|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Octania246
Thanks για την απαντηση σου. Το MODEL:FH-1800, SIZE:1800LX620WX770H(mm) που ειναι 850 λίτρα δείχνει πολύ ενδιαφέρον (αν και θα το ηθελα σε μαυρο χρωμα) αλλα που μπορω να το βρω? Σε ποια περιπου τιμη? Χωρις δεσμευση βεβαια. Όσο για την αντοχη του σε αυτα τα λίτρα το τζάμι πρέπει να είναι γύρω στα 15mm διαφορετικα υπαρχει προβλημα. |
|
||||
|
||||
![]()
δεν γνωριζω που μπορεις να το βρεις μιας και το δικο μου το πηρα μεταχειρησμενο.αν ανοιξεις ενα ποστ στους επαγγελματιες ομως πιστευω θα σε βοηθησουν.οσο για την τιμη σιγουρα θα ειναι πολυ χαμηλοτερη.τωρα για θεμα αντοχης.....δεν γνωριζω αν και απο την φωτογραφια δεν μου φαινεται για 15.ισως για 10.αυτο που μαρεσει παντως ειναι το κουρμπαριστο τζαμι χωρις ενωση.ενα κομματι δηλαδη και ισως εκει να υπαρχει καποια διαφορα.
ειναι ενα κομματι και δεν ξερω αν χρειαζεται 15τζαμι. οι πιο εμπειροι σιγουρα θα γνωριζουν ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ακομα το να τσεκαρουμε αν τα τζαμια που δινει το εργοστασιο ειναι οκ ωστε να αντεξουν το θεωρω υπερβολη ρε παιδια οκ μπορει να ειναι κινεζικα αλλα σιγα την τεχνολογια και τεχνογνωσια που χρειαζεται για μια βιομηχανια που κατασκευαζει ενυδρεια αστειο ειναι για την εποχη μας! ακομα σε αυτα τα κινεζικα με τοσα λιτρα απο φιλτρανση τι θα κανεις?αμα δεν γινει sump θες αλλα τοσα λευτα για τη φιλτρανση με εξωτερικα φιλτρα η οποια αλλη ετοιμη λυση!
|
|||
|
|||
![]()
1) octania246: Κι εμενα μου αρεσει πολυ το κουρμπαριστο τζαμι χωρις ενωση αν και μετα απο 5-6 χρονια θα ειναι σχετικα δύσκολο να βρεθεί άλλο καπάκι που να εχει τετοιες διαστασεις και να ταιριαζει σε κουρμπαριστο καπάκι. Στο 200 λιτρο που έχω τώρα επι δεκαετιας, στα 5-6 χρονια αναγκαστηκα ν' αλλαξω καπακι και επειδη οι διαστασεις του ειναι στανταρισμενες βρηκα ευκολα. Εδω ομως ειναι ενα θεμα αλλα μου φαινεται οτι θα το τζογαρω.
2) steady: Για το θέμα του πάχους του τζαμιου εχουν γραφτει παρα πολλα και σιγουρα εξαρταται απο ατην τεχνολογια. Οι εμπειριες όμως των Andreas301 και Stelios_Rjk όπου τα τζάμια εκαναν κοιλια θα πρεπει να μας εαυσθητοποιησουν. Στο δικο μου το παλιο 200litro δεν υπάρχουν κοντρες αλλα έχει τζάμι 8mm τη στιγμη που τα τωρινα 200 λιτρα βγαινουν με τζαμι 6mm (δηλ 25% λεπτοτερο τζαμι) και κοντρες. Και μη νομιζεις οτι και οι βιομηχανιες δεν κανουν λαθη ..... στο κατω κατω απο ανθρωπους αποτελουνται και αυτες! Το θεμα του sump που εθεσες ομως ειναι παρα πολυ σοβαρο αν και εχω ήδη το Eheim Professionel 3 και έλεγα να βάλω αλλο ένα λογω του αυξημενου μεγεθους. |
|
||||
|
||||
![]()
μονο που στις βιομηχανιες δεν τα κολανε ανθρωποι αλλα υπαρχουν ετοιμα καλουπια!χωρις να θελω να πω οτι δεν κανουν λαθη!
παντως το ξανα λεω το να κανει κουρμπα μεχρι 2αντε3mm εγω πρωσοπικα πιστευω πως δεν αποτελει προβλημα για το sump το ειπα γιατι τα δυο pro3 θα σου βγουν συνολικα σε τιμη οσο το ενυδρειο σχεδον!
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια βρηκα το Elite EF1800 (1808x508x700) = 605lt, 565 Ευρω (μαζι με τη βαση συν ανακλαστηρες, λαμπες και θερμαντηρα 300W) και πηγα και το ειδα. Η τιμη ισχυει και απ οτι καταλαβα δεν ειναι τιμη προσφορας αλλα η κανονικη του τιμη που σημαινει οτι σηκωνει παζαρια (και θα τα κανουμε γιατι θα το πληρωσει η εταιρεια).
Πηγα και το ειδα λοιπον το ενυδρειο και ειναι τερας!!! Καμμια σχεση με το M&A 200λιτρο μου. Αυτο που μου αρεσε ειναι οτι ειχε τρεις κοντρες σε αντιθεση με το οβαλ του 1,5m της ιδιας εταιρειας (500λιτρα) που εχει μονο δυο κοντρες. Ρωτησα τον πετσοπαρα ποιο ειναι το παχος των τζαμιων και μου ειπε 12mm αλλα οπως καταλαβαινετε δεν μπορουσα να το μετρησω επιτοπου. Ξερει κανεις καποιο url που να αποδεικνυει οτι ειναι οντως 12mm το παχος του γιατι ακομα και στο manual του δεν λεει τιποτα για το παχος των τζαμιων. Παρακαλω καποια σιγουρη απαντηση γιατι ειμαι ετοιμος να το κλεισω. Ευχαριστω. |
|
||||
|
||||
![]()
παντως υπολογιζε αλλον εναν θερμαντηρα 300+watt στα σιγουρα....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μεταφορά από 80 λίτρα σε 180 λίτρα | binational | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 25-10-06 23:04 |
Έπιπλο βάση για reef ενυδρείο | Manogr | Λοιπός εξοπλισμός | 3 | 22-09-05 19:11 |