Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > Άλλα ζώα

Άλλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-10-07, 15:54
Το avatar του χρήστη candus
candus Ο χρήστης candus δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσ/νίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Εγώ πάντως που ήμουν πάντα της γνώμης να παίρνουμε αδέσποτο για να το σώσουμε, έχω αλλάξει γνώμη, γιατί όσα αδέσποτα (ουκ ολίγα) μάζεψα μου βγήκαν εντελώς σκάρτα. Δαγκώματα, ζημιές, επίθεση σε κοτέτσι και πνίξιμο ΟΛΕΣ τις κότες, πάπιες κτλ, τσαμπουκάδες σ' εμάς τους ίδιους που τα πήραμε από κουταβάκια, τα πήγαμε στο γιατρό όσα ήταν πληγωμένα ή άρρωστα, μέχρι και μέσα στην αποθήκη έμπαινε κάποιο για να τα κάνει εκεί!!!!! Και πάντα σε μεγάλες αυλές, με συνεχή παρουσία περιποίηση και αγάπη.
Συμφωνώ απόλυτα με τον Ryu. Lucy πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε, γιατί δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Κατ' αρχήν πως είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό που λες, αφού τα περισσότερα αδέσποτα που κυκλοφορούν είναι καθαρόαιμα ή ημίαιμα (δηλαδή διασταύρωση δύο καθαρόαιμων). Δηλαδή ένα αδέσποτο Λαμπραντόρ θα πνίγει κότες και θα δαγκώνει, ενώ ένα σπιτίσιο όχι? Η' ένα ημίαιμο Λαμπραντόρ διασταύρωση με γκόλντεν θα κάνει τσαμπουκά και ένα σπιτίσιο ροντβάιλερ θα είναι αγγελούδι? Μήπως υπάρχουν γονίδια αδέσποτου και δεν το ξέρω? Αυτό που γράφεις είναι εντελώς αντίθετο και στην επιστήμη της βιολογίας αλλά και στην εμπειρία από αδέσποτα. Κατ' αρχήν ο χαρακτήρας του κάθε σκυλιού οφείλεται αποκλειστικά σε δύο παράγοντες : 1ον Στα γονίδια του (τα οποία κληρονομεί από τους προγόνους του), 2ον και σημαντικότερο στην ανατροφή και εκπαίδευση που θα λάβει, δηλαδή στα αφεντικά του.
Αντίθετα με όσα γράφεις, η εμπειρία μου είναι ότι όταν μαζέψεις ένα αδέσποτο, αυτό το εκτιμάει και στο ανταποδίδει. Αρκεί να ξέρεις να φερθείς σε ένα σκύλο, και να τον εκπαιδεύσεις κατάλληλα. Ας μην δυσφημούμε λοιπόν τα καημένα τα αδέσποτα. Αρκετά προβλήματα έχουν ήδη!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-10-07, 18:09
Το avatar του χρήστη JONNY
JONNY Ο χρήστης JONNY δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ-ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Προεπιλογή

Όλα τα σκυλιά ημίαιμα ή "καθαρά" δεν υπόκεινται σε στανταρ χαρακτήρα υπάρχει περίπτωση να πάρεις κόλλευ από εκτροφέα και να σου βγεί ψυχοπάθης,να πάρεις πιτ-μπουλ και να σου βγεί προβατάκι και να πάρεις ημίαιμο και να σου γίνει πρωταθλητής σε αγώνες υπακόης!
Το θέμα είναι να πάρει το κόλλευ ο άνθρωπος,αλλά να μην επαναπαυθεί στο 'οτι τα κόλλευ είναι καλά με τα παιδιά,αν δεν το μάθεις να είναι καλό λυπάμαι αλλά δεν........!
Χρόνο,αγάπη και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!
Παλιά 01-10-07, 18:43
Member

