|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν, τελικά αποφασίσαμε να:
1. Αλλάξουμε το μέγεθος των λαπτήρων σε 120cm. Μας πέρνει ίσα-ίσα... 2. Να δοκιμάσουμε σε φάσμα απο blue sky και plant Και να το αφήσουμε να τρέξει 2 βδομάδες για να παρατηρήσουμε αλλαγές. Αυτά. Εσείς τι λέτε;;;;;;; ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Ναί. Ναι τις αλλάζω για πλάκα... ![]() 128cm ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dessert : 28-04-07 στις 15:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σε 70 εκατοστα με Τ8 δε γινεται δουλεια.
Τ5 με κλειστα ματια (γιατι σε τυφλωνουν και απο το φως ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε watt δεν θα έχω και τεράστια διαφορά, αλλά σε lums είναι αρκετά καλή η αλλαγή!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπική μου άποψη, αν σε παίρνει για 1,20m να βάλεις 4 λάμπες Τ8 36W, όπου θα καλύψεις εως και φυτά μεσαίων απαιτήσεων!
Αν σκοπεύεις σε υψηλών αργότερα, είτε προσθέτεις Τ8 (αν έχεις χώρο) ή ξεκινάς από τώρα με 2xΤ5 54W 1,15m (όπως πρότεινε ο vasilakis) και αργότερα πάλι προσθέτεις... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Genirous : 29-04-07 στις 01:20 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οποιαδηποτε αλλαγη κανεις με το φως , θα πνιγεις στην κυριολεξια με τις αλγες...κανε οτι θελεις,αλλα πααααααρα πολυ σιγα .......
|
|
||||
|
||||
![]()
Ρε συ Κώστα, έχω πρόβλημα.. Ειδικά χαμηλά ΔΕΝ έχω φως, τα φυτά μου σαπίζουν και δεν θα το αφήσω...
Παρεπιπτώντος Δευτέρα πρωί θα έχεις τηλεφώνημα...!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις ένα θέμα ότι οι λάμπες οι τωρινές δεν είναι σε όλο το μήκος του ενυδρείου (άρα όχι καλή διάχυση φωτός) και επίσης είναι λιγότερης φωτιστικής ισχύος...
Το ζήτημα είναι σε τι φυτά σκοπεύεις να φτάσεις... Τις Τ8 ήδη τις έχεις... Οπότε σκέψου το μέλλον και πράξε ανάλογα, για να μην αγοράζεις 2 και 3 φορές τα ίδια πράγματα (μπάλλαστ, λάμπες κτλ)... ![]() Μεγάλη προσοχή στη συμβουλή του klaz... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Παντως εγω εχω σχηματισει την αποψη μου σχετικα με τις λαμπες...
Οι Τ8 ειναι παρελθον ειδικα αν παιζει και μεγαλυτερο απο 40 cm βαθος. Οι Τ5 ειναι το παρον και οι power compact το μελλον στα φυτεμενα ενυδρεια μας.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγή σε φυτεμένο!!! | ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΟΦΩΚΑΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 13-03-07 15:00 |
Η αλλαγή έγινε | Tzo | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 26 | 11-08-06 17:33 |
αλλαγή Τ8 | Theokyr | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 23-12-05 15:55 |
Ευχάριστη αλλαγή | johnny98130 | Greek Aquarist's Boards | 1 | 05-10-04 15:29 |
Θολό νερό μετά απο αλλαγή | tasos | Γλυκό νερό - Γενικά | 27 | 08-08-03 22:16 |