|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτή η καραντίνα μας τα χαλάει όλα, εάν μπορούσα και ασφαλώς θα είχα όμως......
Ίσως έχεις δίκιο σε μερικά, όμως reef με αγγελόψαρα,πεταλούδες,τριγκερ κτλ. δεν έχω δεί , ακόμη και το ενυδρείο του water in με την τεράστια υποδομή, χωρίς χαλκό δεν θα ήταν αυτό που είναι, και αυτό σε πιο μικρό είναι το ιδανικό fish only για μένα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Είπα ότι όπως σε ένα reef ενυδρείο έχουμε σωστές συνθήκες και ισορροπία σχετικά με τα είδη των ψαριών, έτσι και σε ένα fishonly μπορούμε κάλλιστα να έχουμε ένα ίδιο αποτέλεσμα. Και αυτό το είπα γιατί…. Παράθεση:
Όμως δεν μπορούμε να αγοράζουμε -όπως λες- πανάκριβα ψάρια και να μην διαθέτουμε μια καραντίνα. Όχι μόνο για τα λεφτά μας, αλλά και για τα άμοιρα ψάρια μας.... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Συγνώμη παρεξήγηση, καραντίνα λόγω χώρου και τίποτε άλλο!!!
Μια σωστή καραντίνα θέλει τουλάχιστον 70 λίτρα νερό, εγώ δεν έχω χώρο ούτε για γυάλα!!! Ο μόνος χώρος είναι το (παιδικό) αλλά βλέπεις τα (παιδιά) είναι πλέον 25 και 21 γυναίκες, και ο χώρος είναι όλο κουκλάκια, κρέμες μπιχλιμπίδια, εάν τους πώ να βάλω καραντίνα, θα με κλείσουν εμένα σε καραντίνα Χα! Χα! Αστα αυτά είναι υπαρκτά προβλήματα που δεν έχουν λύση φίλε μου!! |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι πολλές φορές κάποια πράγματα είναι πιο δύσκολα απ΄ ότι φαίνονται.
![]() Πάντως με αρκετή προσοχή από δω και στο εξής, δεν νομίζω να έχεις άλλα προβλήματα. Και είναι πραγματικά κρίμα γιατί έχεις ταλαιπωρηθεί αρκετά. Έχεις βέβαια επιμονή. Πολλοί στην θέση σου θα τα είχαν παρατήσει. Όμως ξανασκέψου το θέμα του χαλκού, γιατί είναι κρίμα τόσος βράχος (και τόσα λεφτά) να πάνε χαμένα…. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχώς δεν μπορώ να έχω καραντίνα οπότε δεν τον βλέπω να ζεί για πολύ, γιατί παρακολουθώντας λίγο το γνωστό μας μεγάλο ενυδρείο, κατάλαβα (και είδα) ότι και καραντίνα να υπάρχει τα ψάρια για διάφορους λόγους, (στρες,κυνηγητό, κτλ.) μπορεί να εμφανίσουν ασθένειες, οπότε είναι πολύ δύσκολο να αποφύγω την θεραπεία μέσα στο κυρίως τάνκ!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Κακό παράδειγμα το ενυδρείο του waterinn και σε καμία περίπτωση ενυδρείο προς μίμηση .
Έχω την εντύπωση ότι παίρνεις από διαφορές πήγες πληροφορίες και διαλέγεις όποιες σε βολεύουν . Συγγνώμη αλλά δεν μας έχεις ακούσει ούτε μια φορά και έχεις κάνει και 100 πειράματα στην ποριά . Κάνε μια αναλυτική παρουσίαση του ενυδρείου σου και γράψε τα πάντα σου λέμε τη να κάνεις και αποκτάς fish only . Δεν πας να αγοράσεις ψάρια χωρίς να ρωτήσεις ,δεν ρίχνεις βακτηρίδια χωρίς να ρωτήσεις ,δεν βάζεις ζάχαρη χωρίς να ρωτήσεις . Δεν θέλεις δεν πειράζει αλλά να θυμάσαι ότι ο χαλκός για να αφαιρεθεί ώστε να μην είναι μετρήσιμος θέλει πολύ καιρό . Η απάντηση γιατί δεν βάζουμε χαλκό είναι απλή ,ο χαλκός σκοτώνει και την βιολογία και σε ένα ενυδρείο που τα ψάρια έχουν μηδενική ανεκτικότητα στην αμμώνια όπως τα θαλασσινά δεν είναι και από τα εξυπνότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις . Καραντίνα σου κάνει το μαγαζί και το ψάρι το κοιτάμε πριν το πάρουμε |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω με τον Διονυση σε ολα.
Και ιδιαιτερα στο γεγονος οτι προσλαμβανεις ,φιλε Ηλια, τις πληροφοριες αποσπασματικα. Αρχικα , συγκρινεις και κυνηγας κατι εντελως διαφορετικο απο αυτο που εχεις ή μπορεις να εχεις : Το δικο σου ενυδρειο των 350 λιτρων , με το 5τονο του Water Inn που εχει 5 υπαλληλους απο πανω να το φροντιζουν και ποιος ξερει τι μηχανηματα απο κατω ...και στο κατω-κατω ,αυτο το μεγαλο ενυδρειο ειναι η βιτρινα ενος καταστηματος και οφειλει να ειναι ομορφο. Γιατι δεν ''κυνηγας'' κατι στα μετρα σου ? Γιατι ή θα πρεπει να πεισεις εμενα και οσους αλλους εχουν Fish only και δεν ριχνουν χαλκο οτι πορευονται στην καταστροφη ή θα πρεπει να κανεις μια αυτοκριτικη και να δεις τι πηγε στραβα.Σε αυτο το ιδιο ποστ παραπανω , εγω βλεπω αρκετα λαθη (ο θερμαντηρας βγηκε απο την μπριζα , παραθετεις διπλες τιμες ΚΗ και alkalinity παροτι ειναι το ιδιο πραγμα , αναφερεις μετρηση ΚΗ =17 κλπ). Αν θεωρεις οτι εκανες ολα τα υπολοιπα σωστα και παρολα αυτα το ενυδρειο απετυχε , τοτε οκ βαλε χαλκο αλλα αν δεν παει κατι καλα και παλι ,να μας το πεις. Και σε ξαναρωτησα : οσοι εχουν μεγαλο reef , τι κανουν ? Και μην πουμε οτι ενας λευκοστερνος ειναι πιο ανθεκτικος στις ασθενειες απο ενα trigger ... H τελικη αποφαση ειναι δικη σου και οσα σου λεω ειναι καλοπροαιρετα. Εγω στη θεση σου: 1)Θα αφηνα το ενυδρειο με τον ζωντανο του βραχου να δουλευει μεχρι Σεπτεμβρη ...αδειο χωρις ψαρια (θα ταιζα τροφες για να κρατω βιολογια) 2)Θα ξεκιναγα με ψαρια ευκολα ...ενα καθε μηνα. 3)Τον οποιο αυτοκρατορα θα τον αφηνα για το τελος , κανα χρονο μετα. 4)Δεν θα εμπλεκα με ασβεστια και λοιπα reefοειδη...Εγω στο fish only μου το μονο που μετραω ειναι PH ...τιποτε αλλο.Κανω και μια αλλαγη νερου 40% το μηνα και τερμα. Φιλικα , Βασιλης |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
AQUARIUM CORALS - Eric Borneman & Scott W. Michael | ninikos58 | Βιβλιογραφία θαλασσινού νερού | 2 | 26-06-05 22:15 |