Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής

Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-05-07, 18:58
Το avatar του χρήστη Kostas G.
Kostas G. Ο χρήστης Kostas G. δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator

Περιοχή: Γλυφάδα
Προεπιλογή

Ναι το έχω μελετήσει...
Οι αντλείες που θα χρησιμοποιήσω έχουν ρυθμιζόμενη ροή και επομένως τις ρυθμίζω ανάλλογα με τις ανάγκες και το τι προσωμοιώνω...Επίσης τα ψάρια που θα μπούν έρχονται όλα από το κύριο ποτάμι που έχει δυνατή ροή παντού σχεδόν...Και επιπλέον θα υπάρχουν πολλά και πολύ μεγάλα ξύλα τα οποία θα κόβουν δραματικά τη ροή και θα δημιουργού και πιο ήσυχες περιοχές,όπως και στη φύση...Επιπλέον οι σπηλιές που θα υπάρχουν θα προσφέρουν και αυτές ένα ήσυχο μέρος για ξεκούραση αν κάποιο ψάρι την θέλει...Γενικά πάντως πάω στοίχημα οτι όλοι οι pleco θα συγκεντρώνονται και θα κάθονται στα μέρη με τη μεγαλύτερη ροή Μόνο στα Copella ίσως να μην πολυαρέσει η ροή αυτή αλλά θα φροντίσω να υπάρχουν μέρη με φυτά και για αυτά...¶σε που οι ρίζες από τα επιπλέοντα θα δημιουργούν πιστεύω αυτά τα πιο ήσυχα μέρη που θέλουν τα ψάρια αυτά για να ξεκουράζονται...
Παλιά 22-05-07, 19:10
Το avatar του χρήστη crazyio
crazyio Ο χρήστης crazyio δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλκίδα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην crazyio
Προεπιλογή

Ωραίος !
Εν αναμονή λοιπόν ...

Ιωσάς
Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something.

I guess Ill always be a soldier of fortune....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-07, 19:31
Το avatar του χρήστη mios
mios Ο χρήστης mios δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΚΗΦΙΣΙΑ
Προεπιλογή

Κώστα επειδή σκέφτομαι να κάνω ένα παρόμοιο μήπως μπορείς να αναφέρεις το οικονομικό (έστω και σε πμ) γιατί ακόμα περιμένω απάντηση σε mail που τους είχα στείλει πριν μήνες.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-05-07, 15:07
Administrator

Προεπιλογή

Ναι...

mios,
Ο λόγος που δεν αναφέρω το κόστος ακόμα είναι οτι απλά δεν το ξέρω ακόμα με σιγουρια...Στην προσφορά την αρχική έκανα πολλές αλλαγές,οι οποίες άλλες προβλέπεται να ανεβάσουν λίγο την τιμή,και άλλες να την κατεβάσουν αρκετά την τιμή,οπότε και δεν ξέρω τελικά πόσο θα μου βγει...
Θα σου στείλω με pm μια εκτίμηση και την αρχική προσφορά...
Παλιά 24-05-07, 14:55
oldfriend
Guest

Προεπιλογή

Πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα η προσπάθεια "προσομείωσης" ενός βιότοπου κι απ' οτι φαίνεται φίλε "Kostas G." ξεκινάς πολύ δυνατά.

Απο τις μέχρι τώρα περιγραφές σου μοιάζει αρκετά περίπλοκη και απαιτητική η όλη κατασκευή.

Επειδή δεν έγινε αρκετά σαφές μέχρι τώρα, ο λειτουργικός και τεχνικός σχεδιασμός του ενυδρείου σου έχει γίνει απο σένα τον ίδιο ή απο τον κο Αντωνακάκη;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-05-07, 10:01
Το avatar του χρήστη ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ Ο χρήστης ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΒΕΡΟΙΑ
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
Προεπιλογή

καλημερα φιλε μου και απο μενα.Το ενυδρειο που κανεισ το φανταζομαι και γω καποια στιγμη στο σπιτι μου αλλα οχι τωρα στα κοντα τουλαχιστον διοτι εχω πολλεσ μεταθεσεισ ακομα στην καριερα μου...
Περιπου ιδιο ενυδρειο εχω κανει και γω για εναν φιλο μου και ειναι αν θελεισ να το δεισ στην παρουσιαση των ενυδρειων μου το τριτο στη σειρα.
κατασκευαστηκα το εκανα και ουτε ξερω τι απογινε διοτι επειτα εφυγα στο εξωτερικο.σημερα φανταζομαι θα εχει αξιοποιηθει σωστα....δεν εχω βρεθει ακομα με το παιδι διοτι εχω περιπου 20 μερεσ περιπου που επεστρεψα (ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ) και δεν εχω καν αποψη για το πωσ ειναι τωρα πλεον..
οταν τελειωσε η κατασκευη την ζηλεψα τοσο που δεν ηθελα να του την δωσω.
ηταν τοσο μεγαλο που (200χ50χ70) φανταζοσουν διαφορα για την αξιοποιηση του.
η δουλεια μου δεν επιτρεπει τετοια γουστα δυστηχοσ και ετσι δεν θα χαρω φανταζομαι ποτε ενα τοσο μεγαλο ενυδρειο,τουλαχιστον τωρα στα κοντα.
περιμενω με το καλο να το κανεισ οπωσ το φανταζομαστε τελειο ολοι μασ και περιμενουμε φωτο σου.
Παλιά 29-05-07, 15:27
Administrator

Προεπιλογή

Ο κυρίως σχεδιασμός έγινε από εμένα,ρωτώντας φυσικά και λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη και τις προτάσεις του κ. Αντωνακάκη και κ. Καμαρινού για πράγματα που δεν ήξερα(π.χ. υπερχείληση που δεν ήξερα πόσο μεγάλη πρέπει να γίνει για να κατεβάζει τα λίτρα που ήθελα αλλά και στο φάρδος των χωρισμάτων του sump οπου συζύτησα με τον κ. Ανδρεα Καμαρινό τα υπερ και κατά των διάφορων μεγεθών στις θήκες υλικών...).Επίσης ο σχεδιασμός της διάταξης και της αξιοποίησης του χώρου της βάσης του ενυδρείου έγινε με τη βοήθεια τους κ. Καμαρινού επίσης και τον ευχαριστώ πολύ

Μάριε,
Σου εύχομαι να αποκτήσεις και εσύ ένα τέτοιο ή και μεγαλύτερο σύντομα

Τρίτη σήμερα και ελπίζω να έρθει το ενυδρείο...Θα φανεί...
Παλιά 01-06-07, 19:14
Administrator

Προεπιλογή

Όπως θα καταλάβατε,ούτε την Τρίτη ήρθε το ενυδρείο...
Με πήρε όμως τηλέφωνο και κανονίσαμε για Παρασκευή 11:00 η ώρα και μου είπε πως έκλεισε ήδη μεταφορική για τότε!!!

Σήμερα λοιπόν το πρωί,10:30 το κουδούνι κελάηδησε και ήταν ο Αντωνακάκης με το γιό του!!!Κατέβηκα αμέσως κάτω και τι να δώ όλα ήταν μπροστά στην είσοδο!!!
Τα κατεβάσαμε μετά όλα στο υπόγειο και τότε τράβηξα και τις πρώτες φωτογραφίες...
Ορίστε,πάρτε μια γεύση...

Η βάση...

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3 (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές