Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-05-07, 08:01
Το avatar του χρήστη stav
stav Ο χρήστης stav δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

[quote=in the pond;178287]στρογγυλές μπίλιες.
.
3. Τα χρυσόψαρα ονομάζονται κρύου νερού οπότε δεν χρησιμοποιούμε θερμάστρα. Πόσους βαθμούς κελσίου τα τα έχεις?
-------------------------
Ειναι λαθος οτι δεν χρειαζονται θερμαντικο σωμα.Μια θερμακρασια 23 με 24
βαθμους ειναι καλη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-05-07, 08:28
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

[quote=stav;178432]
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από in the pond Εμφάνιση μηνυμάτων
στρογγυλές μπίλιες.
.
3. Τα χρυσόψαρα ονομάζονται κρύου νερού οπότε δεν χρησιμοποιούμε θερμάστρα. Πόσους βαθμούς κελσίου τα τα έχεις?
Ειναι λαθος οτι δεν χρειαζονται θερμαντικο σωμα.Μια θερμακρασια 23 με 24
βαθμους ειναι καλη.
Με όλο τον σεβασμό, εδώ θα διαφωνήσω. Υπάρχουν αποδείξεις ότι τα χρυσόψαρα δεν ανέχονται ψηλές θερμοκρασίες!
Μην ξεχνάς φίλε μου ότι τα χρυσόψαρα προέρχονται από Κίνα μεριά και δεν είναι τροπικά. Οι χειμώνες εκεί δεν κρατάνε τις θερμοκρασίες στους 22 βαθμούς. Θάλεγα ότι είναι στον κύκλο της ζωής τους,η εποχιακή διαφορά στις θερμοκρασίες. Τον χειμώνα μπορούν να αντέξουν φυσιολογικά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Απλά αλλάζει ο μεταβολισμός τους, κινούνται αραιά και τρέφονται ελάχιστον. Αυτό μπορείς άνετα να το δεις σε λίμνες.
Γι' αυτό εξ'άλλου ονομάζονται και κρύου νερού.
...και για να μην παρεξηγούμαι, οι θερμοκρασίες που ανέφερες, είναι καλές για χρυσόψαρα αλλά μιλάμε για τις μέγιστες υποφερτές.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 29-05-07 στις 08:28 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-05-07, 22:56
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

[quote=in the pond;178438]
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stav Εμφάνιση μηνυμάτων

Με όλο τον σεβασμό, εδώ θα διαφωνήσω. Υπάρχουν αποδείξεις ότι τα χρυσόψαρα δεν ανέχονται ψηλές θερμοκρασίες!
Μην ξεχνάς φίλε μου ότι τα χρυσόψαρα προέρχονται από Κίνα μεριά και δεν είναι τροπικά. Οι χειμώνες εκεί δεν κρατάνε τις θερμοκρασίες στους 22 βαθμούς. Θάλεγα ότι είναι στον κύκλο της ζωής τους,η εποχιακή διαφορά στις θερμοκρασίες. Τον χειμώνα μπορούν να αντέξουν φυσιολογικά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Απλά αλλάζει ο μεταβολισμός τους, κινούνται αραιά και τρέφονται ελάχιστον. Αυτό μπορείς άνετα να το δεις σε λίμνες.
...και για να μην παρεξηγούμαι, οι θερμοκρασίες που ανέφερες, είναι καλές για χρυσόψαρα αλλά μιλάμε για τις μέγιστες υποφερτές.
Μην ξεχναμε οτι πολλες fnacy ποικιλιες ομως δεν αντεχουν με τιποτα χαμηλες θερμικρασιες.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-05-07, 00:16
Το avatar του χρήστη Blanch
Blanch Ο χρήστης Blanch δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Έχει γίνει ανάλογη συζήτηση και εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13128
Παλιά 30-05-07, 13:45
Το avatar του χρήστη jimfytakis
jimfytakis Ο χρήστης jimfytakis δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Καβαλα.....
Προεπιλογή

[quote=in the pond;178438]
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stav Εμφάνιση μηνυμάτων

