|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν υπαρχει προβλημα, βαλε απο αυτό. ( μεχρι αυριο μπορει να ειναι αργά)
Διαλυσε το πρωτα σε λιγο νερο ενυδρειου. Σε 120λιτρα ενυδρειο ριξε περιπου 200 γραμμαρια. Αυριο αν μπορεις προσθεσε λιγο melafix για το finrot. |
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα να σου πω να ανέβεις Πάρνηθα (στις Υδάτινες Ιστορίες) να σου δώσω απ'ολα ίσως σου είναι δύσκολο αλλά όπως λέει και ο sir ξεκίνα με αυτό το αλάτι που έχεις!
|
||||
|
||||
![]()
Το σκαλαρακι καποτε ηταν σε αλλο ενυδρειο με κιχλιδες.Οταν εφτασε στα χερια μου και μπηκε στα 120λιτρα με ηρεμα ψαρακια ηρεμισε.Πιθανον η βλεννα κατα τη γνωμη ενος πετσοπα να ηταν σημαδι αναρωσης καθως η μια του κεραια ηταν μιση.Εγω δεν εβαλα φαρμακο γιατι χθες τσιμπησα τη θερμοκρασια στους 29 και σημερα δειχνει κιολας καλυτερα.Την ορεξη για φαι ομως ποτε δεν την εχασε.Σας ευχαριστω ολους σας για τη βοηθεια!
|
||||
|
||||
![]()
Απο ποτε η βλεννες ειναι σημαδι αναρρωσης?
Και τι σχεση εχει αυτο με τις "κεραιες". Το αλατι βοηθαει γενικως σε τετοιες καταστασεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Απο θεωρια ξερω το αλατι το βαζουν για να παραχθει περισσοτερη βλεννα λογω διαφορας οσμοτικης πιεσης που ειναι η αμυνα του ψαριου.Παρολα αυτα το συγκεκριμενο αλατι το φοβηθηκα,καθως αν και ελεγε τυροκομικο ειδα στα ψιλα γραμματα ιωδιουχο=θανατος.Τι να πω το πρωι το σκαλαρακι μου εδειχνε αλλο ψαρι!Τωρα με το μολλυ δεν ξερω τι να κανω.Προσεξα καλυτερα το εξογκωμα και δειχνει σαν κατι προσκολλημενο και οχι πεταγμενο λεπι.Φοβαμαι ομως να ριξω αλατι(ενυδρειακο) γιατι αν ειναι πληγη ισως το επιβαρυνει.Αχ μου λειψε το ικ!!Αλατακι 2 βαθμους πανω καλες αλαγες νερου και τερμα το πανηγυρι!!!
|
||||
|
||||
![]()
Το αλατι ειναι φυσικο αντιβιοτικό.
Η διαφορα οσμωτικης πιεσης δεν παραγει βλεννα. Σε περιπτωσεις πληγης βοηθαει, καθοτι λειτουργει ως αντισηπτικό. Επιπλεον, το αλατι, αντιθετα με πολλα φαρμακα δεν εχει αλλες παρενεργειες, στις προτεινομενες δοσολογιες,(εκτος απο τα φυτά που την "ακουν" λιγο..) και γιαυτό το χορηγουμε ακομα και οταν η διαγνωση ειναι ασαφης. Το αλατι εχει μια μικρη ποσοτητα ιωδιου η οποια δεν ενοχλει. Περισσοτερο τα προσθετα ροης μας ενοχλουν, κατι που το τυροκομικο αλατι δεν έχει. Γενικά τα φτηνά συσκευασμένα χονδρα αλατια των σουπερμαρκετ που δεν εχουν επεξεργαστει ειναι γενικως κατάλληλα. Στο συλλογο υπαρχει φυσικο αλατι καταλληλο για ενυδρειακή χρήση. |
|
||||
|
||||
![]()
Πρεπει να ερθω στο συλλογο...Να γνωρισω και απο κοντα κανα συνχομπιστα...Να αγορασω και εφοδια!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
σκαλαρι-γρηγορες αναπνοες | Μικρος | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 06-04-07 22:06 |
σκαλαρι? | naupaktos84 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 22-02-07 01:00 |
Σκαλαρι με ασπρα στιγματα. | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 24-02-06 10:15 |
Αρρωστο Σκαλαρι και Μολυ | Lary80 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 29-08-04 19:16 |