|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δε ξέρω αν το έχει προσπαθήσει κανείς, αλλά για μια τόσο μικρή λίμνη μια σκέψη που μου έρχεται στο μυαλό είναι να την "επενδύσει εσωτερικά με ... πολυεστέρα. Είναι υλικό που περνιέται με το πινέλο σιγά σιγά και όταν στερεοποιηθεί ουσιαστικά δημιουργεί μια σκάφη πολυεστερική που δεν παθαίνει τίποτα από ήλιο κλπ και φυσικά κρατάει το νερό άψογα. Όπως γίνονται και οι ανάλογες βάρκες. Μόνο που εδώ το καλούπι θα είναι ο ίδιος ο λάκκος. Και τον πολυεστέρα θα μπορούσε να τον εφαρμόσει πάνω σε ένα κοινό πλαστικό για να έχει μια βάση να αρχίσει να πιάνει. Να απλώσει δηλαδή κοινό ναϋλον στον πάτο του λάκκου και να το προσαρμόσει σε όλα τα σπασίματα και εσοχές - εξοχές. Και μετά με ένα πινελάκι να περάσει μερικά στρώματα πολυεστέρα...
Πως σας φαίνεται σαν ιδέα;
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καταπληκτικά!!!! ΑΝ είχε στις διαστάσεις που θέλω θα είχε λυθεί το πρόβλημα. Γιώργο σ' ευχαριστώ. Να είσαι σίγουρος πως δεν θα πάνε χαμένα τα λινκς... έχουμε και συνέχεια.
Για τώρα όμως η λύση σου Κώστα, μου φαίνεται καλή. θα ψάξω στις εταιρίες που συνεργαζόμαστε ( έχουμε χρωματοπωλείο ) κυρίως για να μάθω αν είναι βλαβερό για τα ψάρια. Ευχαριστώωωωωω!!!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Να ρωτήσω κάτι ;;
Ολόκληρο αμπελώνα έχετε....και δεν σε αφήνουν να φτιάξεις μεγαλύτερη λίμνη παρά μόνο μια γούρνα 400 μόνο λίτρων ; ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Με την ευκαιρια ριξε μια ματια εδω http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...hanos12345.htm που περιγραφεται η διαδικασια και εχει φωτος απο την κατασκευη της λιμνης του thanos12345.
Οσο για τον πολυεστερα, ακουγεται πιο ευκολο απο οτι ειναι. Δεν νομιζω καποιος που δεν εχει εμπειρια να καταφερει ευκολα να κανει σωστη δουλεια. Περα απο αυτο νομιζω οτι θα χρειαστει και πλαστικες ινες που βαζουνε ενδιαμεσα για να γινει σταθερη κατασκευη. Απλα λεω οτι θελει ψαξημο.... |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.ktirio.gr/gr/pdf/19/186.pdf
Λίγες κατασκευαστικές πληροφορίες.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω εάν έχεις ήδη πάρει απόφαση αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι πλέγμα μεταλλικό στη χειρότερη περίπτωση κοτετσόσυρμα διπλό και από πάνω τσιμέντο. Στη συνέχεια απλώνεις διπλό ή μονό πλαστικό για θερμοκήπια που είναι φτηνό και θα βρεις εύκολα και στη συνέχεια πάλι κοτετσόσυρμα και τσιμέντο. Το αποτέλεσμα θα είναι μια πλήρης στεγανή λίμνη που θα παραμείνει έτσι για περισσότερο από 10 χρόνια.
