|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα ψάρια σου δεν θα πάθουν κάτι ...
Καλό είναι να κάνεις αλλαγές νερού συχνά για να περιορίσεις Νιτρικά και Φωσφορικά που μπορεί να είναι η αιτία του προβλήματός σου. Αν αποφασίσεις για συσκότηση να ξέρεις πως πρέπει το ενυδρείο να καλυφθεί πλήρως, και να μην περνάει φώς ούτε ελάχιστο απο πουθενά..
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε μου καλημερα.Δεν ειδα καπου να γραφεις ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου...για να δουμε αν τα2χ18watt ειναι πολλα.Ακομα ποια λαμπα εχεις μπροστα και ποια πισω?(παιζει αν ειναι daylight η μπροστινη λαμπα σε αυτη να οφειλετε η παρουσια αλγης-εντονος φωτισμος)
Επισης εχεις φυτα?και ποσα?μηπως ριχνεις τιποτα "ζουμια¨? Τι αλλα ψαρια εχεις στο ενυδρειο σου? Υ.γ η πετρα της φωτογραφιας ειναι ασβεστολιθικη... |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν, όπως προαναφέρθηκε, το ενυδρείο είναι 125 λίτρα.
μπροστά έχω την narva και πίσω την osram floura (κόκκινη). αυτός ο συνδυασμός λαμπών σε γενικές γραμμές υφίσταται από την αρχή λειτουργίας του ενυδρείου, χωρίς προβλήματα. φυτά όπως είπα τώρα δεν υπάρχουν, ούτε ζουμιά ρίχνω. Ψάρια: 10 καρδινάλιοι, 9 rednose tetra και 5 ΣΑΕ. Ταϊζω εδώ και καιρό πολύ λίγο. το ενυδρείο δεν το χτυπάει ο ήλιος, αν και το δωμάτιο είναι φωτεινό. προχωρώ σε πλήρη συσκότιση και βλέπουμε. |
|
||||
|
||||
![]()
Αφου δεν εχεις φυτά, τα πραγματα ειναι απλά.
Σβυνεις τα φωτα τελειως για μερικες μερες και η πρασινη θα υποχωρησει. Γενικα 11 ωρες ειναι πολλες.. Με λιγα φυτα γινεται και με 8-9... |
|
|||
|
|||
![]()
νέα από το μέτωπο:
συμπληρώνονται δύο μέρες πλήρους συσκότισης. Τοποθετήθηκαν μεγάλα κομμάτια μαύρου χαρτονιού στις ελεύθερες πλευρές. μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του τζαμιού έμεινε ακάλυπτο, αλλά σε γενικές γραμμές το ενυδρείο ήταν σκοτεινό. προ ολόγου έκανα ένα έλεγχο για τν κατάσταση που επικρατεί. Δυστυχώς, η άλγη δεν υποχώρησε, ούτε όμως και αναπτύχθηκε. σαν να μην πέρασε μια μέρα... Τι κάνω? συνεχίζω τη συσκότιση κι άλλες μέρες (και πόσες), ή ανάβω φώτα και επανέρχομαι με την θεραπεία αργότερα? |
|
||||
|
||||
![]()
Η συσκοτιση πρεπει να ειναι πληρης. Να μην μενει κανενα σημειο που μπορει να εισελθει φως. Η συσκοτιση ομως χρησιμοποιειται για την αντιμετωπιση κυριως της bga. Τις περισσοτερες απο τις υπολοιπες μαλλον δε θα τις επηρεασει αμεσα.
|
|||
|
|||
![]()
Ειχα κάποτε και εγώ πρόβλημα με πράσσινη τριχοειδή άλγη...σε ενυδρείο μονο με ψάρια, έκανα πολλά και διάφορα μέχρι να βρεί την ισσοροπία του.
Η συσκότιση ειναι μια προσωρινή λύση.Το πρόβλημα μπώρει να ξαναεμφανιστή... Εγώ στην θέση σου αν ήθελα να μην έχω φυτά στο ενυδρείο θα άλλαζα της λάμπες με 2 τύπου cool-white αυτές δεν εκπέμπουν πολύ μπλέ και κόκκινο σαν αυτές που έχεις τώρα, η άλγη ειναι φυτό και ευνοείτε από την fluora και την oceanic. Κάνε αλλαγές νερού 2 φορές την εβδομάδα το 1/4 μέχρι το ενυδρείο να βρεί την ισσοροπία του. Και πρόσεχε την ποσότητα της τρωφής που δείνεις στα ψάρια. Επίσης κάνε και ένα τεστ για φώσφορο, γιατί....κάμια φορά το πρόβλημα μπορεί να ειναι στο νερό του δικτύου... ![]() ..ολά αυτά εμπειρικά στο δικό μου ενυδρείο..ελπίζω να μην σε μπέρδεψα.. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καφέ άλγη | pepe72 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 09-06-07 12:52 |
Καφέ άλγη | geokary | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 04-06-07 00:23 |
Κόκκινη άλγη ??? | Lsourtzo | Γενικά - Αναγνωρίσεις ειδών | 28 | 13-04-07 16:36 |
Πράσινη άλγη... | daukalion | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 17-06-05 19:14 |
Βοήθεια..(άλγη) | gemini_str | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 21-07-04 10:16 |