|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Φελιζολ πρεπει να βαλεις εξωτερικα για να καθησει επανω το ενυδρειο.
|
||||
|
||||
![]()
καλώς ήρθες gfdimopo,
Φενιζόλ βάζουμε σε ενυδρεία με πολλές βαριές πέτρες (όπως τα malawi) για να προστατέψουμε το τζάμι από τον κίνδυνο να πέσει καμιά πέτρα. Δεν θα χρειαστεί να βάλεις ούτε μέσα αλλά ούτε και από κάτω μιας και στα Rio ο κατασκευαστής το απαγορεύει. Για το φίλτρο ότι σου έγραψε παραπάνω ο Pascm. Για τα φυτά (και ειδικά για το γρασίδι) θα χρειαστεί υπόστρωμα. Το χαλίκι που θα μπει από πάνω θα πρέπει να είναι ουδέτερο χαλαζιακό διαμέτρου από 0,8-1,25 mm. Για το CO2 (και το γρασίδι) η μπουκάλα είναι απαραίτητη. Τα πειράματα με το DIY και τα φώτα που έχεις δεν θα τα συνειστούσα (είναι αρκετό το φως και το DIY αρκετά ασταθές και λίγο) Θα ήταν χρήσιμο να αποφασίσεις για το είδος των ψαριών τώρα για να καθοριστούν και οι υπόλοιπες παράμετροι πριν ξεκινήσεις. |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις φίλοι μου... καλώς σας βρήκα!
Στο post μου mιλάγα για το εσωτερικό φελιζόλ, που από οτι βλέπω είναι περιττό... Το φελιζόλ κάτω απο το ενυδρείο είχα πεί να το βάλω (μικρού πάχους φελιζόλ 1 cm)....λέτε οτι δεν χρειάζεται? γιατί το ενυδρείο ακουμπάει σε μάρμαρο (οχι στην εργοστασιακή του βάση) και νομίζω είναι πολύ σκληρό σαν υλικό... Επίσης Για υπόστρωμα φυτών τι μου προτείνεται να βάλω? Κάποιας συγκεκριμένης εταιρείας? ή καλύτερο είναι να κάνω μια μίξη απο υποστρώματα διαφόρων εταιρειών? Και πόσο πάχος πρέπει να έχει το υπόστρωμα? στο CD της εταιρειας sera διαβασα οτι ο βυθός (χαλίκι και υπόστρωμα) πρέπει να έχει πάχος 8 cm ? και απο οτι διάβασα η αναλογία χαλικιου/λιπάσματος πρέπει να είναι 4/1. ¶ρα πρέπει να βάλω 6.4 cm χαλίκι και 1.6 cm λίπασμα-υπόστρωμα. Είναι καλά? Αλλα πώς θα υπολογίσω τα kg που πρέπει? Διαβάζωντας αυτό στο GAB Χαλίκι. Κυκλοφορεί σε διάφορα μεγέθη είδη στην αγορά αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε ότι το ιδανικό μέγεθος του χαλικιού για φυτεμένο πρέπει να είναι από 0,1-0,5 ή από 0,5-1,5 mm. Αυτό το οποίο θα πρέπει να επισημάνω εδώ είναι ότι αν θέλουμε να στρώσουμε στον πάτο του ενυδρείου μας κάποιο είδος «χαλιού» π.χ. glossostima, cuba θα πρέπει να έχουμε υπόψην μας ότι στα περισσότερα είδη κιχλίδων η αγαπημένη τους συνήθεια είναι το πέταγμα του χαλικιού σε οποιοδήποτε σημείο του ενυδρείου, οπότε το «χαλί» μας θα έχει κάποιες «δυσκολίες» στο να παραμείνει στην θέση του. Νομίζω αν βάλω 0.5 mm δεν θα είμαι ΟΚ? ακόμα και εαν αποφασίσω αργότερα να βάλω γκαζόν? Ευχαριστώ |
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά αγόρασα υπόστρωμα της DENNERLE και 20 kg ψιλό χαλίκι 1 - 2 mm (περίπου σαν χοντρή αμμο) που μου αρεσε της Aquatika...
Είναι καλές οι επιλογές μου? thanks... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο 80αλιτρο με Guppies και απορίες!! | kostasthess_ | Ζωοτόκα | 16 | 30-09-07 14:34 |
Σχετικά με το υπόστρωμα | scissorhands | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 06-03-05 16:38 |
Ερωτήσεις σχετικά με το Juwel Rio 400 | pavloukos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 28-12-04 17:57 |
Βοήθεια σχετικά με το φίλτρο!!! | Anonymous | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 17 | 20-01-03 13:12 |