|
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ απόλυτα με τον Sir ετσι όπως ειναι οι τρύπες δημιουργούνται δίνες και δεν αποδίδουν τα ανεμιστηρακια
Η ανοιξε τελιως τες τρυπες η βαλε αποστατες γυρο στο 1 εκ. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν ηταν εντελως γυμνο το ανεμιστηρακι απο την πλευρα που ρουφουσε θα ηταν το καλυτερο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
σκευτομαι να κοψω το καπακι τελειως και να κολησω στην ανοιχτη επιφανεια ενα κοματι σιτα με λιγη σιλικονη περιμετρικα να μην ειναι και τελειως ανοιχτο θα δουλεψει λετε?
|
||||
|
||||
![]()
Πέραν αυτών θα σου πρότεινα να βάλεις και ένα ανεμιστηράκι να τράβαει τον αέρα προς τα έξω. Αν το κάνεις, καλό θα είναι να το βάλεις από την αντίθετη μεριά του καπακιού από όπου έχεις βάλεις τώρα τα δύο ανεμιστηράκια που φυσάνε προς τα μέσα.
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι θα βαλω ενα μικρο 4 cm να το κανει μιας και εχω και την τρυπα για το ταισμα αν και δεν εχω μεγαλη θερμοκρασια μεσα αφου το ballast που εβγαζε τρελη ζεστα βγηκε εξω!οποτε το κοβω το καπακι να δουμε λετε ε?τιποτα αλλο δεν παιζει ετσι?οπως να ναι λιγα?
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου αυτή είναι η δική μου πατέντα.
Αφαίρεσα τα καπάκια του ενυδρείο και έκοψα κόντρα πλακέ θαλάσσης ακριβώς στις ίδιες διαστάσεις... Έκανα με πριόνι/ποτηράκι 2 τρύπες και έβαλα τα 2 ανεμιστηράκια (το ένα βάζει αέρα και το άλλο βγάζει). Τα σύνδεσα και με τον elliwel και από προχθές η θερμοκρασία σταθερά 26.. Σήμερα μόνο και ίσως αύρια να ανεβάσω λιγάκι θερμοκρασία μόνο και μόνο επειδή αφαίρεσα τα ξύλινα καπάκια για βαφή (μαύρη) μόνο στην εξωτερική πλευρά.. Αφού στεγνώσουν καλά θα ξανατοποθετηθούν.. Ελπίζω να βοήθησε η mini παρουσίαση μου.. |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ καλο απλα το καπακι μου ανοιγει ολοκληρο και στεκεται σε ενα σατντ σαν καπο αυτοκινητου αρα μη εφαρμοσιμο!
|
||||
|
||||
![]()
Το πρώτο λάθος που έκανες ήταν να διώξεις τα mbuna αλλά ας μην αναδρομώ!
![]() ![]() ![]() Το δεύτερο λάθος, θα το λύσεις άμεσα με αυτό που λες εδώ, μόνο που αντι για σίτα, βάλε τα συρμάτινα guards (όπως αναφέρει και ο sir) που έχουν οι ανεμηστήρες στα PC μας, (λιγότερη δουλειά έτσι): |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=mmbuna;174739]Το πρώτο λάθος που έκανες ήταν να διώξεις τα mbuna αλλά ας μην αναδρομώ!
![]() ![]() ![]() [quote] γιαννη αυτο δεν το χω μετανιωσει γιατι τα λιτρα μου δεν ηταν ικανα να κκαλυψουν τις αναγκες τους και πιστευω συντομα θα γινοταν της τρελης εκει μεσα!τους τη φυλαω ομως για μεγαλυτερο τανκ μη ψαρωνεις τα χω στο μυαλο μου! ![]() ευχαριστω ολους για τις προτασεις αρχισαν τα πειραματα και βλεπουμε!
|
||||
|
||||
![]()
παιδια βοηθηστε ειμαι σε απογνωση εκοψα το καπακι οπως ειπαμε και εβαλα ενα κομματι σιτα οπως βλεπεται στη φοτο και εκανα τις παρακατω μετρησεις
16:45 ενυδρειο 27,5 χωρος 28<αρχη λειτουργια στα ανεμηστηρακια> 18:05 ενυδρειο 27 χωρος 26 18:44 ενυδρειο 27 χωρος 26 <τα νευρα μου ![]() πιθανοτερο η πτωση θερμοκρασιας να εριξε την θερμοκρασια στο τανκ παρα τα ανεμηστηρακια οποτε μαλλον το να μην ρουφανε τα ανεμηστηρακια απορριπτεται ρευμα αερα υπαρχει στο ενυδρειο αφου αμα δειτε στη φοτο το ανοιγμα που εχει για ταισμα στην αλλη ακρη βγαζει αερα αν ακουμπησω το χερι μου απο πανω σε σημειο που γυρναει τα flakes εξω απο το ενυδρειο...τι να κανω? θα βαλω αυριο ενα ανεμηστηρακι ακομα για εξαερισμο να δουμε και δουλεια δεν γινεται και ο ηχος μου χει σπασει τα νευρα.... ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε steady, σου προτείνω να βάλεις τα ανεμιστηράκια απο την απ' έξω πλευρά του καπακιού. Πειραματιζόμενος στο δικό μου 120λτ με ένα ανεμιστηράκι και παρόμοια πατέντα με την δικιά σου παρατήρησα τα εξής.
α)Οταν είχα το ανεμιστηράκι απο μέσα η θερμοκρασία στο ενυδρείο απλά δεν έπεφτε, η αργούσε τραγικά να μειωθεί. Μια ερμηνεία που δίνω στο φαινόμενο είναι οτι το ανεμιστηράκι τραβούσε ζεστό αέρα απο τις λάμπες οπότε δεν κάναμε δουλειά. Δεν ξέρω αν στέκει σαν εξήγηση... β)Οταν έβγαλα το ανεμιστηράκι απ'έξω απο το καπάκι τα αποτελέσματα ήταν σαφώς καλύτερα και η θερμοκρασία έφτανε στα επιθυμητα επίπεδα πολύ γρηγορότερα. Να σημειώσω οτι το ανεμιστηράκι είναι συνδεδεμένο με τον Eliwell οπότε δεν μπορώ να σου πω οτι σε 3 ώρες λειτουργίας η θερμοκρασία έπεσε π.χ. 3 βαθμούς. Το έχω ρυθμίσει να ξεκινάει λειτουργεία στους 27 και να σταματάει στους 26,8. Στην πρώτη περίπτωση (με τρεις λάμπες αναμμένες) χρειάζονταν περίπου 1,5 (!!!) ώρα για πτώση θερμοκρασίας 0,2 στην δεύτερη 20 λεπτα. Ελπίζω να βοήθησα ΥΣ1: Στην θέση σου την σίτα θα την έβγαζα αν έβαζα τα ανεμιστηράκια απ'έξω ΥΣ2: Το δεύτερο ζεύγος με ανεμιστηράκια που έχεις γύρνα τα να χτυπάνε και αυτά την επιφάνεια του νερού. ΥΣ3. Προμηθεύσου temp controller γιατι εκτός απο σταθερή θερμοκρασία σου προσφέρει και μικρή εξάτμιση νερού. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Περι φυτων.Τι κανω λαθος? | kostas_k | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 36 | 21-04-06 00:58 |
ενυδρειο 150 λιτρων αν δεν κανω λαθος | marios400 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 28-03-06 10:17 |