Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Δίσκοι

Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 07-05-07, 14:23
Theokyr Ο χρήστης Theokyr δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Θα κάνω τώρα τον δάσκαλο: Όταν σου λέγαμε να αγοράσεις τουλάχιστον 3-4 δίσκους και να τους βάλεις όλους μαζί τους δίσκους κάτι ξέραμε... (αυτό θα περιόριζε το κατά τα άλλα φυσιολογικό φαινόμενο). Δέξου το δεν έχεις υπομονή για ενυδρείο, αγόρασε... μπονσάι.

Θ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-05-07, 14:32
Το avatar του χρήστη Carebean pirate
Carebean pirate Ο χρήστης Carebean pirate δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: cy
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Carebean pirate
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tolis Εμφάνιση μηνυμάτων
βαλε κι αλλα φυτα και ξυλα - αλλαξε λιγο τη διακοσμηση
Mompani εχω ένα στη μία άκρη του ενυδρείου...(Θυμάστε τη φωτογραφίες που σας έδειξα) Θα βάλω ακόμα ένα στην άλλη μεριά του ενυδρείου και να φυτεψω πολλά φυτά στις ακριες και στη μέση και να προσπθήσω να στρώσω καπιο μικρό είδος φυτου μπροστα.Θα βάλω και ανουμπίες και java moss+java ferm και νμζ θα γίνει καλό....

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Theokyr Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα κάνω τώρα τον δάσκαλο: Όταν σου λέγαμε να αγοράσεις τουλάχιστον 3-4 δίσκους και να τους βάλεις όλους μαζί τους δίσκους κάτι ξέραμε... (αυτό θα περιόριζε το κατά τα άλλα φυσιολογικό φαινόμενο). Δέξου το δεν έχεις υπομονή για ενυδρείο, αγόρασε... μπονσάι.

Θ.
... .. .
Παλιά 07-05-07, 14:35
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ

Προεπιλογή

Δεν στο ειπα αυτο για αισθητικους λογους. Αλλαζοντας διακοσμηση θα αποπροσανατολισεις τον κυριαρχο δισκο που θα κυτταξει να ξαναφτιαξει την περιοχη του και θα δωσεις την ευκαιρια στον μικροτερα ναχει λιγο περισσοτερες κρυψωνες.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-05-07, 14:40
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Δεν στο ειπα αυτο για αισθητικους λογους. Αλλαζοντας διακοσμηση θα αποπροσανατολισεις τον κυριαρχο δισκο που θα κυτταξει να ξαναφτιαξει την περιοχη του και θα δωσεις την ευκαιρια στον μικροτερα ναχει λιγο περισσοτερες κρυψωνες.
Σας ευχαριστώ πολύ κ.Τόλη...
Θα αγοράσω ακόμα ένα ξύλο μόμπανι μέχρι το τέλος της ευδομάδας..
Μέχρι τότε τι να κάνω με τον φοβισμένο δίσκο που είναι συνέχεια κρυμμένος και τι με αυτόν που τον πειράζει...?
Παλιά 07-05-07, 14:44
Member

Προεπιλογή

Τόλη από την δική μου εμπειρία αυτό που προτείνεις δεν θα είναι αποτελεσματικό. Μετά από μερικές μέρες που ο κυρίαρχος δίσκος συνηθίσει την νέα διακόσμηση το φαινόμενο θα επαναληφθεί. Τι προτείνω εγώ; Ειλικρινά δεν ξέρω... Πάντως σε μία ακραία περίπτωση είχα αναγκαστεί να απομακρύνω το ένα από τα δύο ψάρια.

Θ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-05-07, 14:49
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Τόλη από την δική μου εμπειρία αυτό που προτείνεις δεν θα είναι αποτελεσματικό. Μετά από μερικές μέρες που ο κυρίαρχος δίσκος συνηθίσει την νέα διακόσμηση το φαινόμενο θα επαναληφθεί. Τι προτείνω εγώ; Ειλικρινά δεν ξέρω... Πάντως σε μία ακραία περίπτωση είχα αναγκαστεί να απομακρύνω το ένα από τα δύο ψάρια.

Θ.
Oυφ..δεν θέλω να φύγω κανένα από τους 2... Είναι και οι 2 τους πολυ όμορφοι... (Τώρα ο κυνηγόμενος; δίσκος έχει εμφανίσει 4-5 κάθετες γκρίζες γραμμές που δεν υπήρχαν στην αρχή αλλά εμφανίστηκαν μετά..Πότε θα φύγουν..?)

Θα αλλάξω διακόσμηση και ελπίζω ο δίσκος να σταματήσει το κυνήγι...
Παλιά 07-05-07, 14:52
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ

Προεπιλογή

Ρωτας κατι πραγματα ομως...ποτε θα φυγουν οι μπαρες..θα φυγουν οταν και αν ξεαγχωθει. Σουχουμε πει εδω οτι το καλυτερο θα ηταν ναχεις βαλει ιδιο μεγεθος δισκους ολους μαζι. Κανεις του κεφαλιου σου και μετα τρεχουμε ολοι μαζι να διορθωσουμε τα αδιορθωτα....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-05-07, 14:55
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Ρωτας κατι πραγματα ομως...ποτε θα φυγουν οι μπαρες..θα φυγουν οταν και αν ξεαγχωθει. Σουχουμε πει εδω οτι το καλυτερο θα ηταν ναχεις βαλει ιδιο μεγεθος δισκους ολους μαζι. Κανεις του κεφαλιου σου και μετα τρεχουμε ολοι μαζι να διορθωσουμε τα αδιορθωτα....
Οκ..θα δω τι θα κάνω...
Παλιά 07-05-07, 16:23
Giorgos Ο χρήστης Giorgos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Κορυδαλλός
Προεπιλογή

Παράθεση:
Συμφωνώ. Η πράξη έχει δείξει ότι ο κυρίαρχος θα συνεχίσει τη δουλειά του.....

