Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Παρουσιάσεις θαλασσινών ενυδρείων > Reef

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 15-04-07, 18:46
mad Ο χρήστης mad δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Προεπιλογή

Εκανα θεραπεία με ένα φαρμακο της ΚΕΝΤ, αλλα την διέκοψα και το ψάρι απεβίωσε, τώρα καθαρίζω και έβαλα ένα YELLOW TANK το οποίο δεν φέρετε φισιολογικά πάει περα δωθε συνέχεια σαν να το ενοχλει κάτι
Μετρήσεις, Αμμωνία=0, Νίτριτ=0, Νίτρατ=10, KH=17, PH=8,4, Phosphate=0, CA=340.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-04-07, 19:09
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Τι να πω ρε παιδί μου όλα τα άσχημα σε σένα τυχαίνουν???
Παλιά 18-04-07, 10:50
Member

Προεπιλογή

Να πώ και το άλλο, τα μαλακά που έχω 1 σαρκόφυτο και 2 sinularia δεν λένε να πάρουνε τα επάνω τους, τους άλλαξα μέρος μήπως εκεί δεν τους άρεσε!!!
αλλά δεν νομίζω ότι φταιει αυτό, το φώς δεν είναι τέλειο, αλλα για αυτά μου είπαν οτι δεν χρειάζεται έντονος πολύ φωτισμός έχω 200 watt.
Οπότε κάτι άλλο συμβαίνη στο ενυδρείο μου και δεν μπορώ να το ανακαλύψω!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-07, 13:53
Member

Προεπιλογή

Ξεκίνησε το (νέο) ενυδρείο, fish only, μπήκε ο βράχος που εξακολουθή μετά από ένα μήνα και κάτι να είναι ακόμη ζωντανός αλλά δεν με ενδιαφέρει πλέον, γιατί μόλις μπει χαλκός θα πεθάνει,δεν υπάρχει fish only χωρίς χαλκό!!!
Το λάθος που έκανα, ήταν να προσπαθήσω να μην βάλω χαλκό στο ενυδρείο μου, και το οποίο απέβη μοιραίο για τα ψάρια, κάποιος είπε καλύτερα να πεθάνουν τα ψάρια, ναι για τα reef, όταν όμως έχουμε ψάρια μεγάλα και ακριβά? η άμμος βγήκε σχεδόν όλη, ίσα που καλύπτει τον πάτο, αυτό το έκανα γιατί έκανα 2 ημέρες να καθαρίσω την βρωμιά που μαζεύτηκε σε μόλις 8 μήνες!! και χωρίς πολλά ψάρια, ακολούθησα την σχολή των Αμερικανών σε αυτό το θέμα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-07, 15:01
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Αυτά που λες βέβαια, είναι προσωπικές απόψεις και μόνο.
Επέτρεψέ μου να μην συμφωνήσω…

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mad
Ξεκίνησε το (νέο) ενυδρείο, fish only, μπήκε ο βράχος που εξακολουθή μετά από ένα μήνα και κάτι να είναι ακόμη ζωντανός αλλά δεν με ενδιαφέρει πλέον, γιατί μόλις μπει χαλκός θα πεθάνει,δεν υπάρχει fish only χωρίς χαλκό!!!

Και βέβαια υπάρχει fishonly χωρίς χαλκό. Αν ξεκινήσεις ένα ενυδρείο χωρίς λάθη και ακολουθήσεις τους γενικούς κανόνες, τότε δεν θα χρειαστείς να βάλεις χαλκό. Αλλά και να δημιουργηθεί πρόβλημα, τότε θα πρέπει να αποσύρεις το άρρωστο ψάρι σε ενυδρείο καραντίνας και εκεί να κάνεις την θεραπεία που ενδείκνυται.
Και μην ξεχνάμε, κανονικά σε όλα τα νέα ψάρια πρέπει να εφαρμόζεται η καραντίνα για ένα με ενάμιση μήνα.

Παράθεση:
Το λάθος που έκανα, ήταν να προσπαθήσω να μην βάλω χαλκό στο ενυδρείο μου, και το οποίο απέβη μοιραίο για τα ψάρια, κάποιος είπε καλύτερα να πεθάνουν τα ψάρια, ναι για τα reef, όταν όμως έχουμε ψάρια μεγάλα και ακριβά?