Προεπιλογή

Συμφωνώ μαζί σου στο δεύτερο σκέλος, γι αυτό είναι μεγάλο λάθος να δυσφημίζουμε έτσι τα αδέσποτα. Ωστόσο οι περιπτώσεις που αναφέρεις είναι οι εξαιρέσεις του κανόνα. Δηλαδή, υπάρχουν στανταρ τα οποία βρίσκεις στις ράτσες. Αυτά όμως είναι γενικά χαρακτηριστικά (κυρίως εργασιακά) και δεν αφορούν πτυχές του χαρακτήρα που διαμορφώνονται. Τα χαρακτηριστικά αυτά έχουν να κάνουν με τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε η ράτσα. Για παράδειγμα τα bullmustif είχαν εκτραφεί για να συλλαμβάνουν ληστές στους αγρούς. Ετσι είναι ράτσα με πολύ ισχυρό χαρακτήρα που αγριεύει εύκολα. Βέβαια με την οικογένεια του είναι βούτυρο αλλά με τους ξένους πολύ επιφυλακτικό. Λόγω του ισχυρού χαρακτήρα, η ράτσα είναι ακατάλληλη για άπειρους ή μαλακούς ιδιοκτήτες. Αντίθετα μια ράτσα κυνηγόσκυλου πχ beagle είναι τόσο φιλική με τους ξένους, που είναι ακατάλληλή για φύλαξη. Θέλω να πω με τα παραπάνω ότι έχει θετικά η επιλογή ενός σκύλου ράτσας, ειδικά από ανθρώπους που παίρνουν σκυλί για πρώτη φορά ή που το θέλουν για συγκεκριμένη εργασία. Και αυτό γιατί τα χαρακτηριστικά ενός σκύλου ράτσας είναι κατά μεγάλο ποσοστό προβλέψιμα. Κάποιος όμως που ξέρει, μπορεί να επιλέξει ένα ημίαιμο το οποίο θα του βγει "διαμάντι" και θα κάνει και μία πολύ καλή πράξη.
Το σημαντικό στην όλη υπόθεση, και αυτό είναι το μύνημα που θα ήθελα να περάσω, είναι να είμαστε συνειδητοποιημένοι πριν αποφασίσουμε να βάλουμε στη ζωή μας ένα ζώο και πόσο μάλλον ένα σκυλί.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-10-07, 21:53
Το avatar του χρήστη kastmaniac
kastmaniac Ο χρήστης kastmaniac δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kastmaniac
Προεπιλογή

Έχω τον σκύλο μου εδώ και 5 χρόνια. Τον βρήκα μισοπεθαμένο και εγκαταλελειμμένο στον δρόμο. Όταν τον μάζεψα έδειχνε σαν ένα μισοπεθαμένο κοπρόσκυλο. Μετά από λίγες εβδομάδες πήρε τα πάνω του. Όταν τον πήγα στην κτηνίατρο μου για εμβόλια μου υπέδειξε δύο πράγματα που δεν τα είχα πάρει χαμπάρι στην αρχή. Πρώτο ότι ο σκύλος είναι καθαρόαιμο Δαλματίας και δεύτερο ότι είχε τατουάζ στο αυτί. το πρώτο δεν με ένοιαζε μιας και δεν το πήρα για καθαρόαιμο αλλά γιατί με κοίταξε με ένα τρόπο που με έκανε να καταλάβω ότι θα μείνουμε μαζί. Το δεύτερο όμως με ένοιαξε πολύ γιατί σκέφτηκα ότι κάποιος τον έχασε και μπορεί να είναι στεναχωρημένος. Ψάξαμε και βρήκαμε (εκείνη δηλαδή το εντόπισε) από που είχε φύγει ο σκύλος. Με μικτά συναισθήματα του τηλεφώνησα. Εκείνος ήταν Χανιά ενώ εγώ Ηράκλειο. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Όταν του τηλεφώνησα μου τα μάσαγε. Ξέρεις δεν έχω χώρο με τα παιδιά τώρα που μεγάλωσε, είναι έξοδο, καλά φερε τον και θα δούμε. Μετά από λίγο ο πονηρίδης (που τον έφερε σχεδόν 1 έτους στο Ηράκλειο για να τον εγκαταλείψει και να μην μπορεί να γυρίσει - τον βρήκα κοντά στην Εθνική οδό) μου είπε να τον κρατήσω αν θέλω και να του στείλω 300€ και είμαστε εντάξει. Φυσικά και εγώ του είπα να πάει να <<<<<<< του έδωσα τη διεύθυνση μου και του είπα αν έχει άντερα να έρθει να τον πάρει και να του δώσω τα 3 από τα τριακόσια.. . . . .

