|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
σε πολλα ειδη ζωων και ψαριων με πολυαριθμες γεννες ειναι φυσικο καποια μικρα να μενουν "πισω " σε αναπτυξη....πολλα μπραβο παλι τα περισσοτερα μικρα ειναι "σουπερ"....!!!!!
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και για τις υποδείξεις επίσης.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο φίλε μου , φανταστικά αποτελέσματα...Πανέμορφα ψαράκια...
Κάτι τέτοια βλέπεις και τρελαίνεσαι με τους δίσκους...
|
|||
|
|||
![]()
Κλείνοντας αυτό το πόστ θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν στην πετυχημένη διαδικασία της αναπαραγωγής.
Σας παραθέτω μερικές τελευταίες φωτογραφίες από τα ψάρια όπως ήταν χθες το απόγευμα. Υπενθυμίζω ότι τα ψαράκια αυτά ήταν free swimming στις 24-08-07. Οι πρώτες φωτογραφίες είναι από μία ομάδα έξι ψαριών που έβαλα στο ενυδρείο όπου υπήρχαν αρχικά τα ζευγάρια των δίσκων πριν αρχίσουν την αναπαραγωγή. Τα μεγάλα είναι τώρα μονίμως στις γεννήστρες. Η ανάπτυξή τους δεν συγκρίνετε με αυτήν των υπολοίπων ψαριών που είναι ακόμα σε άλλο ενυδρείο συνδεδεμένο στη σειρά με τις γεννήστρες όπου γίνετε συνεχείς αλλαγή νερού. Οι υπόλοιπες φωτογραφίες καταγράφουν την διαφορά αυτή. Ενώ στα 6 ψαράκια η ανάπτυξη προχωράει με αργότερους ρυθμούς και έχουν και αρκετά μαύρα στίγματα (στις φώτογραφίες φαίνονται και μερικά από spot algea μην μπερδευτείτε, δεν είναι και τόσο πολλά) τα υπόλοιπα ψαράκια έχουν μεγαλώσει περισσότερο και είναι καθαρά χωρίς σχεδόν καθόλου στίγματα. Τα περισσότερα ψαράκια από αυτή την πρώτη γέννα έχουν ήδη μοιραστεί σε διάφορα ενυδρεία δικά μου αλλά και φίλων. Αλλά αρκετά λόγια στις φωτογραφίες τώρα: |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ¶ξιος!!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
το ιδιο παρατηρησα και εγω και σκοπευω να διορθωσω το υπομνημα μου συντομα....... Η γεννα που πηρα απο marlboro+pidgeon
στην 150αρα γεννηστρα με υποστρωμα δεν μεγαλωνε με τιποτα , μολις χωρισα μια δεκαδα σε 80αρι γυμνο τα ψαρια διπλασιαστηκαν σε σχεση με τα αλλα που εμειναν στο διακοσμημενο ενυδρειο......Η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ......και μιλαμε για τα μισα λιτρα........Πρεπει να οφειλεται στο γεγονος οτι τα μικρα θελουν πολυ ταισμα με αποτελεσμα οταν εχουμε υποστρωμα η πλεοναζουσα τροφη να συγκρατειται κατω απο το υποστρωμα και να σαπιζει αυξανοντας τα νιτρικα αλλα και τους κινδυνους για παρασιτα........ενω στο γυμνο με μια σκουπα βυθου απομακρυνουμε ευκολα αυτη την τροφη και το νερο μας γλιτωνει την επιβαρυνση........ οσο αφορα τα μαυρα στιγματα -peppering- σε ενυδρειο με πολυ φωτισμο και ανοιχτοχρωμο υποστρωμα εξαφανιζεται ενω σε ενυδρεια με λιγο φως και σκουρο υποστρωμα εμφανιζεται πιο εντονο....... ΩΡΑΙΑ ΨΑΡΙΑ...... Καιρος να αρχισουμε και ενα συλλογο ελληνων εκτροφεων δισκων..........Ακους Μιος!!!!!
|
||||
|
||||
![]()
ζηλευω αλλα....
καποτε θα ερθει και η σειρά μου....που θα παει.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Να και μια απο τις αγαπημενες μου | Nik25 | Φωτογραφίες μελών | 8 | 15-04-07 08:08 |
Πετρες, υποστρομα, και φελιζολ, μια πονεμενη ιστορια... | ater | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 6 | 23-12-06 21:24 |
Είμαστε πλέον και εμείς γονείς!!!! | Ιορδάνης | Ζωοτόκα | 11 | 04-04-05 15:01 |