|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Η απάντησή μου αφορά τα ψάρια που βρίσκεις σε ελληνικά νερά,όχι τα τροπικά....Σκέψου να πιάσεις τσιπούρα και κέφαλο και να τα βάλεις σε 100 λίτρα ενυδρείο....Είναι κρίμα ή δέν είναι.Θα επιβιώσουν?Μιλάω για ενήλικα....Μιλάω με το δικό μου μυαλό και ίσως αυτά να μή στέκουν,αλλά αυτά τα ερωτηματικά μου δημιουργούνται.Πείτε μου να ξέρω γιατί προσωπικά θα ένιωθα πολύ άσχημα άν έβαζα σε 100 λίτρα ενυδρείο ένα πελαγίσσιο ψάρι,άν μου πείτε ότι σκέφτομαι λάθος ειλικρινά θα το δεκτώ και θα ανακουφιστώ.
Φιλικά επίσης.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ακριβώς,σε αυτό συμφωνώ απόλυτα.Οπότε μου δημιουργείται η εξής ερώτηση....Μήπως τα 100 λίτρα είναι λίγα για μεσογειακό?Χωρίς να έχω στα σχέδιά μου κάτι τέτοιο,με ενδιαφέρει να μάθω κάτι παραπάνω....
|
|||
|
|||
![]()
Ανάλογα με το τι θα ασχοληθούμε, κρίνουμε πότε ένα ενυδρείο είναι μικρό και πότε όχι.
Αν ο φίλος μας θέλει να βάλει στο 100λιτρο αρκετά ψάρια, τότε είναι μικρό. Αν όμως βάλει μερικές γαρίδες, καβουράκια, σαλιγκάρια και ένα με δυο πολύ μικρά ψαράκια, τότε και τα 100 λίτρα είναι μια χαρά.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι βέβαια,οστρακοειδή και ασπόνδυλα σε 100 λίτρα ίσως να μήν έχουν πρόβλημα,και μικρά ψαράκια όπως λιθρίνια ας πούμε.Εγώ άν δέ κατάλαβα λάθος ο φίλος μας μίλησε για ψάρια,και ακούγοντας ψάρια ελληνικών θαλλασών φαντάζομαι ψαρούκλες.Αυτό που μάλλον μου κακοφαίνεται είναι πως όταν θα δώ ένα ψάρι σε πετ σοπ και το αγοράσω,φυσικά θα του προσφέρω καλύτερες συνθήκες από εκείνες που ζοριζόταν,ενώ άν πιάσω ένα ψάρι από την παραλία το οποίο κολυμπούσε σε ανοιχτή θάλλασα,πώς είναι δυνατόν να του προσφέρω καλύτερες συνθήκες μέσα σε ενυδρείο?Αυτό με απασχολεί κατα κύριο λόγο,και άν κάπου κάνω λάθος διορθώστε με....
Καλημερα σας....
|
|||
|
|||
![]()
Δεν έχεις λάθος... αλλά ούτε λιθρίνι μπορεί να βάλει...(αν το βρει κιόλας).
Λέγοντας μικρά ψαράκια, μιλάω για πραγματικά μικρά, μικρότερα των 5-6 εκατοστών....
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε σχέση με τα υπόλοιπα μικρά δέν είναι?Ενδεικτικά τα ανέφερα έτσι κι αλλιώς,κάποιο άλλο μικρότερο ίσως ταίριαζε περισσότερο στο παράδειγμα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεος στο αλμυρο νερο & προβληματα | kamberman | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 79 | 21-12-10 01:45 |
ΧΡΗΣΗ DI ΣΕ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ? | ΠΟΛΑΤΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 14-05-07 11:00 |
εμβολιασμοσ σε αλμυρο νερο!!γινετε? | joe21r | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 09-03-06 23:44 |
Μεσογειακό ενυδρείο -help | bakogiannisd | Μεσογειακό | 2 | 19-12-05 11:44 |