|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
παντως δεν ειναι κατι για το οποιο πρεπει να ανηχυχεις.η κιτρινιλα θα φυγει με τις αλλαγες νερου με τον καιρο.Επρεπε πριν βαλεις τα ξυλα να τα βρασεις και να τα αφησεις μεσα σε ενα κουβα με νερο να βγαλουν το χρωμα τους και μετα να τα βαλεις στο ενυδρειο.Να ξερεις πατως πως σε ορισμενα ψαρια τους αρεσει αυτη η κιτρινιλα γιατι την εχουν και στο βιοτοπο τους.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ελπιζω παντως αυτα τα ξυλα να μην βγαζουν καμια τοξικη ουσια και μου χαλασουν το νερο. Παντως σας ευχαριστω για την βοηθεια
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειναι θεμα διαφωνιας.Δεν θα σε σωσει το βρασιμο ουτε το μουλιασμα απλα θα γλιτωνες αρκετο χρωμα που αντι να εβγαινε στο ενυδρειο εβγαινε στον κουβα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν τα ξύλα είναι και λίγο μεγάλα το αποτέλεσμα (κιτρίνισμα νερού ) είναι φυσιολογικό,και να τις έβραζες και να έκανες ξέπλυμα και μούλιασμα με νερά για μερικές μέρες.Για να μή σου έβγαζαν κιτρινίλα στο νερό του ενυδρείου θέλουν αρκετές βδομάδες μόύλιασμα και άλλαγες νερού εκτός ενυδρείου (Σε δύο αρκετά χοντρούς κορμούς που έβαλα στο δικό μου έκανα τη διαδικασία αυτή για 5-6 βδομάδες με αλλαγή νερού κάθε 2 μέρες και δεν μου κιτρίνισε το νερό) πάντος φεύγει με την πάροδο του χρόνου με τις αλλαγές νερού ιδίως αν είναι γενναίες σε ποσοστο .
|
|
||||
|
||||
![]()
Εεεεε..και λιγο τσάι..καλο κανει.....!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ το ίδιο έκανα ανά 2 μέρες το 40% ! Αλλά μάταια ! Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου θα έχω μια πιο ευχάριστη εικόνα του ενυδρείου![/quote]
Όταν λέμε ότι η κιτρινίλα φεύγει με τις αλλαγές νερού δεν εννοούμε ότι αλλάζουμε νερό και πάει έφυγε ,τα ξύλα βγάζουν τανινες για αρκετο καιρο και με τις αλλαγές νερού περιορίζεται το φαινόμενο το νερό μας να είναι απο κίτρινο ώς καφέ που σε πολλούς δεν αρέσει οπτικά, και μόνο με την πάροδο του καιρού όταν τα ξύλα σταματησουν να βγάζουν και τις αλλαγές νερού θα αποκτήση διάυγεια το νερό. |
|
||||
|
||||
![]()
τα δικα μου τα ξυλα εκαναν 1 χρονο να σταματησουν βγαζουν κιτρινιλα και παλι βγαζουν αλλα ελαχιστο θελει υπομονη
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Με συγχωρείτε και με όλο το σεβασμό διότι ναι μεν είμαι καινούριος στο χόμπι (είστε πολύ πιο έμπειρος από μένα) αλλά μ΄αρέσει πολύ και γι αυτό ασχολούμαι και πολύ (διαβάζοντας)! Αλλά προσωπικά όπως το γράψατε <<(Σε δύο αρκετά χοντρούς κορμούς που έβαλα στο δικό μου έκανα τη διαδικασία αυτή για 5-6 βδομάδες με αλλαγή νερού κάθε 2 μέρες και δεν μου κιτρίνισε το νερό)>> κατάλαβα ότι δεν κιτρίνισε καθόλου κατά την διάρκεια της διαδικασίας με τις αλλαγές νερού !
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απιονισμενο νερο!!! | scissorhands | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 17-09-09 00:59 |
θολο νερο | fitilakias | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 30-01-08 13:59 |
Βρωμικο νερο | Θεοδωρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 23-12-07 14:41 |
**** Νερο **** | caverman | Ιστοσελίδες στο Internet | 1 | 10-05-06 09:42 |
Κιτρινοχρυσο ραμιρεζι. | mikenuke | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 4 | 19-12-04 15:11 |