|
|
|||
|
|||
![]()
Παλιοτερα το εδιναν με 600 λ. αντλια την οποια και αντικατεστησα με 1000.
Νερο παιρνει και απο τις επανω και τις κατω εισαγωγες.Οσο πιο μικρος ο πορος τοσο μεγαλυτερη επιφανεια,αρα τοσο μεγαλυτερη δυνατοτητα αποικισης.Αντλια υπαρχει και 1500αρα αλλα τη θεωρω υπερβολη για το συγκεκριμενο φιλτρο. |
|
||||
|
||||
![]()
Στα 2 rio που έχω, 125 & 400 σε κάθε μία θήκη απ τις 2 του κάθε φίλτρου από κάτω προς τα πάνω 2 σφουγγάρια λεπτών πόρων και 1 μεγάλων πόρων.Για να χωρέσει και 3ο σφουγγάρι αντί για 2 που δίνει η juwel πρέπει να κοπεί η προεξοχή κάθε θήκης και λίγο τα πάνω σφουγγάρια εκεί που κουμπώνει η θήκη. Υαλοβάμβακα δεν βάζω, καθαρισμός κάθε 6 μήνες και νερό πεντακάθαρο.
|
|
||||
|
||||
![]()
γιατι δεν βαζεις υαλοβαμβακα?ενοω μονο καλο μπορει να κανει...
|
||||
|
||||
![]()
Για να μην χρειάζεται συχνή συντήρηση.Ειδικά όταν είναι πρώτος θέλει πολύ συχνά αλλαγή ή αλλιώς μπουκώνει και τραβάει απ τα πλάγια το φίλτρο.Βάζοντας πρώτο σφουγγάρι μεγάλων πόρων λειτουργεί ως προφίλτρο για τα χοντρά και μετά απ τα λεπτά δεν περνάει τίποτα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Να πω κ εγώ τη δική μου πρόταση.
Από κάτω προς τα πάνω: σφουγγάρι μικρών πόρων - 2 σφουγγάρια μεγάλων πόρων - σφουγγάρι μικρών πόρων - υαλοβάμβακας. Επίσης να πω πως στη θήκη που είναι τα σφουγγάρια υπάρχουν 2 έξοδοι προς την αντλία: μία κάτω κάτω κ μία περίπου στο μέσο. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος αλλά η JUWEL χρησιμοποεί τα σφουγγάρια μεγάλων πόρων για βιολογικό κ των μικρών για μηχανικό. |
|
||||
|
||||
![]()
και εγω ετσι νομιζω οτι οι μεγαλοι ποροι κανουν καλυτερα για βιολογικο αν θυμαμαι καλα ο λογος ειναι οτι ενα σφουγγαρι με λεπτη τρυπα βουλωνει ευκολα επιφανειακα και ετσι τα βακτηριδια δεν μπορουν να εγκατασταθουν στο βαθος του σε αντιθεση με το σφουγγαρι με χοντρη τρυπα...κατι τετοιο νομιζω ειναι
|
|||
|
|||
![]()
Να κανω μια παρενθεση?
Ηθελα να πω πως οτι και να βαλεις μεσα σε ενα φιλτρο μα οτι και να βαλεις, οπως substrat pro, sirorax, σφουγγαρι με μεγαλους πορους, σφουγγαρι με μικρους πορους, λαβα, ελαφροπετρα, χαλικια, την πεθερα μου... οτιδηποτε τελοσπαντων μετα απο καποιο διαστημα θα αποικηθει απο βακτηρια. Αρα θα μετατρεπει αμμωνια σε ΝΟ2 και στη συνεχεια σε ΝΟ3, αρα λειτουργει βιολογικα, αρα για εμενα ειναι αστοχος αυτος ο διαχωρισμος Βιολογικου και Μηχανικου φιλτραρισματος. Η μονη διαφορα για εμενα ειναι οτι το σφουγγαρι συγκρατει περισσοτερα υλικα που μεταφερονται απο το νερο απ'οτι τα κεραμικα τυπου μακαρονι κτλ. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τοποθέτηση εξωτερικού φίλτρου σε JUWEL TRIGON 190 | LEON13 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 30-05-07 12:30 |
Μετατροπή Τ8 σε Τ5 | bvlahos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 06-02-07 14:54 |
Μετατροπή σε Θαλασσινο | GEORGIOS | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 17-03-06 09:06 |
Μετατροπή σε φυτεμένο... | galant | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 11-02-05 21:26 |
Μετατροπή γλύκου σε marine | Jimsfe | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 24-01-05 20:26 |