Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-12-07, 21:02
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Απ οτι θυμαμαι τα συγκεκριμενα βοτσαλα δεν ειναι ασβεστολιθικα - μπορει και να κανω λαθος αλλά δεν νομιζω.

Εγω συμφωνω με τον george κυριολεκτικα και στον πρωτο και στον δευτερο σχολιασμο του. Οντως θυμιζει χωριο των ζουλου (και δεν καταλαβαινω πως "επιστρεφει" κανεις μια τετοια εκφραση) και δεν βρισκω κατι το επιθετικο στο να πει καποιος την γνωμη του σε αυτα που βλεπει (και στον τροπο που αυτη εκφραστηκε). Παιρνοντας υπ οψιν οτι απο οτι ειδαμε σε αλλα σου μηνυματα τοχεις ψαξει λιγο το θεμα (ειδη - ποικιλιες οσκαρ κλπ) θα νομιζε κανεις οτι εχεις ψαξει και το βιοτοπικο του πραγματος. Σπηλιες δεν χρειαζονται (εκτος αν βαλεις κι αλλους κατοικους) κι αν χρειαζονται θα πρεπει ναναι φτιαγμενες με πολυ φυσικοτερο τροπο, κι οχι με τοση συμμετρια. Γενικως αυτου του ειδους οι απο ανθρωπινο χερι φτιαγμενες συμμετριες ειναι οτι πιο αφυσικο σε ενα ενυδρειο (που θελουμε να ειναι ενα κομματι της φυσης).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-12-07, 22:52
WILD_RIDER Ο χρήστης WILD_RIDER δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: .
Προεπιλογή

Tolis

Ειλικρινα δεν επιμενω περι της ασβεστολιθικοτητας των βοτσαλων iris ..... απλα στην Ερμης που οι ανθρωποι ηταν εξυπηρετικοτατοι πηγαμε στην τουαλετα και ριξαμε μπολικο Aquaforte και δεν αφρισαν καθολου. Παρολα αυτα προκειμενου να διασφαλισω το οφελος των ψαριων ζητησα και τις συμβουλες αυτων που γνωριζουν το θεμα (περι της ασβεστολιθικοτητας κλπ) και μαλιστα τονισα οτι εχω τη δυνατοτητα αλλαγης τους αν καποιος μπορει να μας πει οτι τις εχει χρησιμοποιησει και ειναι οντως ασβεστολιθικες και δημιουργουν προβληματα.

Οσον αφορα το σχολιασμο του george θα πρεπει να μαθει να εκφραζει τις αποψεις του σε πιο πολιτισμενο υφος και να χρησιμοποιει ηπιοτερους χαρακτηρισμους και να αντιπαραθετει τα επιχειρηματα, τις γνωσεις ή/και τις συμβουλες που διαθετει προς οφελος και του ιδιου (moderator) αλλα και του site και του Συλλόγου. Αλλωστε η ετοιμολογικη διαφορα των εννοιών "γνωμη", "συμβουλη", "κριτικη", "ενημερωση" ειναι προφανης στην συγκεκριμενη περιπτωση. Όμως επειδη το υφος γραφης του καθε ανθρωπου σκιαγραφει τον χαρακτηρα και το επιπεδο του και γιαυτο αλλωστε δεσμευτηκα να μην ξαναριξω το επιπεδο μου.

Ας επιστεψουμε στο χομπυ μας ομως ..... οντως το εχω ψαξει και συνεχιζω να ψαχνω το βιοτοπικο του θεματος και διαπιστωσα σε διαφορα sites (αγγλικα κυριως) οτι οταν υπαρχουν κρυψωνες για τα Oscar αυτο εχει σαν συνεπεια τη μειωση της επιθετικοτητας τους! Εκανα λοιπον το εξης πειραμα .... αγορασα μια μεγαλη ριζα "μοπανι" η οποια εχει χωρους να κρυφτουν και να περασουν αναμεσα και οντως διαπιστωσα οτι την υποδεχτηκαν πολυ θερμα και παιζουν με αυτην, κρυβονται, κλπ με αποτελεσμα να εχει μειωθει καπως η επιθετικοτητα τους. Ετσι, εσπευσα και αγορασα αλλες δυο μεγαλες ριζες "σαβαννα" σε ιδιο στυλ παλι και σκοπευω να τις βαλω κι αυτες μεσα ωστε να αυξησω ακομα περισσοτερο τους χωρους "παιχνιδιου" και "ξεκουρασης" των "ενοικων".

