|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καταστροφή ή μήπως όχι... Έχω την αόσθηση ό,τι την έκανα πάλι... Πήγα σήμερα και αγόρασα sera floredepot 2.4 κιλά (13 ευρώ) και 20 κιλά χαλαζία 0.4-0.8 (20 ευρώ). Το πρόβλημα μου εντοπίζεται στο γεγονός ό,τι έβαλα το sera μέχρι στιγμής ενώ είχα γεμάτο το ενυδρείο χωρίς να το ξεπλύνω όπως μου είπατε. Αμέσως όμως μόλις το έβαλα αρκετό από αυτό άρχισε να ανεβαίνει πρός την επιφάνεια και τώρα έχω φθάσει σε σημείο όλη η επιφάνειά μου να είναι σκεπασμένη από αιωρούμενα σωματίδια! Έκανα κάτι λάθος;;;; Τί μπορώ να κάνω τώρα;;;; Να περιμένω να καθαρίσει, να κάνω αλλαγή νερού να τα απομακρύνω με την απόχη;;;; Παρακαλώ τα φώτα σας. Με το χαλαζία τι να κάνω;;; Τον έχω ξεπλύνει και είναι έτοιμος. Να τον βάλω και αυτόν τώρα ή να περιμένω;;;; Περιμένω μια γρήγορη απάντηση γιατί έχω αρχίσει να ανησυχώ!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ακριβώς αυτό σε ρώτησα παραπάνω :eek:. Αν δηλαδή είχες σκοπό να ρίξεις υπόστρωμα και χαλίκι ΧΩΡΙΣ να αδειάσεις ( όχι να το ξεπλύνεις) το ενυδρείο.
Εγώ τώρα στη θέση σου θα το άδειαζα, θα συγκρατούσα με σουρωτήρι όσο υπόστρωμα tetra μπορώ να σώσω, θα το άπλωνα μετά ξανά στον πάτο του ΑΔΕΙΟΥ ενυδρείου, μετά θα έβαζα το χαλίκι, το νερό μέχρι τη μέση, θα φύετευα όσα φυτά έχω τώρα για φύτεμα, μετά νερό μέχρι πάνω, ξεκίνημα θερμαντήρα και διαδιακασίας στρωσίματος ή μπόλιασμα και εκκίνηση φίλτρου. Βέβαια πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του υποστρώματος θα παρασυρθούν έτσι, οπότε τώρα θα έβαζα και ταμπλέτες λιπάσματος μέσα στο υπόστρωμα. Ας δώσουν ιδέες και οι υπόλοιποι φίλοι, μπορεί να κάνω και λάθος. |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά οκ! Το μεγαλύτερο μέρος τουυποστρώματος και όλες οι ταμπλετίτσες που είχε σώθηκαν!!!! Υπάρχουν βέβαια ακόμα αρκετά κομματάκια (προφανώς μέρη φυτών πρέπει να είναι) που περιφέρονται στο ενυδρείο αλλά σιγά σιγά θα τα ψαράψω όλα με την απόχη!!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εδω ειπαμε να μην το ξεπλυνεις για να μην φυγουν τα συστατικα και συ το ριξες χυμα ετσι μεσα? Ειχε και το παλιο χαλικι απο κατω? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν υπάρχει τίποτα παλιό στο ενυδρείο!!!!!!!! Απλά είχε νερό μέσα!!!! Πειράζει που έβαλα το υπότρωμα ενώ είχε νερό;;;;;
|
||||
|
||||
![]()
εσύ τι λες μετά από αυτό που είδες; και δεν είναι ειρωνεία.
Τι να κάνω πολλή παρεξήγηση πέφτει τελευταία ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το μαζευεις σε ενα σουρωτηρι και το στρωνεις ξανα, ας ειναι βρεμενο.
Το θεμα ειναι να μην υπαρχει πολυ νερο ωστε να μπορεσεις να το θαψεις κατω απο το χαλικι. Δεν ειναι οτι καλυτερο που το ξεπλυνες αλλα δεν ειναι και το τελος του κοσμου. |
|
||||
|
||||
![]()
Μα δεν υπάρχει λόγος να το μαζέψω!!!! Είπα και σε προηγούμενο μήνυμα μου πως όλα είναι οκ!!!!! Μια χαρά έχει κάτσει κάτω από το χαλαζία τώρα!!!! Απλά πήρε λίγη ώρα μέχρι να καθίσει στον πάτω!!!! ¶δικα πανικοβλήθηκα. Σόρυ
Παιδιά λέω από αύριο να αρχίσω το στρώσιμο (θα μπολιάσω τα φίλτρα μου από το Vasilaki. Ήθελα να σας ρωτήσω μπορώ να αρχίσω να φυτεύω ορισμένα φυτά ή πρέπει να περιμένω πρώτα να στρώσει το νερό;;; Πληροφοριακά αναφέρω πως ακόμα δεν έχω παροχή διοξειδίου του άνθρακα και πως ο μόνος φωτισμός θα είναι (προς το παρόν μέχρι να ξανασπασω τον κουμπαρά μου) μια grolux 90cm. Κανένας δεν ξέρει;;;;
Δεν είμαι γυναικολόγος αλλά θα του ρίξω μια ματιά ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 03-03-07 στις 12:27 |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά τελικά σήμερα πήγα και αγόρασα τη λάμπα (sylvania grolux 5,6 ευρώ) και πήρα τον υαλοβάμβακα καθώς και ένα σφουγγάρι από τον Βασιλάκη! Γενικά προχωράει καλά το project μου
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
setup νερου | kosa11 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 16-01-06 10:02 |
Προτάσεις για setup ενυδρείου | rockulas | Malawi | 11 | 02-11-05 21:36 |
Υφαλμυρο setup | Pritanis | Υφάλμυρο νερό, ένας ξεχωριστός κόσμος | 5 | 21-08-05 01:21 |
Setup φίλτρου | Fonamstel | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 31-08-04 22:59 |
sxetika me to setup.. | inser | Malawi | 22 | 21-04-04 01:20 |