Σημεία προσοχής : Το τσιμέντο πρέπει να «πέσει» με τη μία για να είναι ομογενοποιημένο. Καλό είναι να έχεις φτιάξει καλούπι πρώτα (δηλαδή φαντάσου κάτι σαν μια κούτα στο σχήμα της λιμνούλας σου από ξύλο ή χαρτόνι (ξύλο καλύτερα) και να το «κρεμάσεις» πάνω από τη λίμνη. Έτσι όταν πέσει μέσα το τσιμέντο θα πάρει το κατάλληλο σχήμα από την αρχή χωρίς κόπο. Όταν αρχίσει να πήζει το πρώτο στρώμα συνεχίζεις με το πλαστικό και το δεύτερο. Να φροντίσεις μέχρι την ολοκλήρωση να είναι αρκετά υγρό αλλά να μη ρέει το νερό, δηλαδή να το ραντίζεις συχνά για να γίνει καλύτερο το τσιμέντο. Νομίζω ότι η λύση που σου προτείνω είναι η φτηνότερη και ασφαλέστερη. |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά βρήκα νάυλον!!!
![]() Ψάχνοντας και πιό έξω, κάποιοι που κάνουν κατασκευές κήπου στους Σιταγρούς Δράμας μου είπαν ότι μπορεί να μου παραγγείλει ο Χιλιώτης που πουλάει τρακτέρ αλλά και αγροτικά εφόδια. (αναφέρω ονόματα για όσους από την περιοχή μου ενδιαφέρονται) Δυστυχώς δεν είχαν 4μετρο, και από το 6μετρο παράγγειλα 2,5 μέτρα (είπαμε είναι γούρνα η λίμνη ![]() japetus τελικά έγινε όπως πρότεινες, μόνο που εγώ δεν έχω γνωστό. aafent αυτό που πρότεινες είναι καλή ιδέα ίσως, αλλά για τώρα προτειμώ την ευκολία του νάυλον. Ξεκινάω εργασίες με ότι φυτά έχω, και περιμένω να έρθουν νούφαρα και νυμφαίες. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!!!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν χρειαστεις ποικιλια μεγαλυτερη για τα φυτα σου στη λιμνη...ΜΗΝ διστασεις..!!!!!κανε μαε τηλεφωνακι..... (ριξε και μια ματια στον καταλογο,και ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις φυτα που δεν περιμενες οτι θα εβρισκες,και οτι υπαρχουν)........!!! ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κατά 98% ο πολυεστέρας δεν είναι τοξικός από τη στιγμή που θα στεγνώσει και μετά. Με πολυεστέρα υπάρχουν εφαρμογές κατάλληλες για τροφές, ζώα και νερό.
Μπορείς όμως να το ψάξεις ακόμα περισσότερο. Ο πολυεστέρας ουσιαστικά είναι υγρό που καλύπτει επιφάνεια φύλλων υαλοβάμβακα. Θα πρέπει να τοποθετήσεις αρχικά καλούπι από κόντρα πλακέ λεπτό και στη συνέχεια να βάλεις πολυεστέρα και υαλοβάμβακα. Αντί του ξύλου ίσως μπορεί να γίνει κάτι με πλαστικό μουσαμά (αγροτικό). Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι η όσμωση του για αυτό το λόγο αλείφουν τις επιφάνειες με ειδικά υλικά που όμως είναι τοξικά. Νομίζω ότι ένα παχύ στρώμα από 5-6 φύλλα υαλοβάμβακα και μετά μεγάλη ποσότητα πολυεστέρα θα σου δώσει μια οικονομική λύση. Ψάξε όμως καλύτερα το θέμα της τοξικότητας. |
|
||||
|
||||
![]()
εχει μια μεμβρανη για λιμνη στο πρακικιερ θεσσαλονικης σε διαφορες διαστασεις..
|
|
||||
|
||||
![]()
Την μεμβράνη για ποιό λόγο μου την προτείνεις;
|
||||
|
||||
![]()
μάλλον νομίζει οτι η λίμνη σου ειναι υπο κατασκευή ακόμα
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κοιτάξτε την καινουρια μου χελωνιτσα ! | deMetrIs | ¶λλα ζώα | 8 | 16-09-06 23:44 |
Λιμνούλα κήπου με KOI | Αθηνά | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 23 | 12-10-05 12:32 |
Λέω να δοκιμασω την τυχη μου....με φυτά. | GFON | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 02-03-05 11:52 |