|
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Το οτι ειναι αρκετα δουλεμενο ειναι αυτονοητο - διαγωνισμος αρχιτεκτονικης ενυδρειων ειναι, και ειναι δεδομενο οτι αυτοι που συμμετεχουν εχουν ξεπερασει το σταδιο "κραταω ενα φυτο ζωντανο".
Σιγουρα ολοι στηνουμε τα ενυδρεια μας. Το θεμα ειναι να τα στηνουμε ετσι που να θυμιζουν ενα φυσικο βυθο (κι ας μην υπαρχουν τα συγκεκριμενα φυτα μαζι στη φυση). Να σου δινουν την αισθηση οτι αυτο που βλεπεις συμβαινει μεσα στο βυθο μιας λιμνης, ενος ποταμιου, της θαλασσας. Τα δεντρακια με τα μονοπατακια και τους καταρρακτες δεν δινουν αυτην την αισθηση, και εγω να βλεπω ψαρια να κολυμπανε στην κορυφη του πλάτανου μου κανει καπως... Ειδικα αν παιρνει και το 1ο βραβειο...ισως η κριτικη επιτροπη φετος ηταν μονο αμερικανοι... |
|
||||
|
||||
![]()
Tα ψαρια που θα κολυμπανε πανω απο τον πλατανο μπορουνε να ειναι και εκπαιδευμενα?
|
|||
|
|||
![]()
Μονο τα κεφαλοπούλα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό ίσως να ήταν το μόνο που δέ μου άρεσε,ότι τα ψάρια έχουν ρόλο κομπάρσου σε αυτή την περίπτωση και εκεί είναι που με χαλάει κάτι,γιατί από αρχιτεκτονική όντως είναι πολύ καλό.Το να τα στήσεις ένα ενυδρείο ετσι που να θυμίζει ενα φυσικό βυθό είναι το πιό λογικό,ίσως και το πιο σωστό....άν όμως κάποιος επιθυμεί να κάνει παραλλαγές και επιτυχημένες μάλιστα τότε μπορεί το αποτέλεσμα να αξίζει τον κόπο,ίσως κάποιος να το θαυμάσει για την πρωτοτυπία του.Αυτό που θέλω να πώ είναι πως δέ μου φαίνεται απαραίτητη προυπόθεση ένα ενυδρείο να θυμίζει φυσικό βυθό για να είναι όμορφο.Βέβαια όπως είπα και στο προηγούμενο πόστ αυτό είναι στην άποψη του καθενός,και ο φυσικός βυθός είναι ο λογικότερος στόχος για ένα χομπίστα και ο καταλληλότερος για τα ζωντανά,χωρίς να σημαίνουν όμως όλα αυτά πως σε κάθε κανόνα δέν υπάρχει πάντα η εξαίρεση....
|
||||||||
|
||||||||
![]()
george αν και το έχω διαβάσει σε ευχαριστώ
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Φίλε Tkagem Παράθεση:
Παράθεση:
Για το αν έχει πέσει μοντάζ, εξακολουθώ να περιμένω από κάποιον που συμμετείχε διευκρινίσεις για κάποια θέματα όπως το "φωτογραφίζω-παίζω με το photoshop-στέλνω" ισχύει ή όχι;; Επίσης κάποια πράγματα που αναφέρεις είναι και οι δικές μου απορίες για αυτό έθεσα τα ερωτήματα όπως : Παράθεση:
άρα τι έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο ;; Παράθεση:
Παράθεση:
Και να προσθέσω Μιλάμε για περιπτώσεις ενυδρείου που "τρέχει" ; Τουλάχιστον οι ελληνικές συμμετοχές που γνωρίζω ήταν όλες κάτι τέτοιο. Όμως οι περισσότερες περιπτώσεις πιστεύω (και φαίνεται με γυμνό μάτι) είναι η φάση που έχω κάποια λεφτά δικά μου ή ή φίλων ή εταιρίας και επίσης μια καλή εμπειρία σε ενυδρεία, αγοράζω πολλά και ωραία φυτά, πέτρες, ρίζες, δίνω σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα ένα πρωτότυπο look (άσχετο με την φύση μεν, αρχιτεκτονικά, σχεδιαστικά, καλλιτεχνικά, ορθό δε) βγάζω τέλειες φωτογραφίες, μπορεί να τις διορθώσω και με το photoshop (π.χ που δεν υπάρχει ούτε αεραντλία στο ενυδρείο αλλά το νερό στην επιφάνεια έχει έναν τέλεια ελεγμένο κυματισμό πως τον έκανε - φύσαγε με το στόμα ; ), α, και στο τέλος πετάω μερικά ψάρια μέσα. Αν η επιτροπή βαθμολογεί αυτό τότε ορθώς πράττει. Απλά θα περίμενα κάτι καλύτερο...
|
||||
|
||||
![]()
Τα κριτήρια όπως αναφέρονται από τους διοργανωτές
http://showcase.aquatic-gardeners.or...elines-judging ------------------------- και τα κριτήρια για τον διαγωνισμό της ADA http://www.adaeuro.com/Contest2006_eng.asp Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gaia : 12-11-07 στις 08:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κατάλαβα αρκετά, βλέποντας τα πιο κάτω :
Σε ευχαριστώ gaia!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
The International Aquatic Plants Layout Contest 2007 | mikenuke | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 1 | 16-06-07 18:58 |
Διαγωνισμος: 2006 AGA Aquascaping Contest (μεχρι 22/9) | mikenuke | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 21 | 17-11-06 18:01 |
Ο mr. Best Of Show - AGA 2005 | gaia | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 10 | 09-01-06 21:57 |
Διαγωνισμος: AGA Aquascaping Contest | mikenuke | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 39 | 15-11-05 21:53 |
Εχει κανεις το CD "AGA Aquascaping Contest"? | mikenuke | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 07-03-05 00:35 |