|
|
|||
|
|||
![]()
το χαλικι αφρισε και η μια απο τις πετρες...
το θεμα ειναι οτι τα είχα βάλει πρωτα στο ενυδρειο και τα εβγαλα μετα για να δοκιμασω με aquaforte... έχω πρόβλημα??? |
|
||||
|
||||
![]()
Τη δοκιμή ελπίζω να την έκανες μέσα σε ποτήρι ή λεκάνη και όχι πάνω σε τσιμέντο και παρόμοια επιφάνεια, έτσι...?
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
χαχαχα... μάγος εισαι!!!
το χαλικι ο είχα σε κάγκελο και την πέτρα σε μαρμαρο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οπότε είτε αλλάζεις χαλίκι (δεν μπορούσες να περιμένεις λίγο ακόμα έτσι; ) ή αποφασίζεις ότι τα ψάρια σου θα είναι guppies, mollies και γενικότερα ψαράκια με αντοχές σε σκληρά νερά.
Στο στρώσιμο το Nitrivec το βάζεις 20ml για κάθε 100 λίτρα νερού. Υποθετικά μπορείς να βάλεις ψάρια μετά από 24 ώρες. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Από την επόμενη μέρα προσθέτεις 10ml για κάθε 100 λίτρα νερού. Αυτό επαναλαμβάνεται για 10 μέρες. Επειδή όμως τα βακτηρίδια (αυτό είναι το Nitrivec) πρέπει να έχουν κάτι για να φάνε πρέπει να ρίχνεις και 2-3 φλαράκια τροφής ώστε να δημιοργηθούν οι συνθήκες ενεργοποίησης των βακτηριδίων. Επίσης υπάρχει και ο τρόπος της αμμωνίας που περιγράφεται αναλυτικότατα μέσα σε κάποιο Post εδώ. Ελπίζω να βοήθησα (κι αν κάνω κάπου λάθος, διορθώστε με οι υπόλοιποι). Πάντως ψάρια βάζεις με αφάλεια μέτα από ένα περίπου μήνα. Όσο πιο πολύ βιαστείς, τόσο περισσότερα χρήματα και ψάρια θα χάσεις (μιλάω εκ πείρας) |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αυτό που πρέπει να ξέρεις και να μάθεις να τηρείς στο χόμπι αυτό που διάλεξες είναι να έχεις υπομονή (και να στρωθείς στο διάβασμα). Έτσι θα καταφέρεις με αργά και σταθερά βήματα να διατηρείς ένα επιτυχημένο ενυδρείο που θα το χαίρεσαι. Τη δοκιμή με ακουαφόρτε την κάνουμε αφού ξεπλύνουμε την επιφάνεια (το χαλίκι ή την πέτρα) με νερό. Τοποθετούμε την πέτρα ή το χαλίκι σε κάποια ουδέτερη επιφάνεια και μετά δοκιμάζουμε με ακουαφόρτε. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() Αν ξανααφρίσει, πήγαινε μια βόλτα στο πετσοπ για αντικατάσταση αυτών... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Genirous : 01-08-07 στις 19:43 |
|
|||
|
|||
![]()
χ8ες παρειγγηλα τα τεστ
το ph μπορω να το μετρήσω έτσι δεν είναι? 8α αφήσω να δουλέψει το ενυδρείο έτσι για κανα 2 μέρες και μετά θα κάνω μετρήσεις και θα επανέλθω λογικά με περισσότερες λεπτομέρειες... μόνο αντιχλωρικό έχω βάλει για την ώρα τιποτα άλλο... πειράζει αν δεν βγάλω το χαλίκι και την πέτρα και περιμένω να κάνω μετρήσεις πρώτα για να λάβω πιο δραστικά μέτρα? (αλλαγή ίσως) το άρθρο για την αμμωνία τον έχω διαβάσει αρκετές φορές και περιμένω αναγκαστικα ![]() υποθέτω ότι αν κάνω το αμμωνία στρώσιμο το nitrivec μου ειναι άχρηστο??? ναι ρε **** δεν άντεχα ![]() thx παιδιά (και κάντε υπομονή μαζί μου :P) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tolis : 01-08-07 στις 21:41 |
|
|||
|
|||
![]()
οι φυσσαλιδες στα τζαμια ειναι φυσιολογικές???
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι θα φύγουν μόνες τους σύντομα!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο | Eagle | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 02-03-07 14:35 |
Στρώσιμο Ενυδρείου | Neoklis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 28-02-07 23:19 |
Στρώσιμο μετά το στρώσιμο | dimitris21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 15-06-06 00:15 |
Στρώσιμο | giannis1976 | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 14-04-04 14:31 |
Στρώσιμο | giannis1976 | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 10-04-04 15:19 |