|
|
||||
|
||||
![]()
Stat είπες πως έχεις το ίδιο ενυδρείο και θέλω να σε ρωτήσω κάτι.
Η έξοδος του καθαρού νερού από το φίλτρο, δεν είναι ψηλά αλλά κάπως στα 3/4 της στήλης του νερού. Αρα δεν μπορούμε να έχουμε ανατάραξη της επιφάνειας, έστω και αν το γυρίσουμε να χτυπάει προς τα επάνω. Το έχει λύσει αυτό το πρόβλημα ή κάνω λάθος στο σκεπτικό μου για την μη ανατάραξη? Ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
![]()
Παραπάνω είχα βάλει μια φώτο από τα υλικά του φίλτρου μου.
Επειδή πήρα τελικά χαλίκι (ένα άσπρο-γκρι 3-5 και ένα πρασινωπό 2-4) καθώς και μία ρίζα και αποφάσισα αύριο να ξεκινήσω το στρώσιμο και σε 3-4 μέρες να βάλω και τα φυτά, μπορεί κάποιος να με πει αν πρέπει να το αφήσω ως έχει το φίλτρο ή να βάλω περισσότερα μακαρονάκια σε περισσότερες δηλαδή θήκες και όχι μόνο στην μία που είχε από την αρχή? Επίσης κατά το στρώσιμο πρέπει να ρίχνω αποχλωριοτικό? Ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
![]()
Αντιχλωριο ριχνεις μονο οταν κανεις αλλαγη νερου.
|
||||
|
||||
![]()
stav ευχαριστώ αλλά κατά την διαδικασία του στρωσιματος υπάρχει περίπτωση να γίνουν αλλαγές νερού λόγω πιθανού λάθους στην δόση της αμμωνίας.
Εκεί δεν χρειάζετε να ρίξω αντιχλώριο αλλά μόνο στην τελευταία αλλαγή πριν μπουν τα ψάρια, σωστα? Για το φίλτρο κανένας γνώστης? Ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
![]()
Αντιχλωριο βαζεις παντα σε καθε αλλαγη νερου.
|
||||
|
||||
![]()
stav είχα διαβάσει μόνο τις οδηγίες από το GAB όπου δεν λέει τίποτα περί αντιχλώριου, ίσως γιατί είναι προφανές, αλλά μόλις διάβασα και από το site ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ πως επιβάλλει την χρήση αντιχλώριου από την πρώτη στιγμή που ξεκινάει το στρώσιμο.
Αρα αντιχλώριο ΠΑΝΤΑ όταν κάνω αλλαγή νερού. Τώρα θα περιμένω κάποιον γνώστη για τα υλικά του φίλτρου. Ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
![]()
Συγνώμη γαι την παρέμβαση αλλά χωρίς ψάρια μέσα τί νόημα έχει το αντιχλόριο;
|
|
|||
|
|||
![]()
Εφοσον εχεις μονο ενα φιλτρο πρεπει αυτο να εξυπηρετει το ενυδρειο και με βιολογικη φιλτρανση (siporax) και με μηχανικη/βιολογικη (σφουγγαρια).Το μαυρο σφουγγαρι ειναι ανθρακας και καλο ειναι να το χρησιμοποιησεις στην αρχη για να απορροφησει τυχον τοξικες ουσιες στο νεο σου ενυδρειο.Αν θες στο τελος προσθετεις και υαλοβαμβακα για να κραταει τα μικρα σωματιδια για πιο καθαρο νερο.Αντιχλωριο ειναι απαραιτητο μονο στο νερο βρυσης που προσθετεις.Ειναι υποχρεωτικο καθε φορα που κανεις αλλαγη και το βαζεις στο φρεσκο νερο ΠΡΙΝ το ριξεις στο ενυδρειο.Ειναι δε,ασχετο με το στρωσιμο. Καλα θα ηταν να βρεις καποιο μελος κοντα στην περιοχη σου να σου δωσει μπολι ωστε να επιταχυνεις την διαδικασια του στρωσιματος. Καλη επιτυχια απο μενα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Raven, εννοείς το μεσαίο στην φωτογραφία που έχω ανεβάσει στην προηγούμενη σελίδα?
Αν είναι όπως λές άνθρακας, σίγουρα δεν λειτουργεί πλέον μιας και έχουν περάσει 4+ χρόνια. Αλλά μήπως μπορώ να το βγάλω και να βάλω και εκεί μακαρόνι? (εγώ έχω πάρει glax ring). |
|
|||
|
|||
![]()
Ο ανθρακας δεν εχει σημασια αν εμεινε στεγνος 4 χρονια.Αφησε τον η αν θες αντικατεστησε τον με καινουριο αφου μπορει να σου χρειαστει και στο μελλον μετα απο πιθανη φαρμακευτικη αγωγη για να απορροφησει καποιο φαρμακο (ξου,ξου αχρειαστο)
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|