Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Δίσκοι

Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου.

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-01-08, 14:41
Το avatar του χρήστη Dinos-
Dinos- Ο χρήστης Dinos- δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΜΑΡΟΥΣΙ
Προεπιλογή

Πριν αρκετα χρονια ( ειχα σε 65 λιτρα ενυδρειο 2 δισκους μαζι με 2 corydoras. Τους ειχα αγορασει απο την Αθηνα πολυ μικρους. Λαθος μου και το ξερω, μονο που τοτε δεν ειχα καθολου χωρο ακομα και για αυτο το μκρο ενυδρειο. Ετυχε να ειναι ζευγαρι και μεσα σε 2 χρονια εκαναν αρκετες φορες αυγα με το αναμενομενο τελος, τα μικρα ζουσαν μεχρι περιπου 2 εβδομαδες αλλα δεν μπορουσαν να κολλησουν πανω στους γονεις τους και πεθαιναν. Καποια στιγμη ομως καταφεραν και εζησαν 2 μονο μεσα στο ιδιο ενυδρειο. Ειχα 2 μεγαλους και τα 2 μικρα μαζι με τα 2 corydoras, παρεμειναν ετσι για 8 μηνες μεχρι που αλλαξα σπιτι και πηρα ενα πολυ μεγαλυτερο ενυδρειο. Το λεω αυτο γιατι ακουω αρκετα χρονια τωρα πως πρεπει να εχεις 200,300,400 και βαλε, Litra ενυδρειο για να ζουνε ανετα 2,3 δισκοι. Να τα αποκαλεσω υπερβολες ; Ισως οχι και ολα. Απλα πιστευω πως κανεις δεν ξερει πολλα, απλα ανταλλασουμε γνωμες, αποψεις, δεν υπαρχει τιποτα δεδομενο οτι επειδη ετσι γινεται στις περισσοτερες περιπτωσεις αρα ετσι ειναι. Κανεις μας δεν ξερει πολλα. Το οτι πρεπει να εχουμε μεγαλο ενυδρειο για δισκους ειναι σχετικο, δηλαδη αν εχεις εναν μεσα σε 80 λιτρα ειναι απαραδεχτο ; Αν εχει καποιος 15 σε 400 λιτρα αυτο δεν ειναι ; Αρα αναλογα με το ποσα λιτρα εχουμε βαζουμε και αναλογα ψαρια. Οσο για το νερο που εβαζα τοτε.... απο super market απιονισμενο νερο, μια χαρα ηταν. Ποτε δεν μου προκαλεσε κατι κακο. Το λεω γιατι ακουσα και γι'αυτο πως δεν ειναι σωστο λογο αμφιβολου ποιοτητας. Το μονο αρνητικο σ'αυτο πιστευω πως ειναι το συνεχες κουβαλημα και τα επιπλεον χρηματα, προβληματα που με μια ΑΟ τα λυνεις. Αυτα. Λυπαμαι αν κουρασα απλα εγραψα μια προσωπικη εμπειρια.
Παλιά 20-01-08, 15:08
Το avatar του χρήστη Rayden
Rayden Ο χρήστης Rayden δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Πειραιας
Προεπιλογή

Οι Δισκοι ειναι σμοινοψαρα, αρα δεν μπορεις να βαλεις ενα μονο του σε 80 λιτρα πχ οπως αναφερεις. Αμα σε βαλουνε μεσα σε ενα κλουβακι 1*1 και σε ταιζουνε καθημερινα και εσυ θα ζησεις. Θα περνας ομως καλα? Ουτε ειπε κανενας να εχεις μεσα σε 400 λιτρα 15.

Οι υπερβολες που λες οτι λενε μερικοι, αυτοι που τις λενε εχουν αφιερωσει πολλες ωρες διαβασματος πανω στους Δισκους και κατι ξερουν.

