Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από WILD_RIDER
netblus
Αφου σε καλημερισω θα προσπαθησω να σου απαντησω σε ολα τα θεματα.
1) Έχω ακουσει οτι εχει χασει κοσμος χρηματα και αν το σκεφτεις ειναι λογικο γιατι τι ειναι τα e-shops? ενα γραφειο με ενα pc που δεχεται παραγγελιες και τις διεκπαιρεωνει εναντι καποιου κερδους. Και που να δεις χαρα οι hackers που εχουν και κατι ωραια προγραμματακια γιαυτες τις περιπτωσεις κι αν δεν σου κλεψουν τον αριθμο της πιστωτικης οταν τον στελνεις ..... τον κλεβουν εκ των υστερων μεσω των cookies που εχεις στο PC σου. Εχουν συμβει και αυτα ...........
|
Οχι.. Δεν σου κλεβουν τον αριθμο της καρτας μεσω cookies. Κατανοω τον φοβο του αγνωστου, (και την καλλιεργεια του απο της δαφημισεις τραπεζων για prepaid cards) αλλα η πραγματικότητα ειναι λιγακι διαφορετική. 100% εξασφαλιση δεν υπαρχει ποτε και πουθενα, ομως
Ολα εξαρτωνται απο το που ψωνιζεις, και τι στοιχειωδη μετρα περνεις.
(οι κλοπες απο atm οπου δεν υπαρχουν online hackers ειναι πολυ μεγαλυτερο προβλημα. Και μη μου πεις οτι δεν χρησιμοποιεις ΑΤΜ...)
Παράθεση:
2) Μεγαλυτερος κινδυνος αν δωσεις την καρτα σου σε βενζιναδικο ή s/m δεν νομιζω γιατι χρησιμοποιουνται τα τραπεζικα μηχανηματα.
|
Εδω ισχυει η παροιμια με τα καραβια και τις βαρκουλες.
Δυστυχως ακριβως αυτά τα συστηματα στην ελλαδα ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ανασφαλή. (και το εχουν παρει χαμπαρι διαφοροι τελευταιως...)
Ο αριθμος της καρτας σου ειναι τυπωμενος στο χαρτακι που κραταει στο σακκουλακι η ταμιας μαζι με την υπογραφη σου, και επιπλεον, εκτος απο το μηχανακι της τραπεζας, την καρτα σου την εχει περασει ΚΑΙ απο την ταμειακή, (εχωντας κρατησει ολο το λεγομενο track2).
Και να μην μιλησω για περιπτωσεις οπου δινεις την καρτα σου και στην επιστρεφουν σε λιγο ΧΩΡΙΣ να τη βλεπεις.
Υπαρχουν φορητα μηχανακια τσεπης, οπου μπορεις να περασεις μια καρτα, να την φυλαξει σε μνημη και μετα με την ησυχια σου να φτιαξεις ενα ακριβες αντιγραφο. Λιγοτερο απο 5 δευτερολεπτα. (ευκολα και φτηνα)
Αμα εχουν και την υπογραφη απο την αποδειξη ? ΤΕΛΕΙΑ.
Αυτα δεν γινονται online παντως.
Και να θυμασαι οτι σε ολες τις online αγορες οπου δεν υπαρχει αποδεδειγμενα η φυσικη σου παρουσια, μπορεις παντα να αρνηθεις τη συναλλαγη. Αν καποιος αντιγραψει την καρτα σου και βγει για ψωνια σε μαγαζια που δεν ζητανε ταυτοτητα... Κονομισες κανονικοτατα.
Παράθεση:
3) Κανεις δεν ειπε οτι σε μια ομαδικη παραγγελια αγοραζουν ολοι τα ιδια!
|
Εγγραψες <Ομαδικη παραγγελια για Eheim Pro 3 με το μεγαλο κανιστρο δεν βλεπω να διοργανωνεται αλλα ισως να ειναι η μοναδικη λυση. >
Μαλλον κατι αλλο ηθελες να πεις?
(Οπως και να χει.. συννενοηθηκαμε νομιζω..

)
Παράθεση:
4) Οσον αφορα την εγγύηση οντως την παρεχει ο κατασκευαστης αλλα μεσω του αντιπροσωπου ο οποιος το καλυπτει και στην συνεχεια κανει claim στον κατασκευαστη. Κι εδω μπαινουν παραγοντες οπως συμφωνια μεταξυ αντιπροσωπου και κατασκευαστη (πχ υψηλοτερες τιμες + claims vs χαμηλοτερες τιμες χωρις claims). ¶φθονα παραδειγματα αθετησης Συμβατικων Υποχρεωσεων Εγγυησης ........ και σου λεω οτι αν προκειται να αθετηθει μια φορα η Εγγυηση οντας αγορασμενο απο Ελλαδα τοτε αν αγορασθει απο Ευρωπη και ζητηθει εγγυηση στην Ελλαδα τοτε θα αθετηθει 10 φορες! Στην αγορα κινουμαστε .... και βλεπουμε τι γινεται και μαλιστα εχω δουλεψει σε αντιπροσωπειες και τα γνωριζω εκ των εσω! Αυτη την στιγμη που συζηταμε εχω 6-7 παραδειγματα αθετησης Συμβατικων Υποχρεωσεων Εγγυησης και ποσα αλλα εχω δει στο παρελθον και στην ελλαδα και το εξωτερικο (πχ Γερμανια, Ιταλια, Αγγλια, Σουηδια, κλπ) και σε διαφορετικους κλαδους δραστηριοτητας (αυτοματους πωλητες, ηλεκτρικες συσκευες, φορτηγα αυτοκινητα, κλπ) ........
|
Δεν διαφωνω οτι ειναι ετσι. Λεω απλα οτι για πραγματα οπου το service περιοριζεται σε μερικα ανταλλακτικα, ειναι απλα τα πραγματα. Παντως οσες φορες χρειαστηκε, τα eshops σταθηκαν στο υψος τους
Παράθεση:
5) Οσο για το υστερογραφο της παραγγελιας του φιλτρου σε πληροφορω οτι ειναι διαθεσιμο και δεν χρειαζεται να το παραγγειλεις. Ετσι εκανα εγω και πηρα το πρωτο μου Eheim Pro 3.
|
Σιγουρα δεν ειναι σε ολα τα μαγαζια.. Σπανιως στοκαρουν μεγαλα φιλτρα. Χαιρομαι φυσικα που υπαρχουν εξαιρεσεις
Παράθεση:
Τελος θα ηθελα να σου πω αυτο που ειχε πει ενας σοφος (δεν θυμαμαι τ' ονομα του) "μπορει να μη συμφωνω μαζι σου σε καποια πραγματα αλλα σεβομαι το δικαιωμα σου να υποστηριζεις αυτο που πιστευεις".
Φιλικα και χωρις καμμια διαθεση παρεξηγησης.
|
παρεξηγησης? γιατι παρεξηγησης? Εδω κουβεντα κανουμε...
Παράθεση:
ΥΓ. Προσεχετε παιδια γιατι αρκετες φορες οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος. Ειναι καλο να εχετε επαφη με τον αντιπροσωπο (οχι το καταστημα) στην Ελλαδα γιατι αν χαλασει κατι και αρνηθει την εγγυηση ...... πατε και του κανετε την εταιρεια ανω κατω και κανετε την δουλεια σας.
|
Αυτη η τελυταια μεθοδος ακουγεται πρωτοτυπη. Μπορω να σε συμβουλευτω για τις λεπτομερειες αμα χρειαστε εε?