Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Θαλασσινό νερό - Γενικά

Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-03-07, 10:50
Το avatar του χρήστη Tricky
Tricky Ο χρήστης Tricky δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλανδρι , Αττικης
Προεπιλογή

Οταν λες οτι εβγαλες το βιολογικο , εννοεις οτι εβγαλες και τα μακαρονια εκτος νερου ? Που τα εχεις σημερα ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-03-07, 23:18
Το avatar του χρήστη ginodim
ginodim Ο χρήστης ginodim δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: athina
Προεπιλογή

φίλε tricky συγνώμη για την καθυστέρηση αλλάέλειπα στο χωριό μου το σ/κ.
Ναι ,έβγαλατα σιποραξ απο το ενυδρείο και τα έχω σένα φιλτράκι στον κουβά των αλαγών με νερό θαλασινό φτιαγμένο . Εκανα μαλ...κια??????
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-03-07, 08:00
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Εκτός ενυδρείου, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση ζωής για τα βακτηρίδια που εποικούν στο siporax. Μετά από τόσες μέρες μάλλον δεν υπάρχουν καθόλου.
Παλιά 26-03-07, 09:55
Member

Προεπιλογή

Παιδιά αν πρέπει να ξαναβάλω το σιποραξ να το ξαναβάλω. Απλά επειδή είχατεπεί οτι ο καλά κουραρισμένος βράχος και η καλή κυκλοφορία μπορούν να αντικαταστήσουν το βιολογικό φίλτρο. μετά απο τρείς μέρες πάντως χωρίς βιολογικό και με δύο σαλιγκάρια μέσα που έβαλα την παρασκευή και έναν αστερία ,και καθημερινό τάισμα με φυλλαράκι οι μετρήσεις είναι σήμερα : ΝΟ2=0, ΝΟ3=ο (κίτρινο-λίγο πιο σκούρο αλλα΄ κιτρινο)-(sera) , Αμωνία=ο.(tetra) Τι με συμβουλεύετε??
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-03-07, 10:44
Senior Member

Προεπιλογή

Μπορει να γινει δουλεια και ετσι ...μονο με τον βραχο.

Εγω απλα το φοβαμαι επειδη δεν εχεις καθολου σκιμερ ...

Γενικα στα fish only συστηματα , ειμαι υπερ της αποψης του back up.Προτιμω πχ στο δικο μου fish only να εχω ενα βιολογικο κανιστρο γεματο σιποραξ παροτι εχω καλο σκιμερ και 20 κιλα ζωντανο βραχο.Ετσι και περισσοτερο ταιζω και το κεφαλι μου εχω ησυχο αν κατι δεν παει καλα και πεθανει κανα ψαρι σε περιοδο απουσιας μου.Εχω μαθει να ζω με λιγα παραπανω νιτρικα , το ιδιο και τα ψαρια μου.Το αν καθαρισω τα τζαμια απο αλγες καθε 4 μερες ή καθε εβδομαδα , δεν λεει και τιποτε.

Πιστευω δηλαδη οτι αφηνοντας ενα ενυδρειο μονο με ζωντανο βραχο+καλη κυκλοφορια (χωρις δηλαδη σκιμερ ή εξτρα βιολογια) , ρισκαρεις αν κατι δεν παει καλα ...φυσικα μπορουν ολα να πηγαινουν παντα καλα οποτε δεν θα αντιμετωπισεις ποτε προβλημα βιολογιας. Ελπιζω να καταλαβες τι θελω να πω...

Τεσπα , αφου το εβγαλες το σιποραξ, ασε τα πραγματα ετσι και βλεπουμε

...στρωμενο βιολογικο υλικο εχω να σου δωσω αν -χτυπα ξυλο- ανεβασεις καμμια αμμωνια εχοντας ψαρι μεσα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-03-07, 11:04
Member

Προεπιλογή

TRICKY με έβαλες ακριβώς στο νόημα.Σε ευχαριστώ ακόμα μια φορά. Μήπως θα ήταν καλό αφού είμαι καλά απο μετρήσεις , να βάλω ακόμα λίγο στρωμένο βράχο που βρήκα? Ή να ρίξω μέσα στο (μηχανικο-χημικό) κάνιστρο λίγα (αστρωτα) σιποραχ για να γίνει ένα μικράο βιολογικό??
{ Παιδιά θέλω να βάλω σκίμερ αλλά θα με υποχρεώνατε αν κάνετε κάποια παραγγελία απο έξω εσείς , να φέρναμε και ένα σκιμερ μικρό και οικονομικό γιαμένα γιατι δεν είμα εξοικιωμένος με την διαδικασία . }
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-03-07, 12:17
Senior Member

Προεπιλογή

Βραχο βαλε τωρα να τελειωνεις ..φτιαξε και το ντεκορ σου , ρυθμισε και την κυκλοφορια σου ωστε να εισαι ετοιμος για ψαρια.

ΙΜΟ ,βαλε και λιγο σιποραξ στο εξωτ. φιλτρο ... απλα οταν ανοιγεις το κανιστρο για να αλλαξεις χημικα υλικα , να διασφαλιζεις οτι το σιποραξ δεν θα βγαινει απο το νερο ποτε...και οι κινησεις σου να ειναι γρηγορες. Ελπιζω παντως να σου βγει καλο το εξωτερικο φιλτρο ...τι λεει απο ποιοτητα κατασκευης ?

Για σκιμερ δεν εχεις πολλες επιλογες σε λιγα χρηματα.Ενα μικρο αεροπετρας/αεραντλιας θα σου κοστισει καμμια 40 ευρω (σκιμερ+αεραντλια) αλλα θα ειναι μπουγιο μεσα στο ενυδρειο. Αστο καλυτερα , μην βαλεις. ...αλλαζε ανθρακα τακτικα , κανε ενα τακτικο προγραμμα αλλαγων νερου (αφου μπουν ψαρια) και βλεπουμε...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές