|
|
||||
|
||||
![]()
Και να μην επιζήσουν...κάποια στιγμή θα σου έρθουν άλλα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Επί του θέματος παραθέτω την δική μου εμπειρία στο θέμα «σαλιγκάρια»
![]() ![]() Πριν 12 μήνες περίπου ξανά έστησα το ενυδρείο μου για λόγους άσχετους με τα σαλιγκάρια (μέχρι τότε είχα και εγώ πρόβλημα όχι ότι με απασχολούσε ιδιαίτερα απλά με το χέρι έβγαζα ότι μπορούσα κάθε φορά). ¶λλαξα το χαλίκι μόνο και όχι το υπόστρωμα έπλυνα και τα φυτά μου καλά και τα ξαναέβαλα μέσα. Για τους υπόλοιπους 6-8 μήνες τα σαλιγκάρια εξαφανιστήκαν δια μαγείας, θεώρησα τότε ότι με τον καθαρισμό που έκανα στα φυτά και την αλλαγή του χαλικιού (και δεδομένο ότι δεν πρόσθεσα νέα φυτά) τα αυγά τους εξαφανίσθηκαν. Μετά από 8 μήνες περίπου ξανά βγάζω τα φυτά/πέτρες από το ενυδρείο και ανακατεύω/καθαρίζω με σκούπα το χαλίκι ξαναβάζω τα ίδια φυτά μέσα, χωρίς να προσθέσω τίποτα διαφορετικό από πέτρες ή ξύλα στο ενυδρείο και μετά από 2 μέρες βλέπω ΕΝΑ σαλιγκάρι………. ![]() ![]() ![]() Οπότε…………. Προφανώς αν είχα αλλάξει και το υπόστρωμα να μην είχα το ίδιο πρόβλημα σήμερα αλλά…………..είναι παντού………. ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Schnecktol tis JBL kai terma ta Saligaria.
|
||||
|
||||
![]()
Και αμα ειναι πολλα.. ψοφανε, τιγκα στην αμμωνια, τερμα και τα ψαρια..
Τελεια.. |
|
|||
|
|||
![]()
Ειμαστε κατά των "σαλιγκαροκτονων" εδω - πρωτον αυτο που λεει ο sir απο πανω, και δευτερον γιατι δεν ξερεις ποτε τι αλλο θα σου σκοτωσει (η θα προκαλεσει βλαβες).
|
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα το ένστικτο μου μου λεει να είμαι υπέρ των σαλιγκαριών.. Όχι βέβαια σε τραγικά μεγάαλα νούμερα.. Στην ανάγκη τα βγάζουμε με το χέρι... Ή προσπαθούμε και βρίσκουμε τα αβγά τους...
Αλλιώς... σας δανείζω το μονομάχο μου... Είναι εγγύηση.. Και έτσι θα έχουμε και την πίτα ολόκληρη και το μονομάχο χορτάτο...
|
||||
|
||||
![]()
Αν το επιτρεπει ο συνδιασμος ψαριων βαλε ενα κλοουν μεσα και θα εισαι ενταξει.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με anubia | infodigger | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 28-06-07 16:19 |
Πρόβλημα με φυτά | vouros | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 15-03-07 14:35 |
Πρόβλημα με μονομάχο! | jjvrettis | Bettas | 2 | 06-02-05 11:38 |
Πρόβλημα με RO | ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΣ | Δίσκοι | 14 | 11-01-05 17:58 |
Help me! Πρόβλημα με ICK. | sbravos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 05-02-03 20:35 |