|
|
||||
|
||||
![]()
Για να ξεκολλήσεις το τζάμι: Ξεκίνα με το ξυραφάκι και κάνε μια αρχή γύρω στους 1-2 πόντους. Πάρε μετά λίγη πετονιά και κρατώντας την με τα χέρια σου από τις δύο άκρες της τεντωμένη πίεσε την προς τα κάτω. Με την πίεση θα σκίσει την σιλικόνη σαν βούτυρο. Τα υπόλοιπα σιλικόνης αφαιρέσε τα με το ξυράφι. Χρησιμοποιήσε τα κλασσικά ξυράφια (τύπου astor) που πουλάνε τα περίπτερα. Πάρε την πεντάδα θα χρειαστεί. Να αποφυγεις τα "κασκαντερικά" με τα φλόγιστρα αν δεν θες να γίνει καμιά χοντρή ζημιά. Πρόσεχε μόνο πως πιέζεις το ξυράφι για να μην γυρίσει και σε κόψει. Το ξυράφι δεν χαράζει τα τζάμια αν το χρησιμοποιήσεις σωστά (παράλληλα με το τζάμι).
Για την βρωμιά: Ξέπλυνε με ζεστο νερό. Πάρε τα χοντρά με ένα πολύ μαλακό πανί. Τα υπόλοιπα με το ξυραφάκι ή κάποια ξύστρα για ενυδρεία (το ίδιο πράγμα είναι βασικά). Στα άλατα τρίψε με χαρτί κουζίνας πτισμένο με ξύδι. Να ξεπλύνεις ολύ καλά το ενυδρείο μετά με χλιαρό νερό μόνο! Καλή επιτυχία! |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ. Θα το προσπαθήσω και θα σας πω τα αποτελέσματα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αντί για πετονιά θα πρότεινα μια μεταλλική χορδή κιθάρας, είναι πολύ πιο ανθεκτική. Προσοχή όμως στα χέρια σου, κόβει πολύ!
|
|
||||
|
||||
![]()
Δοκίμασε για την βρωμια μερικες σταγονες pH minus (εγω εχω της Sera) πανω σε υαλοβαμβακα.Πιστεθω να κανεισ δουλεια.Εγω ετσι καθαριζω το δικο μου και οντωσ βοηθαει πολυ!
|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά επειδή το ενυδρείο το έχω στη δουλειά, και υπάρχει χώρος, το άφησα γεμάτο με νερό και ξύδι για 2-3 ημέρες. Μετά πήγα με μια ξύστρα ενυδρείου και όλα έφυγαν σε μηδέν χρόνο.
Δεν δοκίμασα με το χώρισμα γιατί δεν υπήρχε χρόνος. Πιστεύω όμως με υπομονή, χορδές και ξυραφάκια να τα καταφέρω και εκεί. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καθαρισμός αλάτων από τζάμια ενυδρείου... | Maverick | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 17-05-15 19:42 |
Καθαρισμός Φίλτρου | joncal | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 05-03-07 20:08 |
Καθαρισμός φίλτρου... | parrot | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 24-10-06 22:22 |
Καθαρισμός βυθού | CASPER | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 07-12-05 21:53 |
Καθαρισμός ενυδρείου | petran | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 21-09-05 08:26 |