Τότε προσπαθούμε από πριν να τους παρέχουμε από την αρχή τέλειες συνθήκες για να μην αρρωστήσουν. Βέβαια υπάρχουν και ορισμένα ψάρια που είναι καταδικασμένα εξ΄ αρχής. Αλλά εδώ μιλάμε για υγιή ψάρια χωρίς προβλήματα που αρρωσταίνουν από δικά μας λάθη.
Κάλλιστα στο ενυδρείο μου με ζωντανό βράχο θα μπορούσα να μην έχω καθόλου κοράλλια, αλλά να έχω τα δικά σου ψάρια. Είμαι σίγουρος πως όπως και τα δικά μου ψάρια έτσι και τα δικά σου δεν θα είχαν το παραμικρό πρόβλημα. Τώρα ο διαχωρισμός που κάνεις ανάλογα με το κόστος των ψαριών, είναι άτοπος. Δεν μετράμε μόνο ανάλογα με το κόστος αγοράς. Επίσης ο λευκόστερνος που έχω εγώ είναι σχετικά δύσκολο ψάρι. Να σου πω λοιπόν ότι δεν έχει και ούτε είχε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.
¶ρα αν εγώ στο reefενυδρείο μου (και ίσως επειδή είναι reef), κρατούσα τις σωστές συνθήκες όχι οριακά, αλλά κανονικά, τότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και εσύ δεν θα μπορέσεις να το κάνεις σε οποιοδήποτε ενυδρείο. Είτε είναι reefείτε fishonly.

Παράθεση:
η άμμος βγήκε σχεδόν όλη, ίσα που καλύπτει τον πάτο, αυτό το έκανα γιατί έκανα 2 ημέρες να καθαρίσω την βρωμιά που μαζεύτηκε σε μόλις 8 μήνες!! και χωρίς πολλά ψάρια, ακολούθησα την σχολή των Αμερικανών σε αυτό το θέμα.

Δεν είναι σχολή των Αμερικανών αυτή, αλλά ορισμένων χομπιστών. Το ότι δεν έχουν άμμο για να μην έχουν βρωμιά, είναι η μισή αλήθεια. Απλά δεν θέλουν να έχουν DSB, με όλες τις δυσκολίες του (και ευκολίες βέβαια).
Το ότι είχες βρωμιά κάτω, αυτό σημαίνει ότι η κυκλοφορία σου ήταν λάθος σχεδιασμένη.

Παλιά 10-07-07, 15:27
Member

Προεπιλογή

Αυτή η καραντίνα μας τα χαλάει όλα, εάν μπορούσα και ασφαλώς θα είχα όμως......
Ίσως έχεις δίκιο σε μερικά, όμως reef με αγγελόψαρα,πεταλούδες,τριγκερ κτλ. δεν έχω δεί , ακόμη και το ενυδρείο του water in με την τεράστια υποδομή, χωρίς χαλκό δεν θα ήταν αυτό που είναι, και αυτό σε πιο μικρό είναι το ιδανικό fish only για μένα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-07, 16:39
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
Ίσως έχεις δίκιο σε μερικά, όμως reef με αγγελόψαρα,πεταλούδες,τριγκερ κτλ. δεν έχω δεί,
Μα δεν είπα κάτι τέτοιο....
Είπα ότι όπως σε ένα reef ενυδρείο έχουμε σωστές συνθήκες και ισορροπία σχετικά με τα είδη των ψαριών, έτσι και σε ένα fishonly μπορούμε κάλλιστα να έχουμε ένα ίδιο αποτέλεσμα. Και αυτό το είπα γιατί….

Παράθεση:
κάποιος είπε καλύτερα να πεθάνουν τα ψάρια, ναι για τα reef, όταν όμως έχουμε ψάρια μεγάλα και ακριβά?

Όμως δεν μπορούμε να αγοράζουμε -όπως λες- πανάκριβα ψάρια και να μην διαθέτουμε μια καραντίνα. Όχι μόνο για τα λεφτά μας, αλλά και για τα άμοιρα ψάρια μας....

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές