Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Μεσογειακό

Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-10-07, 23:36
Το avatar του χρήστη Tkagem
Tkagem Ο χρήστης Tkagem δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Athens
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Tkagem
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Isidoros Εμφάνιση μηνυμάτων
Φιλε μου νομιζω οτι εισαι λαθος σχεδον σε ολα.
Φιλικα.
Η απάντησή μου αφορά τα ψάρια που βρίσκεις σε ελληνικά νερά,όχι τα τροπικά....Σκέψου να πιάσεις τσιπούρα και κέφαλο και να τα βάλεις σε 100 λίτρα ενυδρείο....Είναι κρίμα ή δέν είναι.Θα επιβιώσουν?Μιλάω για ενήλικα....Μιλάω με το δικό μου μυαλό και ίσως αυτά να μή στέκουν,αλλά αυτά τα ερωτηματικά μου δημιουργούνται.Πείτε μου να ξέρω γιατί προσωπικά θα ένιωθα πολύ άσχημα άν έβαζα σε 100 λίτρα ενυδρείο ένα πελαγίσσιο ψάρι,άν μου πείτε ότι σκέφτομαι λάθος ειλικρινά θα το δεκτώ και θα ανακουφιστώ.
Φιλικά επίσης.
Παλιά 15-10-07, 23:45
Το avatar του χρήστη Tricky
Tricky Ο χρήστης Tricky δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλανδρι , Αττικης
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tkagem Εμφάνιση μηνυμάτων
Σκέψου να πιάσεις τσιπούρα και κέφαλο και να τα βάλεις σε 100 λίτρα ενυδρείο....Είναι κρίμα ή δέν είναι.Θα επιβιώσουν?Μιλάω για ενήλικα....
Και ενα oscar αν βαλεις σε 100 λιτρα ενυδρειο κριμα και αδικο ειναι ...αρα ειναι θεμα χομπιστα .Ο σωστος χομπιστας θα βαλει στη γυαλα του αυτα που χωρανε και αυτα που ο ιδιος μπορει να φροντισει
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-10-07, 23:54
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tricky Εμφάνιση μηνυμάτων
Και ενα oscar αν βαλεις σε 100 λιτρα ενυδρειο κριμα και αδικο ειναι ...αρα ειναι θεμα χομπιστα .Ο σωστος χομπιστας θα βαλει στη γυαλα του αυτα που χωρανε και αυτα που ο ιδιος μπορει να φροντισει
Ακριβώς,σε αυτό συμφωνώ απόλυτα.Οπότε μου δημιουργείται η εξής ερώτηση....Μήπως τα 100 λίτρα είναι λίγα για μεσογειακό?Χωρίς να έχω στα σχέδιά μου κάτι τέτοιο,με ενδιαφέρει να μάθω κάτι παραπάνω....
Παλιά 16-10-07, 07:20
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Ανάλογα με το τι θα ασχοληθούμε, κρίνουμε πότε ένα ενυδρείο είναι μικρό και πότε όχι.
Αν ο φίλος μας θέλει να βάλει στο 100λιτρο αρκετά ψάρια, τότε είναι μικρό. Αν όμως βάλει μερικές γαρίδες, καβουράκια, σαλιγκάρια και ένα με δυο πολύ μικρά ψαράκια, τότε και τα 100 λίτρα είναι μια χαρά.
Παλιά 16-10-07, 08:38
Senior Member

Προεπιλογή

Ναι βέβαια,οστρακοειδή και ασπόνδυλα σε 100 λίτρα ίσως να μήν έχουν πρόβλημα,και μικρά ψαράκια όπως λιθρίνια ας πούμε.Εγώ άν δέ κατάλαβα λάθος ο φίλος μας μίλησε για ψάρια,και ακούγοντας ψάρια ελληνικών θαλλασών φαντάζομαι ψαρούκλες.Αυτό που μάλλον μου κακοφαίνεται είναι πως όταν θα δώ ένα ψάρι σε πετ σοπ και το αγοράσω,φυσικά θα του προσφέρω καλύτερες συνθήκες από εκείνες που ζοριζόταν,ενώ άν πιάσω ένα ψάρι από την παραλία το οποίο κολυμπούσε σε ανοιχτή θάλλασα,πώς είναι δυνατόν να του προσφέρω καλύτερες συνθήκες μέσα σε ενυδρείο?Αυτό με απασχολεί κατα κύριο λόγο,και άν κάπου κάνω λάθος διορθώστε με....
Καλημερα σας....
Παλιά 16-10-07, 11:29
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Δεν έχεις λάθος... αλλά ούτε λιθρίνι μπορεί να βάλει...(αν το βρει κιόλας).
Λέγοντας μικρά ψαράκια, μιλάω για πραγματικά μικρά, μικρότερα των 5-6 εκατοστών....
Παλιά 16-10-07, 11:30
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
και μικρά ψαράκια όπως λιθρίνια ας πούμε
Μικρα ειναι τα λιθρινια?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-10-07, 12:03
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tolis Εμφάνιση μηνυμάτων
Μικρα ειναι τα λιθρινια?
Σε σχέση με τα υπόλοιπα μικρά δέν είναι?Ενδεικτικά τα ανέφερα έτσι κι αλλιώς,κάποιο άλλο μικρότερο ίσως ταίριαζε περισσότερο στο παράδειγμα.
Παλιά 16-10-07, 15:13
Το avatar του χρήστη Isidoros
Isidoros Ο χρήστης Isidoros δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tkagem Εμφάνιση μηνυμάτων
Η απάντησή μου αφορά τα ψάρια που βρίσκεις σε ελληνικά νερά,όχι τα τροπικά....Σκέψου να πιάσεις τσιπούρα και κέφαλο και να τα βάλεις σε 100 λίτρα ενυδρείο....Είναι κρίμα ή δέν είναι.Θα επιβιώσουν?Μιλάω για ενήλικα....Μιλάω με το δικό μου μυαλό και ίσως αυτά να μή στέκουν,αλλά αυτά τα ερωτηματικά μου δημιουργούνται.Πείτε μου να ξέρω γιατί προσωπικά θα ένιωθα πολύ άσχημα άν έβαζα σε 100 λίτρα ενυδρείο ένα πελαγίσσιο ψάρι,άν μου πείτε ότι σκέφτομαι λάθος ειλικρινά θα το δεκτώ και θα ανακουφιστώ.
Φιλικά επίσης.
Για αρχή να πω και εγώ ότι στα 100 λίτρα δεν μπαίνει ούτε Γυλος.Το πρώτο λάθος κατά την προσωπική μου άποψη είναι ότι τα μωρά θα επιβιώσουν πιο εύκολα.Τα ενήλικα είναι ολοκληρωμένος οργανισμος αρά και πιο ανθεκτικός (παντα στα σωστα λιτρα).Το τι συμβαδίζει με το χόμπι και τι όχι είναι μεγάλη κουβέντα.Επισης για το αν ειναι κριμα που περνουμε κατι απο την φυση και τα βαζουμε στο ενυδρειο μας εξαρταται απο εμας.

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές