Αν και θα τα πούμε μάλλον και από κοντά αύριο (τόσο καιρό το λέω, ε, δε μπορεί να μή μου ξανακάτσει, θα τα καταφέρω!

), είπα να ψάξω ό,τι έχω και δεν έχω στείλει.. Και, έτσι, μόνο και μόνο για να μη με κόψεις στο διαγώνισμα, ανακάλυψα ότι δε μου έχεις απαντήσει ποτέ στο συγκεκριμένο!
(Αλλάζουνε τα δεδομένα! Ξεκινάω από +10!

)
Και για να μη μου λές ότι δε διαβάζω πριν ρωτήσω, η ερώτηση είναι ελαφρώς υποκειμενική! Και δεν υπάρχει σαφής απάντηση στον κ. Τσάμη, ο οποίος γράφει ότι τα γκαπάκια μπορούν να προσαρμόζονται σε pH από 5.5 έως 8 και σε GH από 5 έως 25!
Για να είμαστε όμως πιο σωστοί, προτιμούν το σκληρό νερό (με LiveBearerSalt της Seachem εγώ έχω GH=10 ), και ρωτάω αν θα πρέπει να ανεβάσω και το pH από 6.8 περίπου που είναι τώρα (σταδιακά προφανώς) σε περίπου 7.5, αυξάνοντας αντίστοιχα το KH με σόδα! (που δε ρώτησα δοσολογία γιατί είμαι καλό παιδάκι και δε θέλω να σε κουράζω για πράγματα που έχουν απαντηθεί ήδη, και μπορώ να τα ψάξω και μόνος μου!

)