Η Κινα δεν βρισκεται κοντα στο δικο μας γεωγραφικο πλατος?Αν δεν κανω λαθος θυμαμαι απο τη γεωγραφια οτι το κλιμα της ειναι υποτροπικο.Αρα θεωριτικα δεν πρπει να ξεπερναει τους 25βαθμους,οπως και η Ιαπωνια,ε?
Παλιά 01-06-07, 08:08
eon123 Ο χρήστης eon123 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

[quote=jimfytakis;178903]
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από in the pond Εμφάνιση μηνυμάτων

Η Κινα δεν βρισκεται κοντα στο δικο μας γεωγραφικο πλατος?Αν δεν κανω λαθος θυμαμαι απο τη γεωγραφια οτι το κλιμα της ειναι υποτροπικο.Αρα θεωριτικα δεν πρπει να ξεπερναει τους 25βαθμους,οπως και η Ιαπωνια,ε?
Παιδια μην τα ισωπεδωνουμε ολα, η Κινα ξεκιναει πιο χαμηλα απο το Ντουμπαι
21° 04'00 Ν , 101° 36' 34'Ε και φτανει βορεια πιο ψηλα σχεδον και απο την Φιλανδια 53°20'48'Ν ,123 °14'26 Ε
Ετσι μποει να εχει οτι κλιμα μπορεις να φανταστεις
Παλιά 01-06-07, 08:19
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

[quote=eon123;179370]
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jimfytakis Εμφάνιση μηνυμάτων
Παιδια μην τα ισωπεδωνουμε ολα, η Κινα ξεκιναει πιο χαμηλα απο το Ντουμπαι
21° 04'00 Ν , 101° 36' 34'Ε και φτανει βορεια πιο ψηλα σχεδον και απο την Φιλανδια 53°20'48'Ν ,123 °14'26 Ε
Ετσι μποει να εχει οτι κλιμα μπορεις να φανταστεις
Ναί, συμφωνώ.

Οι βιότοποι με τα χρυσόψαρα όμως δεν βρίσκονται διάσπαρτοι κατά μίκος και κατά πλάτος της έκτασης αυτής της αχανή χώρας. Το ίδιο συμβαίνει και με την Ιαπωνία με τα ΚΟΙ αν και πολύ μικρότερη σε έκταση.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-06-07, 08:35
Το avatar του χρήστη mikele
mikele Ο χρήστης mikele δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: thessaloniki
Προεπιλογή

το προβλημα ειναι ο χωρος παιδια ....στη φωτο που ειδαμε φαινονται πολυ στριμωγμενα τα ψαρακια εκει μεσα και ειναι και μεγαλουτσικα αν δεν κανω λαθος......γιαυτο ειναι και νευρικα οπως παρατηρησεις εσυ..... χρειαζονται μεγαλυτερο ενυδρειο η να τα αλλαξεις και να βαλεις τετρα ή ζωοτοκα.......
  4. no2 0-0.3mg/l
  5. no3 12.5mg/l
  6. nh4nh3 omg/l
  7. po4=1mg/l
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-06-07, 11:31
Το avatar του χρήστη oranda
oranda Ο χρήστης oranda δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

Γεια σας!
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τις συμβουλές σας.
Σαββατοκύριακο και ελεύθερο το ιντερνετ για μένα επιτέλους από τους γονείς!

Τελικά έβαλα αλάτι, δεν ξέρω εάν βοήθησε αλλά σταμάτησαν να είναι παρκαρισμένα σαν αυτοκινητάκια στον πυθμένα.
Η θερμοκρασία είναι 24 βαθμούς.
Εκείνο που δεν ξέρω είναι πως θα κατεβάσω την θερμοκρασία σε λίγο που θα πιάσουν οι ζέστες. Να ρίχνω παγάκια? Χαζή σκέψη?
Για το ενυδρείο μου βρήκα τα παρακάτω στοιχεία
Φίλτρο.
E.H.E.I.M gmph & cokg
Type 2007 80 0
Best Nr 0907 01 0
Serie 05111/1
1/std 240
v-230 Hz 50 w3
ipX8
35c
Φωτισμός- λάμπα
Mp MULLER & PFLEGER
Type 0520609
Serie 101305
Volt – 230
Hz – 230
Campe 1X 15 watt T8

Για θερμότητα έχει κάτι που γράφει
50w 220 340v-
Max 60L
Τι σημαίνουν τώρα όλα αυτά? Αξίζουν τίποτα?

Αγαπητέ in the pond (Βασίλη σε ευχαριστώ για την ονομασία των τεστ. Θα παρακαλέσω τον μπαμπά να πάει να μου τα πάρει γιατί εγώ όπου και να πάω με κοιτάνε με μισό μάτι.
Ακόμη θέλω να σου πω ότι να πάρω μεγαλύτερο ενυδρείο είναι αδύνατον. Αυτό είναι δώρο για τα γενέθλια μου (από πέρσι το ζητούσα) και φυσικά δεν θα μου πάρουν πιο μεγάλο ότι και να κάνω.
Ξεκινάω το διάβασμα πάλι και ταυτόχρονα αναφέρω ένα σωρό απορίες που έχω στο – Αρχάριοι θαλασσινού νερού- στο ποστ -Ένα πακετάκι ερωτήσεων από έναν τελείως άσχετο αλλά με πολύ μεράκι να μάθει τα πάντα.- γιατί μάλλον σε εκείνη την ενότητα ανήκουν οι ερωτήσεις μου.
Παλιά 29-05-07, 08:52
eon123 Ο χρήστης eon123 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Προεπιλογή

Φιλε Θανάση καλημέρα
επειδη μαλλον τρομοκρατηθηκες απο την συσωρευμενη πληροφορια ,ηρεμια και ολα θα γινουνε
παιδια καλα τα τεστ και χρειαζονται αλλα προς θεου ηρεμια αν εγω με την εμπειρια του θαναση ακουγα ολα αυτα μαζεμενα μαλλον θα αλλαζα χομπυ
1)εγω πιστευω πως ειτε εκανε στρωσιμο ειτε οχι το ενυδρειο του τωρα ειναι ενταξει απο αποψη βιολογιας και θα φανει οταν κανει τα τεστ
2)μαλλον υπερβολικη αγαπη και ενθουσιασμος τον οδηγησε σε υπερβολικο ταισμα (ολοι το παθανε αυτο στην αρχη)
θαναση εγω σου προτεινω να τους κανεις λιγη διαιτα και να προσεξεις την θερμοκρασια που πιθανον να σου ανεβηκε αυτες τις ημερες (η θερμοκρασια που σου προτεινε ο φιλος ειναι μια καλη θερμοκρασια .
ενοειτε πως τα τεστ θα τα κανεις για να ξερεις που βαδιζεις.
καλη συνεχεια
Φιλε Βασιλη εχεις απολυτο δικιο τα χρυσοψαρα ζουν απο 4-28°C
και αν μπορουσαμε να τους δωσουμε ολες αυτες τις θερμοκρασιες στην διαρκεια του ετους σε συνδιασμο με την αντιστοιχη φωτοπεριοδο τοτε θα ηταν και ευτυχησμενα
ευτυχως που στις λιμνες αυτο το κανει η φυση

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eon123 : 29-05-07 στις 08:52 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-05-07, 09:07
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Στην προσπάθεια μου να βοηθήσω τον μικρό μας φίλο, ίσως τελικά να τον τρομοκράτησα. Ζητάω ταπεινά συγνώμη γι' αυτό μικρέ φίλε.

Ο φίλος eon123 έχει τελικά δίκαιο, γιατί δεν αντελίφθηκα εξ' αρχής ότι έχεις μέσα στο ενυδρείο σου τα ψαράκια σου για δύο μήνες.

Τα ίδια τα ψαράκια σου, έπαιξαν τον ρόλο των πειραματόζωων για το απαραίτητο στρώσημο του ενυδρείου σου.

Αυτό θα πρέπει να το προσέξεις την επώμενη φορά που θα αγοράσεις καινούργιο ενυδρείο.

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές