|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ισχυριζομαι ..... ενημερωνω! ΜΟΝΟ οποιος εχει χαλκινο μποιλερ μπορει να πιει.
Νατο παλι το επιθετικο υφος! Παράθεση:
Παράθεση:
Ευγε σου! Θυμισου με ομως οταν το κανεις γιατι δεν ειναι σωστο αυτο που κανεις! Μονο με ταχυβραστηρα θα μπορουσες να το κανεις και να το πινεις και αφοβα! Περι ορεξεως ομως ουδεις λογος ....... ------------------------- Και για να τελειωνει το παραμυθι ..... αν εχει μαζεψει αλατα η αντισταση και τα λοιπα εσωτερικα μερη του boiler το νερο δεν κανει να το πινουμε αν δεν θελουμε να παιζουμε με την υγεια μας! Σαφεστατο το μηνυμα και καρατσεκαρισμενο! Και νερο που δεν κανει να πινουμε εμεις δεοντολογικα δεν κανει να το δινουμε και στα ψαρια μας! Εδω ομως επειδη ειναι δεοντολογικο το θεμα και οχι τεχνολογικο δεν επιμενω. Αν ομως (και σωστα κατα τη γνωμη μου) θελουμε να δινουμε χλιαρο νερακι στα ψαρια μας ας βαλουμε ταχυβραστηρα! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη WILD_RIDER : 07-12-07 στις 21:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Eπιμένω...τεκμηρίωσε αυτά που λες...αλλιώς....μην επιμένεις.
Δηλάδη αν διεθνείς οργανισμοί πιστοποιούν ότι είναι ασφαλές να πίνεται το νερό θεωρείς ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται ; Έχεις ποτέ ρίξει μια ματιά τι υπάρχει μέσα στους αγωγούς της ΕΥΔΑΠ που φέρνει το καθαρό και γάργαρο νεράκι στις βρύσες μας ; Αυτό το πίνεις άφοβα ; Ισχυρίζεσαι γιατί αν θέλεις να ενημερώσεις θα πρέπει να είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος για όσα λες. Γιατί παίζω με την υγεία μου ;; |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Χαλκινο μποιλερ.. Μαλιστα..
Αφου λοιπον επιμενεις, μαθε οτι ο χαλκος οξειδωνεται οταν το νερο ειναι οξινο και παραγει μερικες πολυ επικινδυνες δηλητηριωδεις ενωσεις. Αυτος ειναι και ο λογος που απαγορευεται σε ενυδρεια (που σε ορισμενα απο αυτά εχουμε εντονα οξινο νερό.) Για περισσοτερεις πληροφοριες μπορεις να διαβασεις πχ εδω http://www.olympicsun.gr/electrolysisgr.html Αντιθετα οι επιφανειες με κραμα σμαλτου/ γιαλιου ειναι σαφώς ασφαλεστερες. (και πιστοποιημενες κατα DIN 4753 για ποσιμο νερό). Και ποιος σου ειπε οτι η συσσωρευση αλατων στα τοιχωματα του θερμοσιφωνου επηρεαζει την σκληροτητα/αλλαζει το ph? Και στην αντισταση των ταχυβραστηρων συγκεντρωνονται αλατα επισης.. Αλλα εχουμε χασει το θεμα της πρακτικοτητας. Και για να τελειωνει το θεμα, το πουρι που συσωρευεται στις σωληνωσεις (και στο θερμοσιφωνο) ειναι κυριως ανθρακικο ασβεστιο CaCo3, το οποιο ΕΡΧΕΤΑΙ με το νερό και ειναι σε σταθερη σχεση διαλυσης. Αυτο που αποτιθεται στα τοιχωματα ΔΕΝ επαναδιαλυεται στο νερό. Αν επαναδιαλυοταν, δεν θα υπηρχε. Γιαυτο και δεν το επηρεαζει. Εξαλλου μια ασφαλης μεθοδος σκληρυνσης του νερου (οταν χρειαζεται) ειναι η προσθηκη CaCo3 κατευθειαν στο ενυδρειο.. Τα περι μη υγεινου νερου επειδη περναει μεσα απο αεροστεγες δοχειο στο οποιο υπαρχει πουρι δεν εχουν καμμια σχεση με την πραγματικοτητα επισης. ΥΓ. Και για οποιον πραγματικα θελει να ξερει ΤΙ νερό βαζει στα ψαρια του, η χρηση συσκευης αντιστροφης οσμωσης ειναι η μονη αποδεκτή λυση. Ολα τα αλλα εμπεριεχουν ασταθμητους παραγοντες. |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Kαφετιέρα έχεις μάλλον σπίτι σου.
