|
|
|||
|
|||
![]()
εκτως απο τροφη αν τρωει τιποτα φρουτα η λαχανικα...και τι ξυλο μπορω να τ βαλω μεσα για ροκανισμα...
|
||||
|
||||
![]()
Απ οτι ξέρω σε άλλους τρώνε φρούτα αλλα σε μας όχι. Του αρέσουν πολύ οι ξηροί καρποί, αμύγδαλα, καρύδια κλπ. Από ξύλα του βάζουμε κλαδιά ελιας.
|
|
|||
|
|||
![]()
πολυ ωραια!!!και μαρεσουν πολυ αυτα τα ζωακια...κατι το ιδιετερο που πρεπει να προσεξω?
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω όχι.Μια σταθερή ρουτίνα σε καθάρισμα και τάισμα και είναι οκ.Είναι βραδυνός τύπος και την περισσότερη μέρα την περνά ξάπλα κρυμένος αν έχει κρυψώνες από ξύλα ή κομμάτια εφημερίδας(που τα ροκανίζει κι αυτά).Οταν ζοηρεύει πετάει πολλά σκουπίδια στο δωμάτιο γι αυτό έχω φτιάξει μια εξωτερική βάση στο κλουβί για να μην τα βρωμίζει όλλα οπότε φρόντισε για κάτι αντίστοιχο για να μην είσαι με τη σκούπα συνέχεια
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πληροφοριες για τσιντσιλα
http://www.aqualandpetsplus.com/Anim...Chinchilla.htm
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω πολυ!!!!και μπορει να το κανω δωρο αλλα πιο πολυ δωρο σε μενα μ φενεται!!!!!
![]() ![]() ![]() ------------------------- κανενα Link αν μπορει να δωσει κανενας!!!
<<see no evil,hear no evil>> Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη prodigy : 01-10-07 στις 15:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τσιντσιλά έχει η πεθερά μου και είχα ψάξει πληροφορίες. Το μόνο πρόβλημα που έχουν στην Ελλάδα είναι το καλοκαίρι. Χρειάζονται οπωσδήποτε κλιματισμό (γιατί στα βουνά των Ανδεων που ζουνε κανονικά έχει πολύ ψυχρότερο κλίμα). Υποφέρουν πολύ από τη ζέστη και μπορούν πολύ εύκολα να πεθάνουν απο θερμοπληξία.
Τα φρούτα να αποφεύγονται εκτός απο κάποια αποξηραμένα. οπως και χλωρά φύλλα γιατί δε μπορούν να τα χωνέψουν εύκολα. Τα καλύτερα σνακ είναι : σταφίδα (όχι πάνω από μία την ημέρα παρόλο που τρελένονται γιατί προκαλει διάρροια αν φάνε πολλές). Επίσης ΚΑΛΑ αποξηραμένα ροδοπέταλα, τρελλένονται !! Επίσης όσο πιο ψηλό και μεγάλο κλουβί γίνεται. Τους αρέσει πολύ να χοροπηδάνε και θέλουν χώρο για κίνηση, θα πάθεις πλάκα αν δεις τι κλουβιά κυκλοφορούν στο εξωτερικό για τσιντσιλα (πάρε μια ιδέα ) Καταπληκτικό (αγγλικό) φόρουμ είναι το : http://www.chins-n-quills.com/forums/ Τροφές στην αγορά υπάρχουν 2 έιδη. Σκέτα πελλετς και ανάμικτα με φρούτα και λουλούδια (προτίμησε τα δεύτερα). Επίσης πρέπει να πάρεις άμμο για τσιντσιλά. Μέσα σε αυτή κάθε 2-3 μέρες θα τους τη βάζει να κάνουν "μπάνιο¨(τρίβονται μέσα και καθαρίζονται. Μην τους την έχεις μόνιμα στο κλουβί γιατί ξερένεται το δέρμα τους αφου θα είναι μέσα όλη την ώρα.
|
|