|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Αυτό δεν είναι κουβάς! Είναι βαρέλι! ![]() Ευχαριστώ πολύ! Επηρεάζονται ψάρια ή φυτά? Φαντάζομαι ότι πρέπει να γίνει σιγά-σιγά για να μην πέσει απότομα το Ph και δημιουργηθούν προβλήματα, έτσι? |
|
|||
|
|||
![]()
Καταρχήν η σόδα ανεβάζει το ΡΗ!!!Επίσης ανεβάζει-και μάλιστα πολύ-την ΚΗ!!Σαφώς επηρεάζει φυτά και ψάρια,καθώς κάθε είδος έχει δικό του επιθυμητό-ανεκτό εύρος διακύμανσης ΡΗ και κΗ.
|
|
||||
|
||||
![]()
έχεις απόλυτο δίκιο, pH ρίχνουμε με κεζάπ με τον ίδιο τρόπο. Ο κουβάς είναι 10 λίτρων και όχι 190 όπως έγραψα εκ παραδρομής. Το pH επίσης κατεβαίνει με την προσθήκη CO2. Εξαρτάται πάντα τι θέλεις να κάνεις και σε τι ενυδρείο και ψάρια αναφέρεσαι. Ο σωστότερος και ασφαλέστερος τρόπος είναι με νερό αντίστροφης όσμωσης (για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις).
|
|
|||
|
|||
![]()
Ανεβάζει? Ευτυχώς που συνεχίζω να κάνω ερωτήσεις.
Με την κέτσαπ ρίχνει το Ph??? Με τον ίδιο τρόπο? Επηρεάζονται ψάρια ή φυτά? Για το CO2 γνωρίζω αλλά ήθελα μια άλλη λύση προς το παρόν, κάποιο τέτοιο προσθετικό, ώστε να φέρω το Ph στο 6,5-6,9 από 7,5 περίπου που έχω τώρα. Σκαλάρια σε 250 λιτρα. Αργότερα έχω σκοπό να περάσω στο CO2. Η κέτσαπ αλλάζει άλλους δεικτες ή όχι. (όπως πχ kH) |
|
||||
|
||||
![]()
Κέτσαπ και μουστάρδες ?
Μην μπερδευόμαστε και το διαβάσει κανείς στα γρήγορα και κάνει το ενυδρείο σούπα!!! Επίσης με κεζάπ δεν θα συνιστούσα να ρίξουμε το ΡΗ.
|
||||
|
||||
![]()
Μια σχετική ερώτηση......
Σε malawi με ασβεστολιθική άμμο και πέτρες, για εβδομαδιαία αλλαγή νερού 20% χρειάζεται σόδα ή κάποιο άλλο ζουμί για το ανέβασμα του pH ή δεν είναι απαραίτητο;; Η διαφορά στο pH υπολογίζω να είναι γύρω στην 1 μονάδα (7,6 της βρύσης και 8,5-8,6 του ενυδρείου). |
|
|||
|
|||
![]()
Αφού...
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
PH KH plus vs Μαγειρική σόδα | nikman | Malawi | 8 | 01-10-06 16:37 |