Δεν φτιάχνεις καφέ φίλτρου ; Δεν γεμίζει άλατα ; Δεν βουλώνει ; Καφέ πίνεις όμως. |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Εσεις στη Θεσσαλονικη απ οσο ξερω ουτε το νερο της βρυσης πινετε ως ακαταλληλο.Αντε να γεμισετε 400αρι ενυδρειο με perrie.Θα...καταστραφειτε,Παναγια μου!!!
|
#6
|
|||
|
|||
![]()
δεν καταλαβαινω το δεοντολογικο θεμα που επικαλεισαι συνεχεια wild rider
τα ψαρια που εχουμε στο ενυδρειο μας ζουσαν στις λιμνες τους σε αποστειρωμενα νερα; ειπωθηκε και πιο πριν απο καποιον, εχεις δει ποτε σου λιμνη; επειδη και εγω βαζω νερο απο θερμοσιφωνο να θεωρω τον ευατο μου βασανιστη ζωων; |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Σε πολλούς θερμοσήφονες υπάρχει ένα ηλεκτρόδιο που ονομάζεται "ανόδιο" αυτό έχει την τάση να "τραβάει" τα ηζήματα που θα καθόντουσαν στον καδο και την αντίσταση, αυτό παρέχει μία μορφή "φίλτρανσης" από μερικα ηζήματα. Επισης όπως είπε ο SIR ο καδος λειτουργεί σαν δοχείο καθήζησης για τα ηζήματα. Οι χάλκινοι κάδοι μπορεί να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αλλά οι ενώσεις του χαλκού (οξίδιο κτλ) είναι επικυνδηνες για εμας (αν το πιούμε) αλλα και για τα ενυδρεία μας. Εγώ προσωπικά όταν είχα μονομαχοενυδρείο έβαζα νερό αποκλειστηκά απο τον ηλιακο/θερμοσήφωνα, αυτό γινότανε για χρόνια αλλα δεν είχα πρόβλημα.
|
#8
|
||||||
|
||||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Όλα αυτά τα οποία ισχυρίζεσαι τα χαρακτηρίζεις ως παραμύθι? Διαβάζω τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις όλων. Από κάποιους είδα μια προσπάθεια να τεκμηριώσουν αυτά που λένε πχ μετρήσεις TDS, παραπομπή σε σελίδες κτλπ. Εσύ πως τεκμηριώνεις αυτά που λες? Λέγοντας απλά... Παράθεση:
Κατασκεύαζες? Τοποθετούσες? Συντηρούσες? Απλά μετέφερες? Χωρίς (ειλικρινά) να θέλω να σε θίξω μπορείς να τεκμηριώσεις αυτά που λες? Θα σου έλεγα απλά ότι το θέμα με ενδιαφέρει.Θα ήθελα να ξέρω. Όχι τόσο για τα ψάρια (μιας και εγω προετοιμάζω το νερό σε κάδο με θερμοστάτη από την προηγούμενη και δεν κάνω αλλαγές απευθείας από το δίκτυο) αλλά για εμενα και μόνο... Φιλικά πάντα... |
#9
|
|||
|
|||
![]()
http://www.mit.edu:8001/people/rjbarbal/SB0/lead.html (United States Environmental Protection Agency)
«Use Only Cold Water for Cooking and Drinking Try never to cook with or drink water from the hot tap. Hot water can dissolve more lead (ΜΟΛΥΒΔΟ) more quickly than cold water. Also, hot water stands in your water boiler and pipes for longer than cold water, contributing to higher contaminant levels. If you need hot water for cooking or drinking, draw water from the cold tap and heat it on your stove.» CRYSTALCLEARπου λένε και οι Αμερικανοί και προέρχεται από οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και όχι εταιρείας που θέλει να πουλήσει (παράδειγμα netblues) . Στο ζεστό νερό από boilerαπελευθερώνεται πολύ περισσότερος μόλυβδος σε σχέση με το κρύο νερό από τη βρύση. Διάβασε το όλο καλά και θα δεις ότι η Αντίστροφη Όσμωση είναι η λύση όχι μόνο για τα ψάρια αλλά και για τους ανθρώπους! http://www.health.state.ny.us/environmental/water/drinking/ccr/table1.htm (New York State: Department of Health) «Sulfate (Θειϊκά¶λατα) High concentrations of sulfate in drinking water have three effects: (1) water containing appreciable amounts of sulfate tends to form hard scales in boilers and heat exchangers; (2) sulfates cause taste