Φιλικα παντα
Παλιά 20-01-08, 17:16
Member

Προεπιλογή

Ναι συμφωνω, δεν διαφωνω σε κατι αλλωστε το λεω πως δεν ηταν σωστο. Αλλα οσο και να διαβαζουμε με την φυση ποτε δεν θα ξερουμε σχεδον παρα ελαχιστα. Απλοι παρατηρητες ειμαστε. Την υπερβολη την αναπτυσουν καποιοι που λενε πως τα ξερουν ολα. Αν καποιος διαβασει σχετικα αρθρα σχετικα με την αναπαραγωγη πχ των δισκων το τι πρεπει να κανει θα απογοητευτει η θα τα παρατησει εκτος των χρηματων που θα δαπανησει. Τι για μπογιες διαβασα, καφε-μπλε, υψος βασης, μπλε νερα και αλλα τετοια πολλλα.. Ξερω ενα μαγαζι με ενυδρεια στο Ν.Ηρακλειο, του εχω δωσει ποσες φορες δισκακια γιατι δεν μπορω να τα κρατησω. Δεν εχω εφαρμοσει καμμια απο ολες αυτες τις διαδικασιες που διαβαζω κατα καιρους. Το πιστευεις ; Το μονο σταθερο που κραταω ειναι την ποιοτητα του νερου. Δεν κανω τον εξυπνο απλα δεν δεχομαι την υπερβολη.
Παλιά 29-01-08, 19:05
Το avatar του χρήστη Pritanis
Pritanis Ο χρήστης Pritanis δεν είναι συνδεδεμένος
DiscusModerator

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Dinos- Εμφάνιση μηνυμάτων
Την υπερβολη την αναπτυσουν καποιοι που λενε πως τα ξερουν ολα. Αν καποιος διαβασει σχετικα αρθρα σχετικα με την αναπαραγωγη πχ των δισκων το τι πρεπει να κανει θα απογοητευτει η θα τα παρατησει εκτος των χρηματων που θα δαπανησει. Τι για μπογιες διαβασα, καφε-μπλε, υψος βασης, μπλε νερα και αλλα τετοια πολλλα.. Δεν κανω τον εξυπνο απλα δεν δεχομαι την υπερβολη.
τωρα ποιος ξεκινησε την υπερβολη ειναι σχετικο.......Καλος ειναι οποιος θελει να πει κατι να το λεει με στοιχεια και οχι να πεταει μια αρλουμπα και οποιον παρει ο χαρος...... Αλλωστε το υπομνημα ειναι ανοικτο για να θεσει ο καθενας τις ενστασεις τους και τις αντιρρησεις του (αν θες να ανταλλαξεις αποψεις οπως λες).......Δεν χρειαζεται να κρυβεσαι με μπηχτες σε ενα φαινομενικα ασχετο με το θεμα ποστ........ ΚΑι δεν νομιζω οτι πρεπει να φοβασαι την παρεα μου......ΟΤαν παιρνουν τα φαρμακα τους ειναι καλα παιδια ........

Παλιά 27-01-08, 17:35
johnny98130 Ο χρήστης johnny98130 δεν είναι συνδεδεμένος
Moderator

Περιοχή: Διόνυσος Αττικής
Προεπιλογή

Παράθεση:
Το λεω αυτο γιατι ακουω αρκετα χρονια τωρα πως πρεπει να εχεις 200,300,400 και βαλε, Litra ενυδρειο για να ζουνε ανετα 2,3 δισκοι.

