|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Γεια,
τα πράγματα που είχα παραγγείλει απο aquaristic θα τα παραλάβω σήμερα το απόγευμα, μία ερώτηση γιατί ξαφνικά αγχώθηκα, μήπως έπρεπα όλες αυτές τις μέρες (από τότε που έριξα και το αλάτι, περίπου μία εβδομάδα) να έχω σε λειτουργία και το εξωτερικό φίλτρο? στην επιφάνεια του νερού εμφανίζετε ένα φιλμ σαν λίγδα, (δεν έχω υπερχείλιση) επίσης τώρα που θα λάβω και το σκίμερ το βάζω κατευθείαν σε λειτουργία ή περιμένω να βάλω πρώτα το ZB για κουράρισμα? ευχαριστώ |
|
|||
|
|||
![]()
Η "λίγδα" δεν είναι τπτ το φοβερό. Οργανικά κατάλοιπα που είναι ελαφρύτερα από το νερό. Αν είχες υπερχείλιση δεν θα υπήρχαν. Θέλει έντονη κυκλοφορία στην επιφάνεια του νερού για να μην σχηματίζονται. Εκτός και αν θέλεις να την αφαιρείς "μηχανικά".
Τον skimmer τον βάζεις άμεσα, αφού τον ξεπλύνης καλά καλά με ζεστό (όχι καυτό) νεράκι.
|
|||
|
|||
![]()
OK
το φίλτρο το βάζω και αυτό με άνθρακα και αντιφώσφορο ή δεν χρειάζεται (εννοώ πρίν βάλω ΖΒ)? επίσης για να κουράρω το ΖΒ η αλατότητα στο 1024 είναι καλά μαζί με θερμοκρασία 26,5 ?? ¶ντε να δούμε πως θα τα πάμε ρε παιδιά, όλα τα βήματα γίνονται με πολύ άγχος. τεσπα, ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Τάσο για να απαλλαγείς απο αυτό το φίλμ που σχηματίζεται στην επιφάνεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις με πολύ καλά αποτελέσματα αυτό: http://www.aqua-medic.de/seawater/en/13/skim%20box/
Μην φανταστείς πως μιλάμε για πλήρη εξαφάνιση (αυτό όπως είπε ο Γιάννης μόνο με υπερχείληση) αλλά είναι μια καλή λύση σε συνδυασμό με κάποιους κυκλοφορητές που να "κοιτάνε" στην επιφάνεια ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αλλά.... δεν χρειάζεται άγχος.... εδώ το χόμπι μας είναι χαλαρωτικό..... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Εντάξει,
από αύριο όλα θα προχωρήσουν ελπίζω κανονικά, έμπλεξα με το σκίμμερ, δεν ξέρω πως να το τοποθετήσω ώστε να χωρέσει και να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Όσον αφορά το άγχος αγαπητέ φίλε accntδεν νομίζω να το ξεπεράσω αν δεν δουλέψουν πρώτα όλα κανονικά. σήμερα ασχολήθηκα λίγο με οδηγίες χρήσης από τα πράγματα που παρέλαβα θα προσπαθήσω αύριο να βάλω σε λειτουργία το φίλτρο και με το σκίμμερ βλέπουμε, μάλλον θα χρειαστώ χρόνο για να το προσαρμόσω σωστά. ΥΓ. Μάλλον τι πάτησα με την επιλογή ενυδρείου, πραγματικές διαστάσεις είναι 117.5 χ 36.5 χ 50 (εσωτερικές πλευρές) το βάθος είναι υπερβολικά μικρό και τώρα δυσκολεύομαι να τα στριμώξω όλα.΄ καλό βράδυ. |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν, το σκίμμερ έχει μπει σε λειτουργία από εχτές το βράδυ, (deltecMCE 600) το πόσο αφρό θα βγάζει το ρυθμίζουμε εμείς, μήπως μπορείτε να μου υποδείξετε όμως με τι κριτήρια αποφασίζουμε αν θα δουλεύει στο φουλ ή όχι (φαντάζομαι έχει να κάνει με το στοκάρισμα)
Επίσης, το φίλτρο είναι της EHEIM (2026) το πήρα μαζί με υλικά (δεν ξέρω αν έκανα καλά) έχει λοιπόν δύο σακουλάκια μέσα, το ένα πρέπει να είναι άνθρακας το άλλο όμως που είναι σαν στραγάλια μεγάλα – μην γελάτε ρε παιδιά – δεν ξέρω τι είναι και αν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ή κάνουν μόνο για γλυκό νερό. Τα φώτα σας ρε παιδιά. Τέλος ενημερώνω ότι την Παρασκευή θα αγοράσω περίπου 15 κιλά βράχο (ακουράριστο), τι θα πρέπει να ελέγξω – σε ότι βαθμό είναι αυτό δυνατό – έτσι ώστε να μην με “κοροϊδέψουν” . Και κάτι τελευταίο, να ρίξω την ζωντανή άμμο μέσα ή να αφήσω το βράχο για λίγο καιρό μόνο του? έτσι και αλλιώς θα τον βγάλω μετά το κουράρισμα για να τον στήσω στην τελική του μορφή. Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θερμοκρασία νερού σε ενυδρείο γλυκού νερού | lacrimosa_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 04-12-07 22:43 |
Σκουλήκι και γαρίδα αλμυρού νερού. Κάνει για τροφή? | skourkou | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 24-06-07 14:02 |
Αναλογία νερού βρύσης με νερού R.O | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 30-03-07 07:54 |
Αλλαγές νερού. | manosdr | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 11 | 26-06-04 12:17 |