effects; and (3) sulfates can cause laxative effects with excessive intake. The laxative effect of sulfates is usually noted in transient users of a water supply because people who are accustomed to high sulfate levels in drinking water have no adverse response. Diarrhea can be induced at sulfate levels greater than 500 mg/l but typically near 750 mg/l.» Όποιος λοιπόν πίνει καφεδάκι ή τραγάκι με νερό από boilerκαι τον πιάσει διάρροια τώρα ξέρει που θα οφείλεται. Ώρα να δώσω κι εγώ ένα ιδιωτικό siteμόνο και μόνο για να δούμε ένα νέο παράγοντα που θα έπρεπε να υφίσταται για όσους επιμένουν να πίνουν το νερό από τα boilers. http://www.h2obaf.clara.net/ Ο παράγοντας αυτός ονομάζεται ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ και γίνεται πχ στις καφετιέρες (κάποιος τις ανέφερε) και σε άλλα μηχανήματα αλλά ….. Ποιος κάνει Αφαλάτωση σε Boiler? Κανείς! Επομένως δυο επιλογές υπάρχουν: 1) Κάνουμε Αφαλάτωση στο Boilerσε τακτά χρονικά διαστήματα και πίνουμε το νερό 2) Δεν κάνουμε Αφαλάτωση στο Boilerκαι δεν πίνουμε το νερό! Αν θέλουμε να μειώσουμε (όχι να εξαλείψουμε) την δημιουργία συγκέντρωσης αλάτων στα Boilers, η βιβλιογραφία λέει ότι θα πρέπει να τα ρυθμίσουμε στους 60οCκαι έτσι θα έχουμε και οικονομία! Η Αφαλάτωση των συστημάτων πρέπει να γίνεται τακτικά (κάθε χρόνο? εξαρτάται από την χρήση και τις προδιαγραφές τους) ώστε να διασφαλίζεται και η υγεία και η καλή λειτουργία. Χθες μάλιστα, είχα πάει σε ένα μεγάλο κολλέγιο της Αττικής και κατά τύχη μίλησα με ένα άνθρωπο που έχει εταιρεία παραγωγής υλικών αφαλάτωσης και τον είχαν εξουσιοδοτήσει από το κολλέγιο να Αφαλατώσει όλα τα Boilerτου κολλεγίου για να εξασφαλίσουν: 1) την καλή λειτουργία των Boilersκαι να 2) διασφαλίσουν την καλή υγεία των παιδιών του κολλεγίου. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Κλάδο της Αφαλάτωσης. Καταλήγω λοιπόν (και δεν θα ξανασχοληθώ με το θέμα αυτό διότι το ύφος ορισμένων δεν μου άρεσε) λέγοντας ότι έχω πολύ περισσότερες προσωπικές επαγγελματικές και ακαδημαϊκές εμπειρίες λόγω του τομέα που δραστηριοποιούμαι αλλά μέσω Ίντερνετ δεν είναι δυνατό ν’ αναφέρω περισσότερα για ευνόητους λόγους και ουτε ειναι δυνατό να καλυφθεί ένα τόσο σοβαρο θεμα μέσα απο ενα site! Θεωρώ ότι τέτοια θέματα βαρύνουσας σημασίας πρέπει να συζητούνται στο Σύλλογο και όχι Δημόσια και με ευρύτητα πνεύματος, καλή θέληση και σεβασμό στην ειδικότητα του καθενός (πχ. Μηχανολόγος, Ιατρός, κλπ.) χωρις ιχνος ειρωνιας και επιθετικότητας! Και παλι θα τονίσω τα λόγια ενος σοφού που έλεγε δεν συμφωνώ μαζί σου αλλα σέβομαι το δικαίωμα σου να υποστηρίζεις αυτά που πιστεύεις τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για την δημιουργία ειλικρινούς και παραγωγικού διαλόγου! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγές νερού με άνθρακα ; | heiko27 | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 09-02-07 20:41 |
Αλλαγές νερού με φίλτρο... | passenger | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 23-09-06 10:04 |
Νερό βρύσης εναντίον νερού από Α/Ο | lasal | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 09-02-06 00:48 |
Αλλαγή νερού σε fish only ενυδρείο με φυσικό θαλασσινό νερό? | Cristos | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 35 | 28-09-04 21:54 |
πρόβλημα με αλλαγές νερού! | tasos | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 18-04-03 22:21 |