Κατ' αρχην συμφωνώ μαζί σου ότι κανεις δεν τα γνωρίζει όλα απλά εμπειρίες και γνώμες ανταλλάσουμε. ¨Ομως υπάρχουν και καποιοι κανόνες τους οποίους όλοι μας πρέπει να ακολουθήσουμε. Όχι γιατι τους ειπε καποιος εμπειρότερος ή σοφότερος απλά γιατί τους επιβάλει η φύση.
Για παράδειγμα σε όλα τα βιβλία, ντοκιμαντερ κτλ κτλ ο δίσκος ειναι σε ομάδες περισσότερων των 5 ψαριων. Αντιλαμβάνεσαι ότι το να βάλουμε δύο δισκους είναι ενάντια στις βιοτοπικές συνθήκες του ψαριού αυτού και απλά ΔΕΝ πρεπει να το κάνουμε. Και επειδή το τελικο μέγεθος του ψαριού ειναι μεγάλο έχει επικρατησει ο κανονας 50-60 λίτρα ανά δίσκο τουλάχιστον.
Παλιά 28-01-08, 18:37
Το avatar του χρήστη Pritanis
Pritanis Ο χρήστης Pritanis δεν είναι συνδεδεμένος
DiscusModerator

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

επειδη το παραπανω ποστ φωτογραφιζει το δικο μου υπομνημα.......θα ηθελα να προσθεσω οτι εγω προτεινω καποιους τροπους για να καταφερει καποιος που δεν μπορει την αναπαραγωγη των δισκων......Δεν σημαινει οτι αν δεν τα κανει δεν θα παρει γεννα ποτε!!!! Αλλοι απο αυτο το φορουμ εχουν καταφερει αναπαραγωγη δισκων σε κοινωνικο ενυδρειο με 30 ψαρια να κοβουν βολτες γυρω απο τα μικρα χωρις προβλημα.....Αλλοι (οπως εγω ) δεν καταφεραν για αρκετους μηνες με ενα γονιμο ζευγαρι μονο σε γεννηστρα να δουν ουριτσες........Τι σημαινει αυτο???? Το να πειραματιζεσαι και να διαβαζεις εμπειριες αλλων για το πως τα καταφεραν δεν νομιζω οτι βλαπτει κανεναν...... Αλλωστε ειναι πολλα τα παραδειγματα χομπιστων σε αυτο το φορουμ που εχουν παρει πολλες γεννες δισκων χωρις ομως ποτε να καταφερουν να μεγαλωσουν μικρα........ Τωρα αν θεωρεις οτι το να κατσω να φαω δυο απογευματα για να γραψω την εμπειρια μου για το πως τα καταφερα, σημαινει οτι τα ξερω ολα, καπου πρεπει να το ψαξεις καλυτερα.......Αλλωστε τα περισσοτερα απο αυτα που εγραψα βασιζονται στην παρατηρηση και την προσπαθεια κατανοησης της φυσικης αναπαραγωγης αλλα και σε πληροφοριες που πηρα απο εμπειροτατους χομπιστες του χωρου....... Καλο θα ηταν και εσυ που σου τρεχουν τα δισκακια απο τα μπατζακια να μοιραζοσουν καποιες απο τις λεπτομεριες που σε εχουν κανει τοσο επιτυχημενο εκτροφεα και με εμας τους υπολοιπους υπερβολικους αδαεις και μετα να μας κρινεις ελαφρα την καρδια.......

Παλιά 29-01-08, 11:21
Member

Προεπιλογή

Στην αρχη οταν εβλεπα τετοιες αντιδρασεις εδω μεσα ελεγα.. γιατι. Τωρα πλεον αδιαφορω. Ειρωνειες του στυλ...(σου τρεχουν τα δισκακια απο τα μπατζακια), εξυπναδες του στυλ..(επιτυχημενο εκτροφεα) και χαζομαρες του στυλ..(υπερβολικους αδαεις)... ολα αυτα γιατι ; επειδη ειπα πως η υπερβολη δεν ειναι και το παν στην ζωη και εγραψα την δικη μου εμπειρια χωρις να προσβαλλω κανεναν. Αλλωστε αυτος εδω ο χωρος δεν ειναι για να ανταλλασουμε αποψεις; Δεν πειραζει ρε παιδια να ειστε καλα και ποτε ποτε δεν ειναι κακο να διαβαζεται και κατι διαφορετικο απο τις αποψεις σας που προσπαθητε να τις επιβαλλεται με ωραιο τροπο. Αλλα ξεχασα εδω εχουμε και τιτλους (DiscusModerator) χαχα, αφηστε εμας τους υπολοιπους εξω απο αυτο και μη ακουσω παλι πως τους τιτλους τους βαζει το συστημα γιατι ανθρωποι φτιαχνουν τα συστηματα.
Παλιά 29-01-08, 12:01
Το avatar του χρήστη mios
mios Ο χρήστης mios δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΚΗΦΙΣΙΑ
Προεπιλογή

