|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρείο το παλιό των 60 λίτρων τρέχει από τον Μάρτιο. Έχει μέσα δύο μικρούς δίσκους (από τον Μάιο), 2 μονομάχους ( αρσενικό - θυληκό)(Απρίλιος) και ένα μικρό πλατύστομο(Μάιος). Προφανώς είμαι αρχάριος στο χόμπυ εξ ου και η σύνθεση. Διαβάζοντας ακούγοντας και ρωτώντας διαπίστωσα το άτοπο και για αυτό και προχώρησα στο καινούργιο των 180 λίτρων. Το μόνο πρόβλημα που έχω στο μικρό είναι τα νιτρικά άλατα και για αυτό αλλάζω το 40% εβδομαδιαίως. Στόχος μου είναι να στρωθεί το 180άρι να μπουν μέσα οι δίσκοι με ασφάλεια πριν τους χάσω στο μικρό. Ίσως τους πλαισιώσω με άλλους 2 αλλά πιο μετά αφού περπατήσει λίγο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα σχολιάσω τη σύνθεση μιας και δεν είναι αυτό το θέμα μας, αλλά αν σκοπός σου είναι να μεταφερθούν όλα τα ψάρια ή έστω τα περισσότερα από το μικρό στο μεγάλο τότε κάνεις το εξής απλό. Μεταφέρεις το φίλτρο ή τα υλικά του από το παλιό στο καινούριο και μαζί και τα ψάρια. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Υ.Γ. βάλε στα άμεσα σχέδια σου τι θα κανείς με τη σύνθεση των ψαριών σου. |
|
|||
|
|||
![]()
Όταν λέμε να μεταφέρω το φίλτρο εννοούμε να πάρω το μπλε σφουγγάρι από το 60άρι και να το βάλω στο 180άρι ? Αυτό που έκανα δεν ήταν σωστό ? Ξέχασα να πω πως πέραν της αμμωνίας υπάρχει και η γνωστή θολούρα του νεόυ ενυδρείου. Να κάνω κάποια αλλαγή νερού ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μεταφέρω το φίλτρο μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα. Ή παίρνω όπως είναι το φίλτρο σαν μηχάνημα μαζί με τα υλικά του και το μεταφέρω ή παίρνω όλα τα υλικά του, γιατί επί της ουσίας αυτά είναι το φίλτρο και τα μεταφέρω στο νέο μηχάνημα. Ότι από τα δυο και να επιλέξεις έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μπόλιασμα νέου ενυδρείου | Lampros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 25-11-07 03:00 |
Μπόλιασμα | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 28-02-07 19:10 |
Πρόβλημα στο 360άρι Παίδες!!! | mgiokas | Malawi | 39 | 05-07-06 14:49 |
Πρόβλημα στο νερό? | dimitris | Malawi | 3 | 15-09-05 14:19 |
Πρόβλημα στο φίλτρο. | basillis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 14-09-05 11:25 |