|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα
![]() 1. Την επηρεάζει. 2. όχι, Πρέπει να είναι στάνταρ οι ώρες φωτισμού, μπορείς πχ να το έχεις αναμένο από τις 12 το πρωί ως τις 11 το βραδύ(γενικά υπολόγισε τι ώρες είσαι περίπου σπίτι και πρατεις ανάλογα). 3. Μην αγχώνεσε, πιο μεγάλο ρολο παίζει το φως του ενυδρείου. 4. Βάλε χρονοδιακόπτη. δεν κάνει θόρυβο... τι λάμπες (πόσες) έχεις?
|
||||
|
||||
![]()
Από την πολύ μικρή εμπειρία μου, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλα πρέπει να έχουν μία καθημερινή ρουτίνα, κοντά στην «ρουτίνα» της φύσης. Δλδ, το φώς στην φύση σε καμία περίπτωση δεν είναι φυσιολογικό να έχει 5 ωρες μέρα, 3 ώρες νύχτα και ξανά 5 ώρες μέρα. (Δεν μπορώ να φανταστώ να ζώ έτσι
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Να συμπληρωσω οτι σε καποια site του εξωτερικου γινεται αναφορα για μια περιοδο 2-3 ωρων κατα την διαρκεια της ημερας οπου σβηνουν τα φωτα. η λεγομενη siesta. Καποιοι υποστηριζουν οτι δεν εχει κανενα αρνητικο αντικτυπο στα φυτα η τα ψαρια ενω αντιθετα καταστρεφει η μειωνει την αλγη. Δεν ξερω κατα ποσο αυτο αληθευει,απλως το αναφερω.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πάντως και το φώς του δωματίου ή το εξωτερικό φώς πριν το άναμα στις λάμπες του ενυδρείου προσομοιώνει κάπως την αυγή και το σούρουπο. Οσο για χρονοδιακόπτη είναι απαραίτητος για σταθερή φωτοπερίοδο και ειδικά αν πάρεις ηλεκτρονικό είναι παντελώς αθόρυβος. |
|
||||
|
||||
![]()
θα ηθελα να πω πως δεν ειναι και οτι καλητερο να εχουμε και τερμα τα παραθυρα ανυχτα γιατι το φως του ηλιου αλλα και το φως που αντανακλα μεσα στο σπιτι και λογικα στο ενυδρειο θα μας δημιουργησει αλγη!!οσο πιο σκοτεινο τοσο πιο καλα!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια, πήρα ήδη χρονοδιακόπτη, και μάλλον θα εφαρμόσω το σύστημα του σβησίματος της λάμπας για κάποιες ώρες το μεσημέρι, αλλιώς θα πρέπει να χάσω ή το πρωινό, ή το βραδινό δίπλα στο ενυδρείο.. Λέω να το κάνω, π.χ. 9-12 το πρωί και 13-1 το βράδυ.. Σύνολο 14 ώρες.. Συμφωνείτε? (Τι να κάνουμε, ωράρια είναι αυτά!
![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
Παρόμοια ωράρια έχω και γω.
Η λάμπα ανάβει στις 10 και σβήνει στις 10 πλέον οπου αναλαμβάνει το moonlight μέχρι τις 1. ΠΑΡΑ πολυ απαλο φώς που και αυτο σε αφήνει να απολαύσεις τα ψαράκια σου... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ειναι σημαντικο(ασχετα απο τις ωρες που θελεις εσυ),ο φωτισμος να ειναι συνεχομενος..!!!!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση για φωτισμό και λίπασμα | Filotas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 15-10-07 17:35 |
Ερώτηση για φωτισμό και αντιχλώριο | Filotas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 29-09-07 16:05 |
Ερώτηση για φωτισμό. | ginodim | Φωτισμός | 30 | 07-05-07 23:02 |
Ερώτηση για φωτισμό | nikolas87 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 12-03-07 11:45 |
προτάσεις για φωτισμό | drakoulis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 16-11-05 19:36 |