|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο ειναι καλο, αλλα προυποθετει γερο υποστρωμα, δηλαδη μπετον.
Αν βαλει απλα λιγο τσιμεντο, αυτο το υλικο δεν θα βοηθησει, οταν το χωμα κατω απο το τσιμεντο θα υποχωρησει λογω νερου. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν το πιστεύω οτι κόλησα! Σας ευχαριστώ όλους!
Το πρόβλημα με το μπετόν είναι ότι δεν υπάρχει αρκετός διαθέσημος χώρος. Με φάρδος μόλις 50 εκ. το μπετόν θα το κλείσει ακόμα περισσότερο και θα μοιάζει με ρυάκι. Μήπως έχει σημασία και η υφή του εδάφους; μιλάω για σφιχτό αργιλώδες χώμα που δεν διαβρώνεται εύκολα, και είναι σε θέση που δεν περνάει νερό.
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Πόσα λίτρα υπολογίζεις οτι θα είναι η λιμνούλα σου και τι θα βάλεις μέσα;τι ψάρια κτλ;
![]()
|
||||
|
||||
![]()
θα είναι περίπου 400 λτ. (ελπίζω να κλέψω χώρο για λίγο περισσότερο) και θα έχει τα 3 χρυσόψαρα που έχω στην γλαστρολίμνη. Και φυσικά πολλά φυτά, με αποτέλεσμα ο χώρος που θα μείνει για τα ψάρια να είναι γύρω στα 300 λτ.
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Δε ξέρω αν το έχει προσπαθήσει κανείς, αλλά για μια τόσο μικρή λίμνη μια σκέψη που μου έρχεται στο μυαλό είναι να την "επενδύσει εσωτερικά με ... πολυεστέρα. Είναι υλικό που περνιέται με το πινέλο σιγά σιγά και όταν στερεοποιηθεί ουσιαστικά δημιουργεί μια σκάφη πολυεστερική που δεν παθαίνει τίποτα από ήλιο κλπ και φυσικά κρατάει το νερό άψογα. Όπως γίνονται και οι ανάλογες βάρκες. Μόνο που εδώ το καλούπι θα είναι ο ίδιος ο λάκκος. Και τον πολυεστέρα θα μπορούσε να τον εφαρμόσει πάνω σε ένα κοινό πλαστικό για να έχει μια βάση να αρχίσει να πιάνει. Να απλώσει δηλαδή κοινό ναϋλον στον πάτο του λάκκου και να το προσαρμόσει σε όλα τα σπασίματα και εσοχές - εξοχές. Και μετά με ένα πινελάκι να περάσει μερικά στρώματα πολυεστέρα...
Πως σας φαίνεται σαν ιδέα;
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καταπληκτικά!!!! ΑΝ είχε στις διαστάσεις που θέλω θα είχε λυθεί το πρόβλημα. Γιώργο σ' ευχαριστώ. Να είσαι σίγουρος πως δεν θα πάνε χαμένα τα λινκς... έχουμε και συνέχεια.
Για τώρα όμως η λύση σου Κώστα, μου φαίνεται καλή. θα ψάξω στις εταιρίες που συνεργαζόμαστε ( έχουμε χρωματοπωλείο ) κυρίως για να μάθω αν είναι βλαβερό για τα ψάρια. Ευχαριστώωωωωω!!!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
υπαρχει ειδικο πλαστικο γι αυτη τη δουλεια εδω στη θεσσαλονικη. εγω αγορασα 4χ8 μετρα στοιχισε 90 ευρω. μου περισεψε μικρο κομματι πες μου ποσο χρειαζεσαι μηπως σου φτασει. παντως το ελαστικο πρεπει υποχρεωτικα να ειναι 8 μετρα αν αγορασεις 8χ1; 8χ2;..... η εταιρια λεγεται πρασινο www.prasino.gr τηλ 2310456873 αμασειας 8 καλαμαρια |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ!!!
Να τα πάρω όμως με τη σειρά. Η λιμνούλα θα είναι στην ουσία μια γούρνα, ![]() ![]() Ακριβως δίπλα ο αδερφός μου το δικό του χωραφάκι το ΦΤΙΑΧΝΕΙ ![]() ![]() Ο πολυεστέρας τώρα, μου είπαν πως είναι τοξικός σε υγρή μορφή, αλλά ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ χάνει τις τοξικές του ιδιότητες όταν ξεραθεί. Οπότε δεν πήρα σαφή απάντηση. Τάκη, τι ναυλον έβαλε ο thanos12345; Δεν το διευκρινίζει. (η γούρνα μου, σε μέγεθος, είναι σαν το φίλτρο του ![]() ![]() ![]() Stef23 το κομμάτι που θα χρειαστώ θα πρέπει να είναι 4χ2 ή 2.5 μέτρα. Ακόμα όμως το ψάχνω. Αλλά και την λύση να βρω, η βροχή δεν επιτρεπει εργασίες. Είναι όλα μουσκεμα. Και πάλι σας ευχαριστώ ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό έψαχνα από εχθές.
Ξέρω οτι υπάρχουν αναλογίες για το εμβαδόν της λίμνης, τον όγκο του νερού και το βάθος για την αποφυγή άλγης και την σωστή λειτουργία του όλου συστήματος, αλλά στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχουν λίγα στοιχεία για αυτό. Έχει όμως κάποιες άλλες λεπτομέρειες, που ίσως θα φανουν χρήσιμες. http://www.ktirio.gr/gr/_dynoP/artic...NAME=55-45.TXT
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κοιτάξτε την καινουρια μου χελωνιτσα ! | deMetrIs | ¶λλα ζώα | 8 | 16-09-06 23:44 |
Λιμνούλα κήπου με KOI | Αθηνά | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 23 | 12-10-05 12:32 |
Λέω να δοκιμασω την τυχη μου....με φυτά. | GFON | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 02-03-05 11:52 |