|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() μιλας μαλλον για την sylvania aquastar...... ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Sorry εχεις δικιο
|
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ το έχω όπως το πήρα και τρέχει μια χαρά με γκάπυ και πλάτυ και αρκετά φυτά εύκολα.
Μην προχωράς άμεσα σε αλλαγές αν δεν χρειάζεται. ¶ντε να αγοράσεις κανέαν εξωτερικό φίλτρο αργότερα (πχ 2213) για σιγουριά. Υπόστρωμα βάλε , αν θες πας σε δύσκολα φυτά αργότερα ,γιατί είναι μανούρα να τα βγάλεις όλα και να το βάλεις. Αν μείνεις στα εύκολα και η λάμπα μια χαρά είναι. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Επειδή από ότι φαίνεται φιλε πρέπει να έχεις μπερδευτεί αρκετά θα σου μιλήσω σαν ομοιοπαθής.
αρχικά το ενυδρείο χρειάζεται "στρώσιμο" πριν βαλουμε ψαρια μέσα,κοινώς να άρχισουν να λειτουργούν και να αναπτήσωνται τα διάφορα βακτύρια στο φιλτρό σου (εκεί ερχεται η άποψη του καθενός για το τι υλικό θα χρησημοποιήσεις για την ανάπτυξη της βιολογιας του φίλτρου).Ακολούθησε τις οδηγίες του site που σου έδωσαν οι mods και θα το καταφέρεις.Σίγουρα πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις με το θέμα κυκλοφορίας νερού μιας που το εσωτερικό φίλτρο αυτού του ενυδρείου βουλώνει σχετικά γρήγορα. Για να μπορέσεις να το κάνεις φυτεμένο το ενυδρείο σου πρέπει όπως διάβασες (εαν διάβασες) να χρησιμοποιήσεις κάποιο λίπασμα-υπόστρωμα κατάλληλο για φυτεμένα ενυδρεία.Εαν όμως έχεις ήδη βάλει, όπως λές υπόστρωμα, για να μην ξεστήνεις, υπάρχει η λύση με ταμπλέτες που χρειάζονται τοποθέτηση κάτω ακριβώς από τη ρίζα του φυτού.Σύγουρα όμως θα χρειαστείς και κάποια πρόσθετη λυπανση για σίδηρο.Μια καλή λάμπα που μπορεί να σε βοηθήσει για την ανάπτυξη των φυτών ειναι και η original tropikal lamp της arcadia. Τώρα όσο για την επιλογή των φυτών καλό θα ήταν να διαλέξεις φυτά ταχείας ανάπτυξης χωρίς πολλές απαιτήσεις έτσι ώστε και να δεις γρήγορο αποτέλεσμα και να μπορείς να ξεκινήσεις με την υπάρχουσα λάμπα χωρίς πρόβλημα και αργότερα αφου διαβάσεις περισσότερο το βλέπεις.Για παράδειγμα καλά φυτά ειναι της οικογένιας polysperma και vallisneria. Τέλος όσο για τα ψάρια που θα επιλέξεις θέλει πολυ ψάξιμο και διάβασμα.Για παράδειγμα τα νεον και οι καρδιναλιοι είναι πολυ όμορφα ψαρια αλλά δεν κάνουν με ζωοτόκα λόγω διαφορετικών συνθηκών.Ακόμα τοσα πολλά sae σε τέτοιο ενυδρείο ειναι δυσκολο για τα ίδια. ελπίζω να σε βοήθησα λίγο |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω πολυ ρε παιδια για το ενδιαφερον σας και τις οδηγιες! Σιγα σιγα νομιζω πως μπαινω στο νοημα και καταλαβαινω τι πρεπει να κανω... Θα το ριξω στο διαβασμα λοιπον!
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
φιλε τολη
καταλαμβαινω οτι πρωσπαθεις να κρατησεις καποιες ισσοροπιες(χωρις δηλαδη να πληγωσεις αμεσα καποιο να προειδοποιεις τους χρηστες) σαν νεος και εγω στο φορουμ και στο χομπυ καταλαμβαινω εν μερη τον ενθουσιασμο του ατομου που αναφερεσε. Η παρεμβαση σου διπλωματικη μεν ομως οχι οσο αμεση οσο θα επρεπε να ειναι. πρωτον ο νεος μας φιλος που εκαμε τις ερωτησεις ισως να μην αντιλαμβανεται ποιες απο τις συμβουλες ηταν σωστες και ποιες οχι και απο την αλλη ο φιλος που εκαμε τις συμβουλες ισως να μην εχει αντιληφθει τα λαθη του. επισης καποιοι αλλοι φιλοι που θα διαβασουν το μηνημα να παρασιρτουν. εγω σαν νεος δεσμευομε οτι θα προσπαθησω να παραθετω τις προσωπικες μου εμπειριες προειδοπιοντας για την πειρα μου και σε θερμοπαρακαλω εαν ποτε κανω παρομοιο σφαλμα με τον φιλο προηγουμενος να μου το πεις καταμουτρα και θα το εκτιμισω 100 φορες περισοτερο παρα να μου κολλησεις το σχετικο μηνυμα καπου. ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη για το υφος μου. ελπιζω να κατανοεις τις προθεσεις μου |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρουσίαση 120 lt reef. | Lsourtzo | Reef | 26 | 16-11-07 09:36 |
Ενυδρειο 120 Lt απο Μαρινοπουλο 100 ευρω | Καλλιόπη Βλαχάκη | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 12-10-07 08:31 |
120 lt Ακοινωνητο ακομη.......... | oceanic | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 19-05-07 13:35 |
120 lt | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 18-04-07 15:15 |
Παρουσίαση 120 lt | gkoutis | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 11 | 31-01-06 23:25 |