|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Συγνωμη που επεμβαινω στην συζητηση σας αλλα γιατι θεωρειτε την οσμωση απαραιτητη?
Εγω που συντηρω δισκους στο ενυδρειο μου δεν εχω α/ο παρολλα αυτα οι τιμες του νερου μου ειναι μια χαρα.
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως χρησιμοποιείς τύρφη?? Αλλιώς δεν βγάζεις σωστές μετρήσεις.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Χρησιμοποιω σταθεροποιητη ph (1 καπακι σε καθε αλλαγη του νερου τιποτα δηλαδη) το οποιο δεν ειναι χημικο αλλα βιολογικο. περιεχει και καποια αλλα συστατικα και ειναι φτιαγμενο για δισκους.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω κατά πόσο βοήθησε αλλά μόλις έκοψα τα ζουμιά γιά το ph σταμάτησαν και οι άλγες.Πλέον εμπιστεύομαι μόνο τύρφη.
------------------------- ¶σχετο αλλά γνωστός μου και έμπειρος κιόλας έπαθε ζημιά απο α.ο Το γύρισε και αυτός στην τυρφη. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vagos : 01-03-08 στις 21:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Η μονη ζημια που μπορεις να παθεις απο α/ο ειναι να κανεις αλλαγες μονο απο α/ο και να μην ριχνεις ιχνοστοιχεια και απαρετητα μεταλα (trace ;ή mineral )
και να εχεις kh,ghσε μιδαμινες αποκλησεις!!που αυτο θα συμβη μονο σε καποιον που απλα βαζει α/ο γιατι ετσι διαβασε,και γιατι εβαλε δισκους απλα γιατι ηταν πανεμορφοι..!!
|
||||
|
||||
![]()
Η Α/Ο είναι απαραίτητη για ενυδρείο με δίσκους ,όπως το αλάτι στο θαλασσινό ενυδρείο(ακραίο παράδειγμα αλλά τι να κάνουμε).Χρησιμοποιόντας την όσμωση μπορούμε να φέρουμε το νερό μας στις παραμέτρους που ταιριάζουν στους Δισκους.Με όλους τους άλλους τρόπους τα αποτελέσματα είναι προσωρινά και ευμετάβλητα.Πολλοί γνωστοί μου προσπαθούσαν να κρατήσουν τα παραπάνω ψάρια με διάφορα ζουμια ,ξυδια ,μύδια και κουνουπίδια που έβαζαν στα φίλτρα και έριχναν μέσα στο ενυδρείο(να κάνουμε και λίγο πλάκα)και είχαν ως αποτέλεσμα να βλέπουν το βράδυ εφιάλτες και να χάνουν ψάρια.Εκτός βέβαια αν στο μέρος που ζούμε το νερό είναι μαλακο ,όξινο,και απαλλαγμένο απο τόσες άλλες ουσίες, βλαβερές συνήθως που έχει το νερό της βρύσης.Και στο τέλος η Α/Ο συμφέρει και πιο πολύ οικονομικά .
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μιλαω απλα........ενα καπακι απο αυτο το υγρο μονο σε καθε αλλαγη του νερου.........και ειναι δαπανηρο??? Θελετε να μου πειτε οτι η α/ο ειναι πιο οικονομικη λυση? Και δεν ειναι χημικο. οι τιμες μου ειναι σταθερες και αμεταβλητες. Η α/ο σιγουρα ειναι μια πολυ καλη λυση. Ομως μην φουσκωνετε τα μυαλα του κοσμου με υπερβολες.
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα ,ωραία τα βιολογικά σκευάσματα ,αν σκεφτούμε ότι τα βιολογικά τρόφιμα που αγοράζουμε δεν ξέρουμε αν είναι βιολογικά ,φαντάσου τα σκευάσματα για τα ενυδρεία.Ας μην κάνουμε αλλαγές νερού για να ρήξουμε τα νιτρικά υπάρχουν σκευάσματα που τα αφαιρούν ,ας μη βρούμε την αιτία των αλγών υπάρχουν σκευάσματα που τις εξαφανίζουν και τόσα άλλα μαγικά για το καλό του ενυδρείου.Το αποτέλεσμα το κρίνει καθένας απο την ποιότητα νερου του ενυδρείου του,την μακροζωία των ψαριών του και την εμφάνιση των φυτών του.Πάντως η Α/Ο πλέον δεν είναι ακριβή λύση και κατα γενική ομολογιά πιστεύω ότι είναι η πιο αποδεκτή λύση για να έχουμε το νερό μας εκεί που θέλουμε.
|
|
||||
|
||||
![]()
Για πες με τι μετράς και τι μετρήσεις βγάζεις?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μετραω με τεστερ της sera και jbl.
ph 6.5 kh 5 gh 8 no3 15 no2 0 Κανω αλλαγη του νερου καθε 10 μερες το πολυ.
|
|||
|
|||
![]()
Με υγρά τέστ, και ειδικά με τέστ της sera δεν είναι να είσαι σίγουρος για τίποτα.. και ειδικά όταν λες οτι έχεις σταθερές τιμές.. όπως και να έχει η ΑΟ μας δίνει αυτό που χρειαζόμαστε όταν πρόκειτε για ψάρια που ζουν σε μαλακά και όξινα νερά και όχι μόνο..
Βιότοπος με δίσκους.. εγώ θα το έκανα ώς εξής, πολλά ξύλα και ρίζες με μερικά φυτά που έχουν μεγάλο φύλλωμα, επιπλέοντα φυτά, στοιχειώδης φωτισμός, blackwater, και ένα ελαφρύ moonlight για ατέλειωτες ώρες παρατήρησης! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεο τανκ για δισκους βοηθεια | alan boy | Δίσκοι | 107 | 01-02-08 19:29 |
R/O για δισκους | Carebean pirate | Δίσκοι | 39 | 28-06-06 09:06 |
Πληροφοριεσ Για Δισκουσ | O Souidos | Δίσκοι | 6 | 16-12-05 08:55 |
παω για δισκους βοηθεια! | stratos | Δίσκοι | 17 | 22-11-04 12:05 |
φυτα για δισκους! | nhreas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 10-01-04 18:53 |