Δεν ηρεμούμε λίγο.Το κέφι μας κάνουμε και οι ''κόντρες'' μάλλον δεν προσφέρουν τίποτα.Οι υπερβολές κτλπ φίλε Ντίνο που έχει γράψει ο Πρύτανης ,μπορεί κι εγώ ,μπορεί κι άλλοι -και τις είδαμε πρώτα σε άλλους breeders του εξωτερικού,δεν κατέβηκαν από το κεφάλι κανενός-αποσκοπούν στο να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες να μεγαλώσεις μικρά.Οι δίσκοι ,αντίθετα με ότι πιστεύουν πολλοί, δεν είναι τόσο δύσκολο ψάρι.Αν ακολουθήσεις κάποιες βασικές αρχές όλα θα πάνε ρολόι .Αν θέλεις να ασχοληθείς με αναπαραγωγή ,έχεις χρόνο ,χώρο (και λεφτά) ,κάνεις αυτές τις υπερβολές όπως τις χαρακτηρίζεις.Αν όχι,τους αφήνεις και γεννοβολάνε όπου βρουν.Από χαβιάρι όσο θέλεις.Και σε πλαστική λεκάνη να τους βάλεις ,με τα ανάλογα λίτρα βέβαια,θα γεννήσουν .Και σε κοινωνικό θα γεννήσουν.Πάμε να κάνουμε το "αν σου κάτσει " σε "να σου κάτσει".
Παλιά 29-01-08, 13:32
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Οι εξαιρεσεις δεν κανουν τον κανονα. Σιγουρα το να κρατησεις 2 δισκους σε 60 λιτρα ειναι κατι που δεν θα δεις να συμβουλευεται απο κανεναν εκτροφεα, χομπιστα, βιβλιο ή φορουμ. Και μονος σου λες οτι οταν τα εβαλες σε μεγαλυτερο ενυδρειο πηρες γεννες.
Απο κει και περα, οταν λες οτι "την υπερβολη την αναπτυσουν καποιοι που λενε πως τα ξερουν ολα", ειναι φυσικο να προκαλεσεις αντιδρασεις, γιατι κανεις δεν το παιζει οτι τα ξερει ολα, κανεις δεν επιβαλλει αποψεις και οσο για τους τιτλους ειδικα ο συγκεκριμενος ανθρωπος δεν εχει δωσει τετοια δικαιωματα.
Παλιά 29-01-08, 13:51
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mios Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν ηρεμούμε λίγο.Το κέφι μας κάνουμε και οι ''κόντρες'' μάλλον δεν προσφέρουν τίποτα.Οι υπερβολές κτλπ φίλε Ντίνο που έχει γράψει ο Πρύτανης ,μπορεί κι εγώ ,μπορεί κι άλλοι -και τις είδαμε πρώτα σε άλλους breeders του εξωτερικού,δεν κατέβηκαν από το κεφάλι κανενός-αποσκοπούν στο να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες να μεγαλώσεις μικρά.Οι δίσκοι ,αντίθετα με ότι πιστεύουν πολλοί, δεν είναι τόσο δύσκολο ψάρι.Αν ακολουθήσεις κάποιες βασικές αρχές όλα θα πάνε ρολόι .Αν θέλεις να ασχοληθείς με αναπαραγωγή ,έχεις χρόνο ,χώρο (και λεφτά) ,κάνεις αυτές τις υπερβολές όπως τις χαρακτηρίζεις.Αν όχι,τους αφήνεις και γεννοβολάνε όπου βρουν.Από χαβιάρι όσο θέλεις.Και σε πλαστική λεκάνη να τους βάλεις ,με τα ανάλογα λίτρα βέβαια,θα γεννήσουν .Και σε κοινωνικό θα γεννήσουν.Πάμε να κάνουμε το "αν σου κάτσει " σε "να σου κάτσει".
Εγω φιλε μου κανω το κεφι μου, πιστεψε το και δεν προσπαθω να αποδειξω τιποτα και αυτο πιστεψε το και ουτε ειρωνευτικα η αμφισβητησα κανεναν. Επισης ποτε δεν επιδιωξα να γινω εκτροφεας ουτε τιποτα, απλα πρεπει καποιοι να μαθουν να ακουν και μια διαφορετικη αποψη. Αν αυτο ειναι τοσο κακο ε τοτε εγω δεν εχω καμμια δουλεια εδω μεσα, αλλωστε δεν ειμαι με την παρεα μου εδω να με υποστηριζει. Καλο απογευμα σε ολους.
Παλιά 29-01-08, 14:01
Το avatar του χρήστη asourtzo
asourtzo Ο χρήστης asourtzo δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Περιστερι
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην asourtzo
Προεπιλογή