Πιστεύω ότι η μοναδική λύση είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που πρέπει να κάνεις και γρήγορα... πριν επεκταθούν τα προβλήματα (αρρώστειες κλπ):
- Ενισχύεις επειγόντως τη φίλτρανση
- Ολοκληρώνεις τη διακόσμηση φροντίζοντας να έχεις δημιουργήσει όσες περισσότερες κρυψώνες μπορείς
- Παίρνεις άλλους δύο ή τρεις δίσκους ιδίου μεγέθους με αυτούς που έχεις ώστε να μοιραστεί η επιθετικότητα των πιο κυρίαρχων ψαριών.
- Κάνεις πολύ καλή προσαρμογή και αφήνεις τα φώτα κλειστά μέχρι το επόμενο πρωινό.
- Αφού βάλεις τα άλλα 2-3 ψάρια, φροντίζεις να κάνεις συχνότερες αλλαγές νερού και να ταΐζεις ελάχιστα (μέρα παρά μέρα).

Εγώ τουλάχιστον άμα ήμουν στη θέση σου θα φρόντιζα τα παραπάνω και σύντομα.
Παλιά 07-05-07, 16:41
Member

Προεπιλογή

Νομίζω ότι μοναδική όσο και ουτοπική λύση είναι ο πειρατής (συγνώμη αλλά δεν θυμάμαι το μικρό του) και να αξιοποιήσει την εμπειρία μελών που με τόση υπομονή του την μεταδίδουν. Εγώ συγνώμη αλλά την έχω χάσει... την υπομονή μου.

Το ξαναλέω μήπως και χτυπήσει καμία κουδούνα... Αγαπητέ Πειρατή, αν συνεχίσεις με την προσέγγιση που έχεις μέχρι τώρα θα σου παρουσιάζονται συνεχώς προβλήματα και δεν πρόκειται να ευχαριστηθείς το πολύ ωραίο χόμπυ που έχεις διαλέξει.

Θέοφιλος
ΥΓ1. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τις προτάσεις του Γιώργου.
ΥΓ2. Να προσθέσω ότι οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις από εδώ και πέρα είναι πιθανό να στρεσάρουν τα ήδη στρεσαρισμένα ψάρια ιδίως τον "κατάδικο" (αυτόν με τις ρίγες). Για αυτό είχε πολύ μεγάλη σημασία η σωστή ιεράρχηση των ενεργειών σου πριν την αγορά των δίσκων.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-05-07, 17:26
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Giorgos Εμφάνιση μηνυμάτων
Συμφωνώ. Η πράξη έχει δείξει ότι ο κυρίαρχος θα συνεχίσει τη δουλειά του.....

Πιστεύω ότι η μοναδική λύση είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που πρέπει να κάνεις και γρήγορα... πριν επεκταθούν τα προβλήματα (αρρώστειες κλπ):
- Ενισχύεις επειγόντως τη φίλτρανση
- Ολοκληρώνεις τη διακόσμηση φροντίζοντας να έχεις δημιουργήσει όσες περισσότερες κρυψώνες μπορείς
- Παίρνεις άλλους δύο ή τρεις δίσκους ιδίου μεγέθους με αυτούς που έχεις ώστε να μοιραστεί η επιθετικότητα των πιο κυρίαρχων ψαριών.
- Κάνεις πολύ καλή προσαρμογή και αφήνεις τα φώτα κλειστά μέχρι το επόμενο πρωινό.
- Αφού βάλεις τα άλλα 2-3 ψάρια, φροντίζεις να κάνεις συχνότερες αλλαγές νερού και να ταΐζεις ελάχιστα (μέρα παρά μέρα).

Εγώ τουλάχιστον άμα ήμουν στη θέση σου θα φρόντιζα τα παραπάνω και σύντομα.
Θα τα κανονισω. Μέχρι το τέλος της ευδομάδας θα προσπαθήσω να έχω κάνει τα πιο πανω...

Παράθεση:
Νομίζω ότι μοναδική όσο και ουτοπική λύση είναι ο πειρατής (συγνώμη αλλά δεν θυμάμαι το μικρό του=Χριστόφορος) και να αξιοποιήσει την εμπειρία μελών που με τόση υπομονή του την μεταδίδουν. Εγώ συγνώμη αλλά την έχω χάσει... την υπομονή μου.

Το ξαναλέω μήπως και χτυπήσει καμία κουδούνα... Αγαπητέ Πειρατή, αν συνεχίσεις με την προσέγγιση που έχεις μέχρι τώρα θα σου παρουσιάζονται συνεχώς προβλήματα και δεν πρόκειται να ευχαριστηθείς το πολύ ωραίο χόμπυ που έχεις διαλέξει.

Θέοφιλος
ΥΓ1. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τις προτάσεις του Γιώργου.
ΥΓ2. Να προσθέσω ότι οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις από εδώ και πέρα είναι πιθανό να στρεσάρουν τα ήδη στρεσαρισμένα ψάρια ιδίως τον "κατάδικο" (αυτόν με τις ρίγες). Για αυτό είχε πολύ μεγάλη σημασία η σωστή ιεράρχηση των ενεργειών σου πριν την αγορά των δίσκων.
..........

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές