|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Βρήκα το σκίσιμο!!! Είναι από την πλευρά της περίφραξης. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να το κολήσω με λίγη σιλικόνη, χωρίς να χρειαστεί να ξεσηκώσω την λίμνη.
Βλέπετε έχω κι άλλη γέννα!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Λέω να βάλω σιλικόνη σ’ ένα κομμάτι πλαστικό - από αυτό που περίσσεψε από την λίμνη - αρκετά μεγαλύτερο από την τρύπα και να το κολλήσω από την έξω πλευρά που δεν έχει άλγη. Βέβαια και το έξω μέρος θα θέλει καλό καθάρισμα για να πιάσει η σιλικόνη. Για να μην ανοίξω ολόκληρη φύσιγγα σιλικόνης για ενυδρεία λέω να βάλω από την απλή που έχω ανοιχτή. Αν τύχει να περάσει από την μέσα πλευρά λίγη λέτε να πειράξει τα ψάρια; Θα φροντίσω να την καθαρίσω καλά, αλλά λέω …
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Θα ρισκάρεις τώρα για 2,5-3 ¤ που κάνει η σιλικόνη??
|
|
||||
|
||||
![]()
εεε
![]() ![]() Τότε στο σκίσιμο ακριβώς θα βάλω σιλικόνη για ενυδρεία και για σιγουριά γύρω γύρω θα βάλω κανονική.
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά θα κρατήσει η ενυδρειακή δεν νομίζω οτι χρειάζεται να προσθέσεις άλλου είδους σιλικόνη!
|
||||
|
||||
![]()
Δοκιμάζω λοιπόν την ενυδρειακή.
Σαν να πήραμε όμως την κατηφόρα. Εδώ και 2-3 μέρες εξαφανήστηκε το black moor από την λιμνούλα. Υποψιάζομαι την Μανταλένα (γάτα), όλο από εκεί πίνει νερό.
|
|||
|
|||
![]()
lucy τι ειδος Λαινερ εχεις βαλει και ποσο παχος; Σε ρωταω γιατι αυτη τη στιγμη φτιαχνω μια λιμνη 8000 λιτρα και εχω βαλει Λαινερ polyethylene παχους 1 χιλ, ειδικα για λιμνες. Αυτη τη στιγμη δεν εχει νερο και ο σκυλος μου μαζι με την γατα μου μπαινουν και βγαινουν χωρις κανενα προβλημα. Οταν μου το παρεδωσε ο εμπορας καναμε μαζι ενα test. Πηρε ενα κασμα και τον καρφωσε στο εδαφος, πηρα ενα κοματι Λαινερ και το εβαλα πανω στον κασμα και σπρωχνοντας προς τα κατω προσπαθησα να το τρυπησω. Για να το τρυπησω εβαλα φοβερη δυναμη. Αυτα τα λεω γιατι με παραξενεψε με το ποσο ευκολα σου τρυπησε ο σκυλος σου το δικο σου λαινερ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω να σου πω, γιατί εδώ στην Δράμα δεν πουλάνε, το παράγγειλα από Αθήνα -μέσω ενός καταστήματος με γεωργικά εφόδια και μηχανήματα -και στην κυριολεξία μου ήρθε "γουρούνι στο σακί". ¶σε πια που ήταν λωρίδες ενωμένες μεταξύ τους, κι όχι ενιαίο κομμάτι. Πλήρωσα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Τώρα το πάχος του ... δεν το μέτρησα, αλλά σίγουρα είναι κοντά στο χιλιοστό. Και τα σκυλιά μου (2) είναι σαν αρκούδες και το σκίσανε ακριβώς κάτω από το σανίδι, σε κάθετο σημείο δηλαδή, μόνο 1 εκ. (ευτυχώς). Καλή επιτυχία με την δική σου λίμνη!!! Με 8000 λτ. θα απολαύσουμε ωραίες φωτο έτσι; ![]() Όταν λες κασμά εννοείς την αξίνα;
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λιμνούλα μου | eon123 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 19-04-08 14:40 |
Φτιάχνω την λιμνούλα μου! | lucy | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 105 | 11-06-07 13:13 |
Η μικρή μου μονομαχίνα | Celda | Bettas | 4 | 23-02-06 21:15 |
Λιμνούλα κήπου με KOI | Αθηνά | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 23 | 12-10-05 12:32 |
Μικρή βοήθεια για τον μονομάχο μου! | Celda | Bettas | 41 | 21-09-05 00:55 |