|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ισως να κανω μια βολτα απο τα σιδηροπωλεια στο κεντρο να δω τι εχουν και μετα praktiker!
|
||||
|
||||
![]()
Καπου ειχα διαβασει οτι καταλληλο λίπαντικο ειναι και το παραφλου που βαζουμε στο ψυγειο του αυτοκινήτου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το πετρελαιο βελτιωνει θεαματικα τις ικανοτητες ενος αρχαριου στο κοψιμο τζαμιων. Με ενα λεπτο πινελο μπορουμε να περασουμε την προς κοπη επιφανεια για ενα καλυτερο αποτελεσμα.
|
|
||||
|
||||
![]()
θα συμφωνήσω με το πετρέλαιο οτι είναι το καλύτερο.Όταν λες όμως ότι θέλει δύναμη αυτό εξαρτάται από το πάχος του τζαμιού και επειδή στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι 5mm μην το παρακάνεις γιατί όσα φύλλα τζαμιού και να έχεις θα πάνε στα σκουπίδια.Και να προσθέσω μια λεπτομέρεια.Αυτός ο τροχός που έχει το κοπίδι και όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε ότι είναι το διαμαντάκι απέχει από την άκρη της κεφαλής 3mm οπότε βάζοντας την γωνιάστρα θα αφερείς 3mm για να σου κοπεί ακριβώς στις διαστάσεις σου.Παράδειγμα:θες να κόψεις ένα τζάμι 40 πόντους.Τότε θα βάλεις την γωνιάστρα σου στους 39,7 πόντους και καθώς το διαμαντάκι κόβει 3 χιλιοστά μετά την γωνιάστρα "έρχεσαι" στους 40 πόντους ακριβώς.Ελπίζω να βοήθησα.
|
||||
|
||||
![]()
ok παιδια καταλαβα οποτε προλαβω θα παω να ψωνισω να αρχισω πειραματα
δε μου πε κανεις οταν λετε πετρελαιο αμα χρησιμοποιησω θερμανσης πχ κανει? η το κλασικο πετρελαιο κινησης? καλα δεν ξερω αμα εχουν και τοση διαφορα σα αυτη τη χρηση απλα ρωταω ![]() γιωργο μπας και θυμασαι αν ειχε και γωνιαστρες στο πρακτικερ?
|
||||
|
||||
![]()
"κλέψε" λίγο πετρέλαιο από την δεξαμενή του καλοριφέρ...
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ετσι ντε μην τρεχω σε βενζιναδικο με μπιτονακι στο χερι θα αρχισω να ανησυχω για το ποσο εθιστικο ειναι το χομπι!!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Όχι δέ δίνουν,άνοιξε τη δεξαμενή που έχετε το πετρέλαιο θέρμανσης και πάρε από κει,μιά χαρά κάνει!
|
||||
|
||||
![]()
το τζαμι το <<κοβει>> το πετραιλεο και οχι ενα διαμαντι οτι να ναι. δηλαδη θες καλο διαμαντι που περνει μεσα πετραιλεο. κοστοσ 60 με 65 ευρω περιπου. φιλικη συμβουλη.... ποτε μην αφησεις την τυχη του τζαμιου σε ενα απλο διαμαντι.... υπαρχουν καποια που δεν περνουν πτρλ.
|
|
|||
|
|||
![]()
επειδη δεν ειμαι τζαμας δεν σας καταλαβαινω
πως το πετραιλαιο κοβει το τζαμι; δηλαδη εαν ριξω σε ενα τζαμι πετρελαιο αυτο θα γινει αδυναμο στην κρουση; θα σπαει πιο ευκολα; το διαμαντι δεν κοβει μια λεπτη στρωση γυαλιου απο την μια μερια που σε συνδιασμο με την μηχανικη πιεση που του ασκειται κοβεται στην μεση στο ποιο αδυνατο σημειο το οποιο ειναι εκει που περασε το διαμαντι επειδη εχει ηδη χωρισει καποιες χιλιαδες μορια γυαλιου; (τα εχω καταλαβει καλα η λεω οτι μου ερχεται; ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το καλυτερο εργαλειο κοπης τζαμιων - κοινος διαμαντι - ειναι αυτο που γεμιζει λιπαντικο, καταλληλο λιπαντικο ειναι το πετρελαιο. Εγω αγορασα ενα ιδιο με του τζαμα μου, οταν τον ειδα να το χρησιμοποιει, απο την λαικη, απο αυτους τους ρωσοποντιους πουπουλανε εργαλεια. Κανει τη δουλεια τελεια, και φτηνα!
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mikenuke : 22-11-07 στις 16:55 |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά μην τρελαθούμε τελείως.
Δεν κόβει το πετρέλαιο. Το πετρέλαιο βοηθά ώστε το διαμάντι να κάνει καλύτερη χάραξη, αλλά και να μην φθείρεται. Αφού το τζάμι χαραχτεί, πλέον στην χάραξη γίνεται αδύνατο. Όταν κάποιος πλέον προσπαθήσει να σπάσει αυτό το τζαμί, λογικό είναι αυτό να σπάσει στο ποιο αδύνατο σημείο του που δεν είναι άλλο από εκεί που έχει χαραχτεί. |
|
||||
|
||||
![]()
mikenuke θα συμφώνησω μαζί σου για τα διαμάντια από τους ρωσοπόντιους.Κόβουν ΠΟΛΥ ικανοποιητικά αλλά και στην τελική και να σου χαλάσει το πολύ να κλάψεις 5 ευρώπουλα...Σιγά τον πολυέλαιο...
dimitris21 θα διαφωνήσω στο ότι το πετρέλαιο βοηθάει στην χάραξη.Το πετρέλαιο βοηθάει στο να μην φθείρεται το διαμάντι μόνο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- και δεν ειπα ριξε πετραιλεο να κοπει το τζαμι.... παντως οι δεκα συμβουλες ειναι καλες!!! να τις μεταφρασει και καποιος.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη johnpalavos : 22-11-07 στις 17:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κοστολογιο Τζαμιων Ενυδρειου. | dmgmdmgm | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 12-02-10 00:22 |
Αντοχη τζαμιων | smoof | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 11-02-10 22:57 |
Κοπη πιτας του ΠΣΦΕ στη Θεσσαλονικη | mikenuke | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 2 | 11-01-07 10:50 |