Φυσικά και δεν φάνηκε. Ευτυχώς για εμένα (και τον Αλκή ελπίζω) έχω δίπλα ένα σύντροφο για όσο καιρό θελήσει ο Θεός ένας από τους δύο μας να φύγει πρώτος. Παιδεία δεν υπάρχει δυστυχώς. Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ στο να πάρει κάποιος ένα ζωντανό που το θέλει. Πριν το πάρει όμως θα ήθελα να σκεφτεί τα εξής:

Ένα μεσαίο προς μεγάλο σκυλί (σαν το δικό μου ή ένα κολλέυ) κοστίζει στη συντήρηση του γύρω στα χίλια ευρώ ετησίως (τροφές, βιταμίνες, εμβόλια, καλλυντικά, χαπάκια, καθαρισμούς, και χίλια δυο άλλα). Απαιτεί όμως και τουλάχιστο δυο μεγάλες βόλτες ημερησίως (πρωί - βράδυ / βρέξει - χιονίσει) από 30 - 40 λεπτά την φορά. Ας είναι μεγάλο το σπίτι. Ο δικός μου ζει σε ελεύθερα 230 τετραγωνικά.

Αν κάποιος τα σκεφτεί όλα αυτά και εξακολουθεί να θέλει φυσικά και να το πάρει τον σκύλο. Θα πάρει μια απόφαση με διάρκεια ζωής πάνω από 10 έτη . . . . .

Πάντως και μια βόλτα στις φιλοζωικές δεν βλάπτει.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  sleepy alkis.jpg
Εμφανίσεις:  472
Μέγεθος:  66,2 KB  

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-10-07, 22:39
Member

Προεπιλογή

Απίστευτο! Αντί να μπει φυλακή, όπως θα έμπαινε σε οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος, ήθελε να βγάλει και λεφτά.

Πάντως ρε παιδιά, δεν είναι απαράδεκτο για μια υποτίθετε προχωρημένη χώρα, να έχει τέτοιο πρόβλημα με τα αδέσποτα? Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι γι αυτό?

Υ.Γ. : Καλά ε, kastmaniac είναι κούκλος ο δικός σου. φτου σου αγόρι μου...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-10-07, 00:28
Το avatar του χρήστη s-vitzi
s-vitzi Ο χρήστης s-vitzi δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθηνα-Αγιοι Αναργυροι
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην s-vitzi
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από n_karas Εμφάνιση μηνυμάτων
Απίστευτο! Αντί να μπει φυλακή, όπως θα έμπαινε σε οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος, ήθελε να βγάλει και λεφτά.
Ε λοιπον κυριοι,ξερετε τι θελει αυτος?
Μια ομαδικη πλακα.Να τον παρουν καμια 20αρια ατομα τηλεφωνο,δηθεν
οτι βρηκανε παρατημενα καθαροαιμα σκυλια ρατσας(διαφορετικης ο καθενας) ως σεσημασμενο... ασυνειδητο

Παρεπιπτοντως,επειδη αγαπαω τα ζωα,κι ιδιαιτερα τα σκυλια,δεν εχω ακομη παρει σκυλο μην μπορωντας να του προσφερω αυτα που χρειαζεται.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη s-vitzi : 02-10-07 στις 00:46
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές