|
|
||||
|
||||
![]()
Από όσο ξέρω, ο μόνος τρόπος για να αυξήσεις τη ζωή της μεμβράνης είναι το όσο δυνατόν καλύτερη φίλτρανση του νερού πριν φθάσει σε αυτήν (προφίλτρα, άνθρακας).
Αυτό που λες δεν μπορώ να το εξηγήσω παρά μόνο θεωρώντας ότι η ποιότητα της μεμβράνης είναι χαμηλή. Εγώ πάντως με τη δική μου (γνωστή Γερμανική μάρκα) στα τρία χρόνια που την δουλεύω, έχω αλλάξει δύο φορές τα προφίλτρα, κάνω flash μία φορά κάθε 2μηνο μόνο, και η απόδοσή της είναι σταθερή. Να σημειώσω ότι παράγω περίπου τα ίδια λίτρα περίπου με αυτά που αναφέρεις, απλά η Αθήνα έχει πιο μαλακό νερό από Θεσ/κη. |
|
|||
|
|||
![]()
τι ειναι το flash;
|
|
||||
|
||||
![]()
Το flush ειναι μια διαδικασια οπου θετουμε την οσμωση σε λειτουργια χωρις flow restrictor ...εφοσον δεν εχουμε πλεον πιεση μεσα στη μεμβρανη , το νερο αντι να φιλτραρεται απο τη μεμβρανη , καθαριζει αυτο τη μεμβρανη απο τα οποια σωματιδια εχει κρατησει μεσα στα φυλλα της.
Ολες οι οσμωσεις κανουν flush απο κατασκευης ...το μονο που πρεπει να κανετε (αν δεν εχει auto flush valve) ειναι να ξεβιδωσετε το flow restrictor πανω απο το λαστιχο του βρωμικου νερου και να αφησετε την οσμωση να δουλεψει για λιγη ωρα ετσι ...μετα , ξαναβιδωνετε πανω το restrictor και ειστε ετοιμοι.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το di δεν το χρησιμοποιω στις μετρησεις αφου αν ειναι ενεργο η σκληροτητα που βγαινει ειναι 0.....οι μετρησεις γινονται με ηλεκτρονικη μετρητη που εχει πανω η οσμωση.....Η αποδοση της οσμωσης επηρρεαζεται απο την πιεση, τη θερμοκρασια και την σκληροτητα εισοδου.......
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διαρκεια Ζωης Power Compact | netblues | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 03-10-08 09:01 |
Διαρκεια ζωης τυρφης στο φίλτρο.... | imichal | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 03-03-08 20:07 |
Διαρκεια μπουκαλας | giorgosp | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 11-01-08 12:02 |
Μικρη διαρκεια ζωης guppy | stel | Ζωοτόκα | 9 | 06-12-06 11:42 |
Διαρκεια υποστρωματος | stel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 14-07-05 19:04 |