Η σκεψη μου λοιπον ηταν γιατι να μην κανω το ιδιο και με τα βοτσαλα? Αντι να τα βαλω χυμα το ενα πανω στο αλλο να δημιουργησω μικρες σπηλιες και για τα Oscar αλλα και για τον Pleco (που κι αυτος ολο κατω απο τη ριζα βρισκεται μην εχοντας αλλη σπηλια). To σχημα που εδωσα ομως ειναι ενα απλο σχημα σε Powerpoint και δεν ειναι πιστη αντιγραφη του ολου εγχειρηματος διοτι τα βοτσαλα εχουν διαφορετικα, ασυμμετρα και ακανονιστα) σχηματα τα οποια θα ηταν πολυ δυσκολο να αναπαραγω με ακριβεια. Αλλωστε, αν κοιταξεις προσεκτικοτερα θα παρατηρησεις οτι και οι ριζες μοπανι και σαβαννα οπως και τα φυτα, πολυ δυσκολα θα μπορουσαν να εχουν αυτο το "συμμετρικο" σχημα.

Επομενως το σχημα οντως παριστανει την ιδεα και οχι το αποτελεσμα και βεβαια μελλοντικα θα υπαρξουν και αλλοι κατοικοι που ταιριαζουν με Oscar και θα οφεληθουν κι αυτοι απο την υπαρξη σπηλαιων ειτε υπο την μορφη ριων ειτε υπο την μορφη βοτσαλων ειτε με συνδυασμο και των δυο πχ ριζα με πλευρικες καλυψεις απο βοτσαλα για δημιουργια σπηλαιων.

Το φλεγον ομως επι της παρουσης για να επανελθω, ειναι η ασβεστολιθικοτητα των πετρωματων (παρολο το τεστ που καναμε στον Ερμη) ωστε να σιγουρευτω απολυτα πριν τα βαλω μεσα ........
-------------------------
"υπαρξη σπηλαιων ειτε υπο την μορφη ριζων" ηθελα να πω ...... στην προτελευταια παραγραφο.
-------------------------
Όσον αφορα παντως στην αλλη μου απορια αναφορικα με την επεξεργασια της χαλαζιακης αμμου με στοχο τον καθαρισμο της ο φιλος andreas K με καλυψε απολυτα και τον ευχαριστω.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη WILD_RIDER : 14-12-07 στις 22:52 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-12-07, 23:11
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada

Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Προεπιλογή

Οτι ΔΕΝ αφριζει με υδροχλωρικο οξυ ΔΕΝ ειναι ασβεστολιθικο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-12-07, 00:14
andreas K
Guest

Προεπιλογή

Το HCL οντως δεν λεει ψεμματα...Αν ομως εχεις αμφιβολιες,διαθεση και χρονο,πειραματισου.Γεμισε εναν μεγαλο κουβα με πετρες, συμπληρωσε νερο και μετρησε σκληροτητα.Επανελαβε τις μετρησεις τις επομενες μερες συμπληρωνοντας με απεσταγμενο νερο αυτο που εξατμιζεται.Μεχρι να στηθει το ενυδρειο θα εχεις καταληξει σε συμπερασμα,το οποιο καλο θα ηταν να μας το ανακοινωσεις...(να υποθεσω οτι εχεις καταληξει στο θεμα ''πετρες'';
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-12-07, 01:00
Το avatar του χρήστη steady
steady Ο χρήστης steady δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ(ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ)-ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην steady
Προεπιλογή

εγω απ τη μερια μου δεν λεω οτι ειμαι 1000% σιγουρος για τις πετρες απλα εχουν χρησιμοποιηθει απο πολους σε μαλαουι και συμφωνα με τις μετρησεις τους ειναι ασβεστολιθικα επειδη δεν το εχω προσφατο τι ειχε δειξει το τεστ με hcl δεν βαζω 100% απλα ειχαμε παει με φιλο μαζι και τις ψωνισαμε απο τον ερμη και κρατησα 1-2 και εγω

αμα δημιουργηθηκε απο εμενα η συνχιση με τις πετρες ζηταω συγνωμη που ειμουν απολυτος ισως δεν επρεπε
Παλιά 15-12-07, 01:34
Το avatar του χρήστη george
george Ο χρήστης george δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Δεν θα ήθελα να το συνεχίσω...φαίνεται ότι το έχεις ψάξει το θέμα καλά και είσαι σίγουρος για αυτό που θέλεις να κάνεις.
Σου είπα τη γνώμη μου αρχικά (την οποία και δεν την δέχτηκες) και απάντησες ειρωνικά.
Την μαγκιά και τις απειλές...όχι εδώ μέσα σε παρακαλώ πολύ.
Με παίρνει,δεν με παίρνει....την γνώμη μου θα την εκφράζω ελεύθερα εδώ μέσα και παντού και ο καθένας όπως λες κρίνεται.
Εγώ άλλωστε έχω ήδη κριθεί προ πολλού.

