να ξεκινάς από 8,5 και να καταλήγεις στο 7,9! Επίσης με τέτοια αλκαλικότητα, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι ορθή προσέγγιση να περιμένεις να κατέβει το ph (στο 7 ας πούμε) μόνο με διάχυση CO2. Χρησιμοποιείς καθόλου νερό AO ή απιονισμένο στις αλλαγές νερού ή έστω κάποιο buffer για το ph ? "Συν ΑΘηνά και χείρα κίνει !" Τον controller σε πόσο ph τον έχεις ρυθμισμένο να κόβει την παροχή; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το περίεργο είναι οτι με το που μπεί το νερό στο ενυδρείο το ph μου είναι στο 7.6 και μετά ανεβαίνει παρά την ύπαρξη του CO2. Την ανατάραξη την έχω μειώσει στο ελάχιστο αλλά τίποτα. Τον κοντρόλερ τον έχω ρυθμίσει να κόβει στο 7. Λες να το αλλάξω;
|
||||
|
||||
![]()
Ανατάραξη δεν έχεις για να πηγαίνει στράφι το CO2.
Τίποτα ασβεστολιθικά και συναφή φαντάζομαι ότι δεν έχεις. ph up φαντάζομαι ότι δεν ρίχνεις ![]() Κατέβασε τον controller σταδιακά ανά ένα δέκατο και παρακολούθα το μέρα με τη μέρα, όχι απότομα και δημιουργήσεις πρόβλημα στα ψάρια. Κατά τη γνώμη μου αν θέλεις ph κάτω από 7 σταθερά στη Θεσσαλονίκη, τότε η ΑΟ ή το απιονισμένο (αν είναι σχετικά λίγα τα λίτρα) είναι μονόδρομος (μαζί με CO2 αν είναι φυτεμένο). Διαφορετικά......AFRICA RULEZ!!. Στο δικό μου φυτεμένο, με αρχικό ph πάνω από 8,3 και σκληρότητα 18-20, κάνω αλλαγές στις οποίες χρησιμοποιώ 1 απιονισμένο προς 2 βρύσης, και στο νερό της βρύσης χρησιμοποιώ buffer ph 6.5 της waterlife (πρόσφατα το άρχισα αυτό, παλιά έβαζα 2 μέρη απιονισμένο νερό και 1 μέρος του δικτύου). Και όλα αυτά με CO2 στις 40-45 φυσαλίδες το λεπτό όταν είναι αναμένα τα φώτα (100 λίτρα ενυδρείο). Με τον τρόπο αυτό διατηρείται το ph μόλις στο 7 ή λίγο πιο κάτω. Γι αυτό λέω μετά από αρκετά χρόνια πια, να σταματήσω τα φυτεμένα (όσμωση δεν αγόρασα ποτέ) και να περιοριστώ μόνο στα αφρικάνικα. |
|
||||
|
||||
![]()
Το pH δεν έχει να κάνει με το GH, αλλά με το KH! (βέβαια, στη χώρα μας τουλάχιστον, λόγω των πολλών ασβεστολιθικών πετρωμάτων, ένα μεγάλο μέρος των αλάτων είναι ανθρακικά (π.χ. CaCO3), οπότε μαζί με το GH ανεβαίνει και το KH, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.. Στη γενική περίπτωση, θα μπορούσε δηλαδή να είναι και KH>GH..)
Αν λοιπόν προσπαθείς με υψηλό KH να κατεβάσεις πάρα πολύ το pH, τότε μπορεί να καταλήξεις με συγκεντρώσεις CO2 στο νερό, που μπορεί να είναι βλαβερές για τα ψάρια! Πρέπει λοιπόν να μετρήσεις KH, και να συμβουλευτείς το πινακάκι (πριν προσθέσεις buffers, γιατί μετά δε θα ισχύει): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483 και να δεις πόσο επιτρέπεται να κατεβάσεις το pH σου για το δεδομένο KH του νερού σου!
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ανατάραξη έχω πολύ λίγη, buffer δεν χρησιμοποιώ, και από πετρώματα έχω γύρω στα 30 κιλά πέτρα καρύστου. Αν και έχω μια μικρή αμφιβολία για ένα κομμάτι πέτρας, το οποιό μοιάζει με τις υπόλοιπες αλλά δεν το τσέκαρα, από την χαρά μου να φτιάξω επιτέλους το aquascape, και φοβάμαι μην είναι ασβεστολιθική! Βέβαια τόσο καιρό που δεν είχα CO2 και phμετρα και τα σχετικά, και δεν έβλεπα τι παίζει, δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα το γεγονός, γιατί κοιμόμουν τον ύπνο του δικαίου! Τώρα όμως........ Ζουμπουρλούδικο (χοντρός)! Πήγα και αγόρασα τεστ για ΚΗ, Gh, αλλά δεν έιχε μέσα χρωματολόγιο (κλίμακα) και δεν μπορώ να κάνω τα τεστ. Από αύριο θα πάω να το αλλάξω και θα δω τι θα δείξει! Οπότε εν αναμονή των αποτελεσμάτων!!!!! ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]()
Κανείς δεν έπαθε τίποτα από το διάβασμα Γιράσκω αεί διδασκόμενος Εις υγείαν του FORUM Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη flying_guardian : 23-03-08 στις 14:47 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ποιας μάρκας?
Ζουμπουρλούδικο (χοντρός)! Πήγα και αγόρασα τεστ για ΚΗ, Gh, αλλά δεν έιχε μέσα χρωματολόγιο (κλίμακα) και δεν μπορώ να κάνω τα τεστ. Από αύριο θα πάω να το αλλάξω και θα δω τι θα δείξει! Οπότε εν αναμονή των αποτελεσμάτων!!!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Της API!
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρειάζεσε χρωματικό κώδικα τότε για KH GH!!!!
Δεν έχεις διαβάσει τις οδηγίες που λένε οτι κάθε σταγόνα μέχρι να γίνει χρώμα ίδιο με το χρώμα του υγρού είναι και ένας βαθμός???? ¶ν λοιπόν χρειαστείς π.χ. 10 σταγόνες έχεις GH=10 dkh
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευη διαχυτη CO2 "alla aquamedic" | vasilakis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 26 | 25-01-09 15:07 |
διαχυση co2 σε 2213 | dinos99 | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 11-01-08 02:20 |
JBL Διαχυση | maikl | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 06-10-07 22:53 |
Διαχυση Co2 | jimfytakis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 02-09-07 11:34 |
co2 διαχυση σε sump?γινεται? | alan boy | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 26-06-07 08:17 |