Κανεις δεν υποστηριζει κανεναν απλα ακουμε αποψεις και ακολουθουμε την πιο τεκμηριομενη
Παλιά 29-01-08, 15:11
Το avatar του χρήστη mios
mios Ο χρήστης mios δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΚΗΦΙΣΙΑ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Εγω φιλε μου κανω το κεφι μου, πιστεψε το και δεν προσπαθω να αποδειξω τιποτα και αυτο πιστεψε το και ουτε ειρωνευτικα η αμφισβητησα κανεναν. Επισης ποτε δεν επιδιωξα να γινω εκτροφεας ουτε τιποτα, απλα πρεπει καποιοι να μαθουν να ακουν και μια διαφορετικη αποψη. Αν αυτο ειναι τοσο κακο ε τοτε εγω δεν εχω καμμια δουλεια εδω μεσα, αλλωστε δεν ειμαι με την παρεα μου εδω να με υποστηριζει. Καλο απογευμα σε ολους.
Για τους λίγους που γνωρίζουν ,το τελευταίο που μπορεί να μου προσάψει κανείς είναι ότι το παίζω υποστηρικτής του Νίκου (δεν το έχει ανάγκη άλλωστε) και του GAB.Απλώς αν έχει δίκιο,έχει δίκιο(όπως και συ σε πολλά).Ούτε ειδήμονας ,ούτε εκτροφέας το παίζω.Ήταν και αυτός ,είναι η αλήθεια, λίγο είρωνας -το τραβάει και η φάτσα του από ότι έχω δει σε φώτο -, αλλά και συ μου φαίνεται ψάχνεσε για αντιδικία.Τέλος λοιπόν, γιατί μου βγήκε και το όνομα
Παλιά 29-01-08, 18:10
johnny98130 Ο χρήστης johnny98130 δεν είναι συνδεδεμένος
Moderator

Περιοχή: Διόνυσος Αττικής
Προεπιλογή

Παράθεση:

Εγω παλι λέω να χαλαρωσουμε ολοι διοτι ολοι εχουμε καλη προθεση. Νομίζω ότι γενικά με τον γραπτο λόγο πρεπει να ειμαστε λιγο πιο χαλαροι διοτι αλλα γράφονται και αλλα ενοούνται. Ολοι χωράνε στην παρεα και ολες οι γνώμες ειναι δεκτές. Αρκεί να υπάρχει καλή πρόθεση στο τέλος. Γιαυτο ας κλεισουμε την κουβεντα εδω ομορφα και πολιτισμένα. Και παμε παρακάτω..........

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές