|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Απλη μαγειρικη σοδα!
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
Και πού το βρίσκω αυτό - σε σούπερ μάρκετ;
Τι ποσότητα βάζω στην αρχή; Ένα κουταλάκι ή ένα γραμμάριο; Η υψηλή σκληρότητα βλάπτει (μιλάω για μικρό χρονικό διάστημα και όχι μόνιμα); Ευχαριστώ για τη βοήθεια. |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Τι μαγειρική σόδα θα τι βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ σε φακελάκια ή μικρά βαζάκια (δες κοντά στα μπαχαρικά) και είναι φτηνή. Ξεκίνα με λίγη ποσότητα πχ. ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού σε ένα κουβά 10 λίτρων και σε κάθε αλλαγή νερού αυξάνεις σιγά σιγά τη δόση για να μην έχεις απότομες αλλαγές στο pH (θες περίπου 0.3 μονάδες το πολύ αύξηση τη φορά). Νομίζω ότι τελικά με ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού ανά 10 λίτρα νέου νερού θα είσαι καλά. Τώρα από άποψη χημείας τα buffer δεν πρέπει να αυξάνουν το pH αλλά να το κρατούν εκεί που είναι, γιαυτό έχεις μεγάλες τιμές Kh…. τι λένε οι χημικοί?
__________________
Αν δεν βρέξεις σαλόνι... mbuna δεν πιάνεις!!! ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Κατα πρώτον, τι κιχλίδες έχεις?
Δεύτερον, μην τρελένεσαι να ανεβάσεις το pH σου τόσο ψηλά, δεν είναι δραματικό το 7,5+ Σε γενικές γραμμές, τώρα που έχεις τόσο υψηλές σκληρότητες, θα έχεις αρκετά σταθερό και επίμονο pH. Δώσε χρόνο (μερικές ημέρες) χωρίς να προσθέσεις τίποτα στο νερό (ούτε αλλαγή!) να δείς που θα οριστικοποιηθεί το pH σου με τέτοιες σκληρότητες. |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Έχω 3 acei - 4 labido yellow - 2 maingano
Χθεσινές τιμές Gh 23 Kh 16 ph 7,7 Πώς βλέπεις αυτές τις τιμές; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αυξηση σκληροτητας. Πότε? | moogy | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 29-08-06 15:17 |
τιμες εξωτερικου | rita | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 04-08-06 22:07 |
--τζαμια-τιμεσ-- | Giwrgos23 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 19-04-06 10:15 |
περι σκληροτητας | panos84 | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 25-01-06 14:42 |
σκαμπανεβασματα σκληροτητας | steady | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 10-05-05 13:01 |