|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αν δεν βάλεις κόντρες επάνω (με 8άρι τζάμι πάντα).
Έγώ πάντως θα έβαζα οπωσδήποτε και πάνω και κάτω. Κακό δεν κάνεις σε καμία περίπτωση εάν το εφοδιάσεις με τις κόντρες. Πιο σίγουρη και σταθερή κατασκευή. Καλή επιτυχία στο νέο σου εγχείρημα... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Προσεχε!! Ολα τα πλαινα τζαμια θα πατανε πανω στον πατο!!
δεν θα κολλησει ο πατος στο πλαι τους! δες και εδω http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...ataskEnydr.htm Τωρα για τις κοντρες ΙΜΟ καλυτερα να παραλειψεις τις κατω και να βαλεις πανω. εγω στο δικο μου 80*40*45 με 8αρι τζαμι εβαλα μονο επανω. Ας περιμενεις καυτερα την γνωμη των πιο εμπειρων. Και δωσε λιγο ακομα στο φαρδος για να μπορεις να παιξεις με τη διακοσμηση και να μανουβραρουν καλυτεραα τα ψαρια (δες 40 εκ.)
|
||||
|
||||
![]()
Μόνο μια παρατήρηση.
Τα πλαϊνά τζάμια θα πρέπει να πατάνε πάνω στον πάτο και όχι στο πλάι του. Με 8αρι τζάμι πράγματι μπορείς να αποφύγεις τις κόντρες πάνω. Μελέτησε όμως καλά πως θα φτιάξεις το καπάκι σου και γενικότερα τι εξοπλισμό θα βάλεις μήπως και σου χρειαστούν οι κόντρες για άλλους λόγους από αυτούς που συνήθως μπαίνουν. |
|
||||
|
||||
![]()
Αγαπητέ Neoklis,
αν και η χαρά και η εμπειρία που θα αποκομίσεις θα είναι μεγάλη αν το φτιάξεις εσύ νομίζω ότι για τις διαστάσεις αυτές θα βρείς έτοιμο σε ποιό συμφέρουσα τιμή. (βλέπε προσφορές carrefur και όχι μόνο) Επιπλέον πριν προχωρήσεις γράψε μας τι έχεις σκεφτεί για το καπάκι... και αν έχεις πρότερη εμπειρία σε παρόμοιες κατασκευές... Εάν πάλι δεν σε πειράζει το κόστος ή οι όποιες αστοχίες στο τελικό αποτέλεσμα προχώρει ακάθεκτος... Πάντα καλά, Caverman |
|
|||
|
|||
![]()
Μια ερώτηση επειδή ειπώθηκε… γιατί πρέπει να πατάνε τα πλαϊνά πάνω στον πάτο? Αν δηλαδή είναι στα πλάγια υπάρχει πρόβλημα? Έχω φτιάξει αρκετά ενυδρεία και σε όλα τα πλαϊνά δεν πατάνε στον πάτο….
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κατά δεύτερων έχω την αίσθηση ότι δεν είναι και το ευκολότερο να κολλήσεις τα τζάμια στο πλάι. Και το σημαντικότερο είναι ότι δεν μας έχεις κάνει και κάποια παρουσίαση για να δούμε τα έργα σου. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τώρα για τις πάνω κόντρες θέλω να τις γλυτώσω με το 8άρι γιατί 8α μου "τρώει" πολύ χώρο επάνω.... ![]() ![]() Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ξανακάνει αλλά θέλω να μπω στην διαδικασία αυτή της κατασκευής του ενυδρείου εξ ολοκλήρου απο μένα.... Από εξοπλισμό λέω να βάλω για φίλτρο το Eheim 2213 (εξωτερικό) που είναι αρκετά καλό από ότι έχω μάθει και σε καλή τιμή για εξωτερικό... Θερμοστάτη της Jagger στα 100w νομίζω είναι καλά για τα λίτρα μου(108 λίτρα μικτά)..... Τώρα για καπάκι θα γίνει ιδιοκατασκευή από κόντρα πλακέ θαλάσσης.... Σκέφτομαι για 3 λάμπες των 36W (2 ροζ κ 1 daylight) Τ8 (νομίζω ότι δεν χρειάζομαι Τ5 για το ύψος μου), αλλά δεν ξέρω ακόμη.... Θέλω να το μελετήσω καλά το θέμα του φωτισμού.... Νομίζω ότι θα χρειαστεί να βάλω και κανένα ανεμιστηρηκάκι ή όχι.....???? ![]() ![]() Έχω δει γενικά πολλά ποστ και έχω αρκετά πράγματα στο μυαλό μου.... Το θέμα είναι να καταλήξω κάπουυυυυυ....... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κατασκευή ενυδρείου | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 10-09-06 12:06 |
Κατασκευή ενυδρείου | Cristos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 27-09-04 13:26 |
Κατασκευή μικρού ενυδρείου | oscar | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 14-09-04 12:50 |
Κατασκευή ενυδρείου - help!! | thanos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 22-08-04 14:24 |
Κατασκευή ενυδρείου | Fonamstel | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 26 | 09-08-04 15:00 |