|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
...η πτώση του pH χωρίς διοξείδιο (μπουκάλα) .........???
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι,αλλα επαναλαμβανω οτι με την τυρφη,δεν θα εχουμε σταθεροτητα,και δεν θα μπορουμε να ελεγχουμε το πεχα μας..!!
αυτο το κανει ο πεχα κοντρολερ μαζι με την μπουκαλα.... αν κανεις αναζητηση σε παλαιοτερες χρονιες θα δεις τους διαφορους πειραματισμους τυρφης απο συναδελφους....... |
|
||||
|
||||
![]()
...αν στο ενυδρείο ΔΕΝ περιέχεται τύρφη και στο δοχείο "ετοιμάζω" το νερό 1-2 μέρες πριν την αλλαγή, τσεκαρισμένο πριν εισαχθεί και καταλήξω σε μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ρουτίνα, ο κίνδυνος που βρίσκεται..?
|
|
||||
|
||||
![]()
καποιον κινδυνο εγω δεν βλεπω εκτος απο το πεχα σου,που μπορει να κανει βολτιτσες πανω -κατω....
το μυστικο στους δισκους ειναι η σταθεροτητα ,ασχετα αν εχεις πεχα 6,8 η 7,2.....οποιο και να ειναι πρεπει οσο το δυνατον να παραμενει σταθερο. αντε και καλο βραδι.... |
|
||||
|
||||
![]()
Πως θα κάνει βόλτες το pH πάνω-κάτω χωρίς μπουκάλα και χωρίς τύρφη..?
Τι μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο..? Ευχαριστώ πάντως klazάκο, καλό βράδυ... |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ κουραστικό ακούγεται αυτό!!! Γενικά πιστεύω controler+μπουκάλα CO2= ευκολία (με το σχετικό κόστος φυσικά!)
|
|||
|
|||
![]()
Θα διαφωνησω λιγο με το υποστρωμα κατ αρχας - το σκετο γιαλι στον πατο δημιουργει ρεφλε - οποια μορφη υποστρωματος, κυριως σκουρου τους δημιουργει ασφαλεια.
Με τα ξυλα επισης - αφ ενος εχουνε εχουνε στο φυσικο τους περιβαλλον, αφ ετερου δημιουργει εξτρα ασφαλεια σε μορφη κρυψωνες. Με τα φυτα συμφωνουμε - δεν υπαρχουν στο φυσικο περιβαλλον αλλά μονο καλο κανουν. |
|
||||
|
||||
![]()
Σεβαστά και χρήσιμα ολα τα ανωτέρω αλλα εγω εξακολουθώ να μην εχω απάντηση στην απορία μου οπως ειπα Co2 υπάρχει απλα δεν μπήκε σε λειτουργία γιατι μου φάνηκε παράξενο η πως να το πω απο 7.8 να φτάσω με Co2 στο 6.6 και ακομα εαν η πρσθηκη σοδας ειναι σωστή κίνηση
Η μου προτείνετε να βαλω μόνο νερό Α/Ο και discus trace η κάτι παρόμοιο; Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου και να αποφύγω παρεξηγήσεις ψάρια δεν υπάρχουν φυτά εχω πολλά κλαδέματα απο τα αλλα μου ενυδρεια αλλα θα μπουν μονο οταν και εφοσον καταλάβω καλα την ολη διαδικασία του νερού Στο ενα απο τα ενυδρεια μου που εχω τα ραμιρεζι Ph 6.7 ΚH 4 Gh 8 δεν εχω κανένα πρόβλημα εχω βρει την αναλογία νερου Α/ο και βρυσης και μαλιστα εχω αρκετές επιτυχημένες αναπαραγωγές, οι απορίες ξεκίνησαν οταν προσπάθησα να πετύχω Gh5 και το kh σχεδόν μηδένισε. Και αν δεν μπορέσω να το κάνω σωστά και να νιώσω ασφαλής σε οτι κάνω απλά δεν θα βάλω δίσκους |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ριτινες vs ΑΟ | jimfytakis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 09-06-07 15:02 |
ΑΟ συντήρηση; | msigouros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 30-03-07 06:47 |
Eκανα το κακό, αλλά κακό δεν είδα....:-) | Carebean pirate | Δίσκοι | 61 | 24-09-06 12:45 |
Μου κάνει περισσότερο καλό ή κακό | akis07 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 3 | 05-04-05 08:26 |
Κακά & καλά νέα.... | mmbuna | Malawi | 5 | 03-04-05 18:43 |