|
|
|||
|
|||
![]()
στελνω μερικες φωτο αν βγαλεις ακρη. εχω πολυμετρο
|
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχας με το πολυμετρο μετρα τις λαμπες. Θα πρεπει να μπορεις να μετρησεις καποια αντισταση αναμεσα στους δυο ακροδεκτες τις καθε ακρης.
Στη συνεχεια μετρα το καθε καλωδιο (χωρις λαμπα επανω) με το μπαλαστ. Αν δεν βρεις και δω τιποτε και εισαι σιγουρος οτι το σχεδιο ειναι σωστό, τοτε αρχιζουμε να μιλαμε για ελλατωματικο μπαλαστ.. |
|
|||
|
|||
![]()
Μια ερωτηση:Η βαση που θα ειναι μεσα το ballast ειναι πλαστικο καναλι καλωδιών.? Μπορει ο ηλεκτρονικος μπαλαστ να μην ζεσταινεται τοσο οσο ο απλος αλλα βγαζει παλι αρκετη ζεστη,τοση οση χρειαζεται για να σου δημιουργησει προβλημα.(επειδη και εγω εψαχνα κατι τετοιο για να βαλω μεσα το μπαλαστ απο την ενωση ηλεκτρολογων εδω στην θεσσαλονικη που ρωτησα μου απαγορεψαν να μπει σε πλαστικο καναλι το μπαλαστ.)
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Στα ηλεκτρονικά μπάλαστ παίζει ρόλο το μήκος των καλωδίων! Και τα ηλεκτρονικά μπάλαστ (αυτά που εγώ έχω δοκιμάσει) επίσης ζεσταίνονται αλλά όχι τόσο!!!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ολα τα ηλεκτρονικα ζεσταινονται λιγοτερο απο τα αλλα.Τελος παντων ας δει το παληκαρι με το πολυμετρο και θα βρεθει το προβλημα. @stefapat:Αν ειναι ψηλα και δεν πηγαινουν σταγονες στο φωτιστικο σου τοτε ενταξει.Απλα θελει αρκετη προσοχη με το ρευμα και την υγρασια. |
|
|||
|
|||
![]()
ok παιδια ολα καλα. τελικα ηταν ελλατωματικο ενα απο τα ντουι και εκανε ολη τη δουλεια αλλα με κουρασε πολυ μεχρι να το βρω. ευχαριστω πολυ!
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν μου λέτε, αν σε ηλεκτρονικό ballast των 36-40W, συνδέσουμε λάμπα μικρότερη, πχ 15-18W, θα παίξει, θα ανατιναχτεί η λάμπα, ή απλά θα την φορτώνει περισσότερο ρεύμα και θα την κάψει μιά ώρα αρχίτερα?
81 lt ![]() 8 tiger barbs - 1 anchistrus - 3 ottos - 15 caridina japonica JBL Cristalprofi 250 external filter - DIY CO2, 3 x 15W Sylvania Gro-lux Το χαλίκι επειδή το ματιάσατε, πλέον μαύρισε από το κακό του... |
|
|||
|
|||
![]()
καναλι legrand ειναι. εχω βαλει μια βαση ξυλινη απο κατω να παταει και δεν εχει κανενα προβλημα. εχω το ιδιο φωτιστικο με απλα ballast εδω και πεντε χρονια και ειναι μια χαρα χωρις να ειναι τιποτα στεγανο!!
θα μετρησω με το πολυμετρο το μεσημερι που θα γυρισω σπιτι |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ηλεκτρονικο ballast | eliasfot1 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 29-11-06 23:02 |
ballast | stefapat | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 09-11-06 09:28 |
Ballast απορία | DimmyF | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 24 | 17-09-06 10:33 |
ballast dulux | γαυρος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 23-09-05 19:46 |
ballast vs transformer!?!?!? | m0rphy | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 20-06-05 11:08 |