Δεν δέχεσαι άλλες γνώμες και έχεις πληροφόρηση από άλλες πιο έγκυρες πηγές.
Αμφισβητείς την άποψη και την γνώμη ατόμων με εμπειρία πολύ μεγαλύτερη από τη δική σου (και δεν μιλάω για τον εαυτό μου).

Το θέμα μας εδώ είναι "Βότσαλα και άμμος" ... ας μείνουμε εκεί.

Καλή σου επιτυχία.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-12-07, 07:07
WILD_RIDER Ο χρήστης WILD_RIDER δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: .
Προεπιλογή

netblues: Ετσι λεω κι εγω αλλα δεν βαζω το χερι μου στην φωτια ..... αλλωστε μηχανολογος ειμαι και οχι χημικος. Αν υπαρχει κι αλλος τροπος τροπος τσεκαρισματος ομως ευχαριστως να τον κανω και αν δειξει οτι ειναι οντως ασβεστολιθικα .... μπορω καλλιστα να τις επιστρεψω και να παρω αλλες.

andreas K: Παρα πολύ καλη ιδεα σου! Σημερα κιολας θα την εφαρμοσω να μου φυγουν κι εμενα οι αμφιβολιες. Thanks φιλε.

steady: Κανενα προβλημα φιλε διοτι τα forums υπαρχουν για να μπορει ο καθενας να λεει την γνωμη του. Όλοι "γηρασκουμε αει διδασκομενοι" και στο συγκεκριμενο θεμα κι εγω παρα το τεστ που εκανα συνεχιζω να μην ειμαι σιγουρος για την ασβεστολιθικοτητα ή μη.

george: Ουτε εγω θα ηθελα να το συνεχισω. Το θεμα δεν το εχω ψαξει αλλα ... το ψαχνω και γιαυτο ζητησα την συμβουλη αυτων που γνωριζουν και οπως ειδες πηρα πολυ εξυπνες και εγκυρες απαντησεις απο τον φιλο andreas K, για τις οποίες τον ευχαριστησα και δεσμευτηκα να τις εφαρμοσω!. Εσυ δεν εδωσες συμβουλη αλλα εκανες κριτικη με το αποτομο υφος και την επιθετικοτητα που σε χαρακτηριζει τα posts σου και ως εκ τουτου οτι και να κανεις, δεν μπορεις να μου προσαψεις "ειρωνια" διοτι δεν ανηκει στον χαρακτηρα μου! Αν ομως καταλαβεις τη διαφορα μεταξυ της "ευγενικα και με επιχειρηματα εκφρασμενης συμβουλης" και της "αποτομης και επιθετικης κριτικης" τοτε θα εισαι ο πρωτος που θα οφεληθει. Οταν ειπα οτι δεν σε παιρνει εννοουσα οτι ειναι η τριτη φορα που εκφραζεσαι με επιθετικο και αποτομο υφος σε δικο μου θεμα αλλα σιγουρα εχεις το δικαιωμα να εκφραζεσαι οπως ολοι μας αρκει να μην ενοχλεις. Το οτι εχεις κριθει προ πολλου παλι υποδηλωνει εγωισμο διοτι ....... ολοι κρινομαστε καθε μερα και επομενως θα πρεπει να προσεχουμε πως εκφραζομαστε! Οσον αφορα εμενα δεχομαι αλλες γνωμες οταν μου παρασχεθουν επιχειρηματα τα οποια μπορω να αξιολογησω. Να δεχθω ομως κατι χωρις επιχειρηματα και μαλιστα υπο την μορφη "πετροβοληματος" δεν υπαρχει καμμια πιθανοτητα, διοτι ειμαι ανθρωπος με κριση και δεκαετη εμπειρια ενασχολησης με το χομπυ. Τα παντα μπορουν να αμφισβητηθουν οταν δεν συνοδευονται επιχειρηματα και αποδειξεις αλλα οσον αφορα εμενα κι επειδη ξερω που το πας σε ενημερωνω οτι εχω εφαρμοσει την αποψη των ατομων με μεγαλυτερη εμπειρια που εννοεις και μαλιστα με προσωπικο κοστος επειδη ειχα και απωλειες .......... Επομενως ουτε αυτο που ειπες ισχυει.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές