|
|
|||
|
|||
![]()
Με την ευκαιρία αυτή σας παρουσιάζω το δικό μου D.I.Y φωτιστικό.
Αποτελείτε από 8ΧΤ5 54W και είναι εντελώς αθόρυβο. Ευχαριστώ Γιάννος Σάββα |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννο, δεν το συζητώ. Νομίζω είναι καιρός να το παρουσιάσεις.
|
|||
|
|||
![]()
Γιάννο κάθε πότε τις αλλάζεις τις Τ5?
|
|||
|
|||
![]()
Οι κατασκευαστές μιλούν για 6 μήνες.
Εγώ θα τις αλλάζω κάθε χρόνο. Ευχαριστώ Γιάννος Σάββα ------------------------- Παράθεση:
Εδώ να αναφέρω ότι υπάρχουν στην αγορά λάμπες οι οποίες το γιαλί που είναι κατασκευασμένες είναι uv-stop. Ευχαριστώ Γιάννος Σάββα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yiannossavva : 26-05-07 στις 22:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Eφόσον το φωτιστικό είναι κρεμαστό μπορεί κανείς (όπως εγώ) να το φέρει στην ίδια ευθεία με το πάνω μέρος του ενυδρείου (που εμένα έχει επένδυση ξύλου) και με αυτόν τον τρόπο να μην υπάρχει τρόπος να "δραπετεύσει" φώς προς άλλες κατευθύνσεις.
Τώρα για να πάθει εγκαύματα μάλλον θα έκανε solarium με τις ΜΗ. ![]() Ξαναλέω πως ακόμα και το απλό τζάμι παρακρατεί ικανοποιητική ποσότητα ακτινοβολίας. Αν όμως θέλετε οπωσδήποτε τζάμι uv stop, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί? Εδώ?
|
|||
|
|||
![]()
Οι βάσεις που εφαρμόζουν οι λάμπες PC και οι Τ5 είναι οι ίδιες με τις κοινές φλορέντζες?
Το μόνο επιπλέον που χρειάζονται είναι το ballast? |
|
|||
|
|||
![]()
Αν εννοείς εκεί που πατάει (κουμπώνει για την ακρίβεια) η λάμπα, όχι δεν είναι τα ίδια. Διαφορετικά για τις Τ8 για τις Τ5 και για τις P.C.
Ναι χρειάζεται το κατάλληλο ballast τα ντουί και την κατάλληλα καλωδίωση. Επίσης καλό θα είναι να μπουν και ανεμιστηράκια για να διώχνουν τον θερμό αέρα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ | Tolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 26-01-10 22:21 |
Μονο αρσενικα ψαρια στο ενυδρειο ;;; | Tolis | Malawi | 5 | 02-01-03 17:25 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 21-12-02 01:02 |
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ "ΑΣΦΑΛΕΣ" ΕΝΥΔΡΕΙΟ ? | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 13-12-02 23:26 |
φωτιστικο για νεο ενυδρειο με ΔΙΣΚΟΥΣ | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 11-12-02 04:14 |